%cf%86%cf%83%ce%b3

Μετά από ένα χωρισμό περνάμε από διάφορες φάσεις συναισθηματικών σκαμπανεβασμάτων. Το πρώτο στάδιο είναι αυτό που προσπαθείς να βγεις να ξεσαλώσεις, να περάσεις χρόνο με τους φίλους σου, να δείξεις σε όλους πως είσαι καλά και πολλές φορές μπορεί να νιώθεις και καλά μέσα σου. Στη συνέχεια, έρχεται η φάση που κάτι λείπει από την καθημερινότητά σου, νοσταλγείς στιγμές που πέρασες μαζί με το ταίρι σου. Σου λείπει η καλημέρα και η καληνύχτα που λάμβανες καθημερινά, το σ’ αγαπώ, τα γέλια που κάνατε μαζί κι όλες αυτές οι αναμνήσεις που σε οδηγούν στις σκέψεις να κάνεις άλλη μια προσπάθεια. Να κάνεις αυτό το πισωγύρισμα που τόσο παλεύεις να κρατηθείς μακριά του. Ποιες είναι όμως οι περιπτώσεις που αυτό το πισωγύρισμα δεν πρέπει να συμβεί;

 

1. Αν είναι από πείσμα

Πολλές φορές θέλουμε να επιστρέψουμε πίσω σε ορισμένα άτομα επειδή θεωρούμε ότι μας λείπουν. Στην πραγματικότητα όμως αυτό που μας λείπει δεν είναι ο άνθρωπος, αλλά οι περιστάσεις που βιώναμε, οι καθημερινές συνήθειες, οι βόλτες, τα γέλια, τα ξενύχτια, όλα αυτά που περνάει ένας άνθρωπος με το ταίρι του πριν φτάσουν στο σημείο να τα σπάσουν. Για όλες αυτές τις αναμνήσεις νιώθουμε ότι λείπει ένα κομμάτι μας το οποίο χρειαζόμαστε πίσω, για να μπορούμε ν’ αναπνεύσουμε ξανά. Σίγουρα η κάθε στιγμή είναι μοναδική όμως δεν επιστρέφουμε πίσω σ’ έναν άνθρωπο για τις περιστάσεις κι όχι γι’ αυτόν καθ’ αυτόν. Από πείσμα θέλουμε πίσω τον πρώην έρωτά μας. Ζητάμε τις στιγμές, αλλά όχι απαραίτητα τον άνθρωπο. Καλό είναι λοιπόν να κρατάς στην άκρη αυτό τον εγωισμό γιατί ίσως γυρίσει μπούμερανγκ και τα διαλύσει όλα και για σένα αλλά και για το ταίρι σου.

 

2. Αν είναι από ζήλια

Μια άλλη περίσταση που πολλές φορές μας οδηγεί στο να θέλουμε να γυρίσουμε πίσω σε μια πρώην σχέση, είναι το γεγονός ότι εμείς δεν την έχουμε ξεπεράσει και βλέπουμε τον απέναντι, είτε να προχωράει τη ζωή του χωρίς να έχει συμβεί και τίποτα, είναι να περνάει τόσο καλά χωρίς εμάς -ή τουλάχιστον αυτό να δείχνει. Αυτή είναι μια άλλη κατάσταση στην οποία δεν επιδιώκεις ποτέ επανασύνδεση, μιας και θα το κάνεις μόνο και μόνο από ζήλια για ό,τι δεν κατάφερες εσύ να αποκτήσεις ή δεν επιδίωξες γιατί επέλεξες να βιώσεις το πένθος του χωρισμού. Μονάχα το γεγονός ότι μπαίνεις στη διαδικασία να σκεφτείς ότι μια επανασύνδεση θα σε κάνει να κερδίσεις ένα προβάδισμα, είναι ακόμη ένα σημάδι που δείχνει ότι δεν επιστρέφεις από συναίσθημα κι αγάπη προς το πρόσωπο του ανθρώπου που είχες στο πλάι σου, αλλά από ζήλια για όσα νιώθει.

 

Get Over It! | eBook


€7,00

-----

 

3. Αν είναι λόγω γιορτών

Αυτές οι γιορτές πάντα προκαλούν ανάμικτα συναισθήματα. Ιδιαίτερα όταν τις περνάς για χρόνια με έναν συγκεκριμένο άνθρωπο μαθαίνεις να ζεις μέσα από αυτόν, μέσα από τις στιγμές σας. Έτσι, όταν ξαφνικά βρεθείς στις γιορτές χωρίς αυτό το κομμάτι στη ζωή σου, χωρίς αυτόν τον άνθρωπο πλάι σου, τότε είναι που τον νοσταλγείς λίγο περισσότερο από τις άλλες στιγμές. Σου τρυπάει το μυαλό η σκέψη της επανασύνδεσης, ο πειρασμός χτυπάει κόκκινο και θες απεγνωσμένα να πάρεις εκείνο το γαμημένο τηλεφώνημα για να δεις τι κάνει και πώς είναι. Μην το κάνεις. Άσε τη σκέψη αυτή στην άκρη για όσο διάστημα κρατάνε οι γιορτές. Βρες τρόπους ν’ αποσπάσεις το μυαλό σου και πράγματα να κάνεις. Ο λόγος που θες την επανασύνδεση είναι εξαιτίας δυο μη διαχειρίσιμων συναισθημάτων. Το ένα ακούει στο όνομα νοσταλγία και το άλλο στο όνομα μοναξιά. Όταν φύγουν οι γιορτές θα δεις πως θα πάρουν μαζί τους κι αυτά τα δυο συναισθήματα.

 

4. Αν φοβάσαι να ζήσεις τον χωρισμό

Και μιας κι αναφερθήκαμε σ’ αυτό το τρελό συναίσθημα που πολλές φορές δεν μπορούμε να διαχειριστούμε, να πούμε ότι πολλοί άνθρωποι ξεκινάνε μια σχέση εξαιτίας του ότι δεν μπορούν να μείνουν μόνοι. Αν είναι και εσύ λοιπόν ένας από αυτούς τους ανθρώπους, προσπάθησε αυτή τη φορά να κάνεις την αλλαγή και να μην επιτρέψεις στον εαυτό σου αυτό το πισωγύρισμα που ίσως σε τσακίσει. Δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να επουλώσει τις πληγές του, να μάθει να ζει με τη μοναξιά για να μπορέσεις ν’ αγαπήσεις πραγματικά τον εαυτό σου και μετά να ξεκινήσεις μια σωστή υγιές σχέση που θα έχει ως βάση το συναίσθημα.

 

Γι’ αυτούς αλλά και για άλλους τόσους λόγους, πριν επιδιώξεις την επανασύνδεση με μια πρώην σχέση, σκέψου τον πραγματικό λόγο που το κάνεις. Μην κάνεις βεβιασμένες επιπόλαιες κινήσεις που μπορεί να προκαλέσουν περισσότερο πόνο και ξεκαθάρισε μέσα σου τι πραγματικά συμβαίνει. Έτσι μόνο γυρνάς σε πρώην. Αλλιώς, πάμε γι’ άλλα.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Άντρια Χατζηθωμά
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου