poly13

Κάθεσαι σπίτι σκεπτόμενος τι να κάνεις να περάσει η βραδιά και το τηλέφωνο ξαφνικά χτυπάει. Ποιος άλλος εκτός απ’ το κολλητάρι σου; Κουβέντα στην κουβέντα, λοιπόν, αρχίζει να ψήνεται για έξοδο και μαζί αρχίζει να ψήνει και σένα. Εσύ κλασικά να λες πως δεν έχεις όρεξη για τέτοια κι ο κολλητός να επιμένει. Κλείνεις το τηλέφωνο με την απόφαση πως απόψε δε θα βγεις. Φυσικά αυτή η απόφαση δεν είναι ποτέ η τελική σου.

Μετά από μια ώρα συναντιέστε στο στέκι σας κι η βραδιά ξεκινάει. Τα ποτά και τα σφηνάκια δίνουν και παίρνουν. Τα γέλια δε σταματάνε κι η νύχτα δεν τελειώνει αν δε σας βρει το ξημέρωμα. Φυσικά απ’ αυτά τα ξέφρενα ξενύχτια δε θα μπορούσαν να λείπουν οι καινούριες γνωριμίες και τα φλερτ, που οι πιθανότητες να τα θυμάσαι και την επόμενη μέρα είναι ελάχιστες! Αυτές οι γνωριμίες που ξεκινούν με μια ματιά κι ένα χαμόγελο. Αυτές που μόνο σε μια έξοδο θα μπορούσαν να σου τραβήξουν την προσοχή. Ατελείωτοι χοροί και τραγούδια ακολουθούν κι οι ώρες περνάνε χωρίς να το καταλάβεις. Αυτές οι βραδιές, παρ’ όλο που καταλήγουν με τους μισούς της παρέας τύφλα στο ποτό, μένουν αξέχαστες. Γιατί κάποιος θυμάται όσα θες να ξεχάσεις και στον καφέ της επόμενης μέρας όλα βγαίνουν στη φόρα.

Τα υπονοούμενα στα τραγούδια δίνουν και παίρνουν, ψαρεύοντας τη νέα σου κατάκτηση. Δεν ξέρεις αν θα έχει συνέχεια, ούτε καν παρόν, δεν ξέρεις αν την επόμενη μέρα θα ξαναμιλήσετε, αλλά απόψε θα το διασκεδάσεις. Η ζωή είναι πολύ μικρή για δεύτερες σκέψεις και το παιχνίδι είναι μέρος της.

Ο κολλητός φυσικά κομπάρσος στο φλερτάκι σου, όλο γέλια και χλευασμούς. Προφανώς και σε κοροϊδεύει γιατί ξέρει την κατάληξη. Όπως και να το κάνεις, όμως, οι βραδιές που λες ότι θα κάτσεις στο σπίτι κι ορκίζεσαι ότι δεν είσαι για ξενύχτια, σε βρίσκουν σε κλαμπ ή μπουζούκια -για αρχή, γιατί μετά ούτε εσύ δεν ξέρεις πού μπορεί να βρεθείς.

Τα ωραία απρογραμμάτιστα βράδια, βέβαια, δεν απαιτούν απαραίτητα την έξοδό σου απ’ το σπίτι. Αρκεί η παρέα σου για να περάσεις καλά, όπου κι αν είστε. Μπορεί να ξεκινήσει με μια χαλαρή μάζωξη στο σπίτι, με επιτραπέζια και συζητήσεις. Ειδικά οι φοιτητές ξέρουν.

Οι βραδιές στο σπίτι, αν και συχνά τις σνομπάρουμε, είναι αυτές που δένουν ουσιαστικά την παρέα. Δεν τις ξεχνάς κι αργότερα θα είναι αυτές που θα αναπολείς περισσότερο. Έχουν βέβαια τους όρους τους, προϋποθέτουν πίτσα, μπίρες, μυστικά κι inside jokes, άντε, μπορεί και καμιά ταινία.

Όταν είσαι με την παρέα σου και περνάς καλά, το μέρος δεν παίζει καμία σημασία, ακόμα κι αν όλα αυτά γίνονταν σε μια παραλία με αναμμένη φωτιά ή σε χιονισμένο βουνό. Ωραία τα κλαμπ, ωραία τα στέκια, αλλά η μαγεία του απρογραμμάτιστου συνοδεύεται με τη σκέψη της τελευταίας στιγμής κι αυτή δεν απαιτεί πάντα μια έξοδο. Θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν μια νύχτα σε ένα παγκάκι με φτηνό κρασί, κιθάρα και θέα τη θάλασσα.

Την αξία στις στιγμές τη δίνουν οι άνθρωποι με τους οποίους βρίσκεσαι κι όχι το μέρος. Γι’ αυτό στις νυχτερινές προτάσεις της τελευταίας στιγμής μη λες ποτέ «όχι», είναι κανόνας να καταλήγουν σε κάτι αξέχαστο.

Συντάκτης: Andria
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!