%cf%83%ce%b4%cf%83%cf%89

Μπορεί να χωρίσατε για κάτι ανούσιο, για κάτι μηδαμινό και να αντιλήφθηκε τουλάχιστον ο ένας από τους δύο ότι δεν ήταν αυτό που ήθελε, δε χρειαζόταν να διαλυθεί η σχέση αυτή. Κάπως έτσι, η επανασύνδεση έρχεται ολοένα και περισσότερο στο μυαλό του ενός. Προσπαθεί να επινοήσει τρόπους για να έρθει ένα βήμα πιο κοντά στον άνθρωπό του. Μια βδομάδα χωρισμένοι. Δεν είναι δύσκολο να ξανασμίξετε, αλλά όλα έχουν το μυστικό τους. Εμείς βρήκαμε εφτά, ένα για κάθε μέρα που ήσασταν χώρια, μέχρι να είστε ξανά μαζί.

 

1. Παρ’ το από την αρχή

Θυμάσαι πώς γνωριστήκατε, τις λεπτομέρειες του πρώτου σας ραντεβού ή της πρώτης σας γνωριμίας; Παρ’ το ξανά από την αρχή. Ετοίμασε το ραντεβού σας όπως την πρώτη μέρα. Αν είχατε βγει έξω, πήγαινε τον στο ίδιο μαγαζί, στο ίδιο τραπέζι με το ίδιο σκηνικό και τα ίδια ποτά. Θα εκτιμηθεί το γεγονός ότι δεν έχεις ξεχάσει πώς ήταν η αρχική σας γνωριμία. Αυτό μπορεί να ευαισθητοποιήσει και να δείξει στο πρώην ταίρι σου πόσο σημαντικό είναι για σένα.

 

2. Σκέψου έξω από το κουτί

Σταμάτα να σκέφτεσαι κοινότυπους τρόπους, ώστε να έρθεις πιο κοντά με τον άνθρωπό σου. Όσο πιο πρότυπη η ιδέα σου, τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματα. Έχεις το προνόμιο να γνωρίσεις τις προτιμήσεις που έχει κι αυτό θα πρέπει να το εκμεταλλευθείς. Μη στείλεις λουλούδια, ούτε γράμμα. Είναι μια κλασική κίνηση που ίσως να μη σου επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Κάνε κάτι πρωτότυπο, κάτι που θα τον ξαφνιάσει. Παράγγειλέ του να φάει μια μέρα που ξέρεις ότι έχει πολλή δουλειά κι απλώς πες στον κούριερ να παραδώσει ένα σημείωμα. Ή αλλιώς, πλήρωσε έναν λογαριασμό νερού που ξέρεις πως πάντα τον ξεχνάει. Μπορείς ακόμη να στείλεις στο μέιλ του δυο εισιτήρια σινεμά λέγοντας «εγώ θα είμαι εκεί» και να περιμένεις αν θα εμφανιστεί. Κάνε κίνηση, αλλά έξυπνη.

 

 

3. Το αυθόρμητο

Καμιά φορά τέτοιου είδους κινήσεις είναι καλύτερες όταν δεν είναι σχεδιασμένες, διότι τότε προέρχονται από την καρδιά. Δεν υπάρχει κάτι πιο δυνατό από τον αυθορμητισμό. Αυτό δείχνει ότι το θέλεις πολύ, ότι δεν κολλάς σε στημένα σκηνικά και συνηθισμένες σκέψεις. Βρες τον αυθορμητισμό σου και κάνε μια τρέλα. Δείξε μια διαφορετική πτυχή του εαυτού σου. Μπορεί να κάνει θαύματα.

 

4. Εκφράσου μέσα από την τέχνη

Αν δεν μπορείς να εκφράσεις εύκολα όσα νιώθεις και δεν το έχεις και πολύ με τον γραπτό λόγο, αυτή είναι μια ιδανική λύση. Δανείσου τα λόγια από κάποιον ποιητή ή στιχουργό. Μπορεί να έχει τη μορφή του ποιήματος και να δείξεις μ’ αυτόν τον τρόπο ότι είσαι ευαίσθητος κι ικανός να αποδείξεις την αγάπη σου και την επιθυμία σου για επανασύνδεση. Μπορεί όμως από την άλλη, να είναι ένα τραγούδι. Μουσική και στίχοι που εκφράζουν τα συναισθήματα που τρέφεις για εκείνον τον άνθρωπο. Ίσως να είναι και μια λύση, ώστε να δείξεις τι πραγματικά νιώθεις, ταξιδεύοντας σε έναν άλλο κόσμο.

 

5. Μην το πας στο ερωτικό

Τι πιο σημαντικό από το να επανέλθει η έλξη μεταξύ σας; Όσο οξύμωρο όμως κι αν ακούγεται, δε θα το καταφέρεις με το να κυνηγάς τον ερωτισμό και την ατμόσφαιρα. Γιατί, καλώς η κακώς, κάνοντας ένα κρεβάτι, μπορεί να περάσετε πολύ καλά, αλλά να κάνετε μια τρύπα στο νερό. Οπότε, απόφυγε ό,τι μπορεί να σας οδηγήσει εκεί κι εστίασε στην επικοινωνία. Έτσι θα επανέλθει και η έλξη αβίαστα και φυσικά.

 

6. Δημιούργησε ένα ασφαλές περιβάλλον

Επιδίωξε να βρεθείτε σε κοινό έδαφος που ξέρεις πως αισθάνεται άνετα και δείξε την ευχάριστη και χιουμοριστική πλευρά σου. Εστίασε στη διασκέδαση κι αφέσου ελεύθερος, χωρίς να σκέφτεσαι πώς θα το καταφέρεις. Απλώς να είσαι ο ευχάριστος εαυτός σου κι επιβεβαίωσε ότι μπορείς να γίνεις και η ψυχή της παρέας, αρκεί να το θέλεις. Δημιουργώντας ένα ασφαλές κι οικείο περιβάλλον, θα γίνει πιο εύκολη η επικοινωνία μεταξύ σας και θα μπορείτε να συζητήσετε με μια χαλαρή κι ευχάριστη διάθεση.

 

7. Ζήτα το

Γίνε ξεκάθαρος κι άμεσος. Μοιράσου με τον άνθρωπο που σ’ ενδιαφέρει τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου ανοιχτά, χωρίς φραγμούς και δισταγμούς. Αν είχες προηγουμένως άμυνες, δείξε ότι είσαι διατεθειμένος, όχι μόνο να τις αντιληφθείς αλλά και να τις ρίξεις. Καμιά φορά οι άνθρωποι παραιτούνται από τους ανθρώπους γιατί δεν ξέρουν αν η θέληση να είναι μαζί είναι αρκετά ισχυρή. Αν λοιπόν πραγματικά κι ουσιαστικά θέλεις να είστε μαζί και να κάνετε άλλη μια προσπάθεια, είναι σημαντικό να το ζητήσεις, να το αρθρώσεις, να μπουν οι λέξεις σε σειρά.

 

Ό,τι κι αν επιλέξεις από τα παραπάνω, βεβαιώσου αρχικά για τις προθέσεις και τις πραγματικές σου επιθυμίες. Να είσαι σίγουρος πως θέλεις την επανασύνδεση και πώς δεν τίθεται θέμα εγωισμού. Δεν έχει στα αλήθεια σημασία τι θα διαλέξεις, φτάνει να δείξεις ότι θέλεις ουσιαστικά να προσπαθήσεις για τη σχέση σας. Κι έτσι, χωρίς να το καταλάβεις, θα έχεις φτάσει πολύ κοντά στην επανασύνδεση.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μελίνα Κοσμίδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου