Προσπαθώντας να κανονίσεις τις διακοπές σου ψάχνεις όλα τα πιθανά μέρη και τις επιλογές που έχεις στη διάθεσή σου. Αναζητάς νέα μέρη αλλά κάτι σε τραβάει στα γνώριμα, σ’ εκείνα που έχεις ήδη επισκεφτεί. Αλλά όχι μόνος. Τότε παρουσιάζεται μπροστά σου ένα δίλημμα. Να πας σε ένα μέρος που δεν έχεις δει ή σ’ εκείνο που ξέρεις ότι είναι παραμυθένιο, όμως είχες ταξιδέψει στο παρελθόν με πρώην;

Πολλές φορές νιώθουμε την ανάγκη να επιστρέψουμε σ’ ένα μέρος, είτε γιατί το αγαπήσαμε και θα θέλαμε να το επισκεφτούμε ξανά, είτε γιατί έχουμε την αίσθηση πως αφήσαμε ένα κομμάτι εκεί κι ήρθε η ώρα να το πάρουμε πίσω. Αν όμως αυτό το μέρος σου θυμίζει κάτι από το παρελθόν σου που τσούζει σαν αλάτι σε φρέσκο τραύμα; Ενδεχομένως να μην είναι τόσο καλοδεχούμενες οι μνήμες, ειδικά αν δεν πας με παρέα αλλά με νέο ταίρι. Άλλωστε ότι και να κάνεις θα το έχεις ήδη κάνει με κάποιον άλλον, άρα ποιο το νόημα;

Φυσικά κι υπάρχει νόημα, καθώς δε γίνεται να απορρίπτουμε φυσικές ομορφιές, ευκαιρίες, ταξίδια κι εμπειρίες επειδή απλώς κάποτε τα ζήσαμε μ’ έναν έρωτα. Γρήγορα θα έρθει η στιγμή που θα συνειδητοποιήσεις πως όσα φοβόσουν ότι θα νιώσεις δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Κρίμα δεν είναι να μην επισκεφτείς το συγκεκριμένο μέρος μόνο και μόνο γιατί κάποτε επέλεξες να πας με κάποιον που τώρα δεν είναι καν τριγύρω; Ας το σκεφτούμε λίγο πιο ψυχρά κι ουδέτερα. Υπάρχουν 4 βήματα για να ξορκίσεις ένα στοιχειωμένο από πρώην μέρος, για να κάνεις τις διακοπές σου χωρίς το βάρος του παρελθόντος.

 

Get Over It! | eBook


€5,00

-----

 

1. Ίδιο μέρος, ίδιο ξενοδοχείο

Θα σκέφτεσαι, μα καλά, πώς θα βοηθήσει κάτι τέτοιο; Κι όμως, τι καλύτερο; Όχι απλώς θα πας στο ίδιο μέρος, αλλά να μείνεις εκεί που μένατε. Κι αν είσαι από τους πιο τολμηρούς, γιατί όχι και στο ίδιο δωμάτιο. Αν το κάνεις, θα καταφέρεις να ξορκίσεις για τα καλά τις αναμνήσεις που υπήρχαν, οι οποίες συνδέονταν μ’ αυτόν τον χώρο. Θα δημιουργήσεις νέες κι ενδεχομένως καλύτερες στιγμές. Στην αρχή θα είναι άβολο και περίεργο, μέχρι ν’ αποφασίσεις πως είναι απλώς ένα δωμάτιο.

 

2. Πήγαινε μόνος στα σημεία που ξέρεις ότι κουβαλούν βαρύ φορτίο

Μπορεί να υπάρχει ένα παγκάκι που μοιραστήκατε υποσχέσεις, ένα ταβερνάκι που έγινε πρόταση για συγκατοίκηση, μια παραλία που, ένας θεός ξέρει τι είδε. Εκεί λοιπόν, πρέπει να ξαναπάς, μόνο που τώρα θα τα κάνεις μόνος ώστε να δείξεις στον εαυτό σου ότι μπορείς να το καταφέρεις και πως είναι πιο εύκολο από ό,τι νόμιζες. Πήγαινε στα ίδια μέρη που τότε έζησες δυνατές στιγμές κι αφέσου να θυμηθείς και να αναπολήσεις, μέχρι το ίδιο το μέρος να σε αλαφρώσει.

 

3. Διακοπές με την παρέα

Μπορείς ν’ αλλάξεις τελείως τη δυναμική του ταξιδιού σου έχοντας την παρέα σου μαζί και διαλέγοντας μια άλλη εποχή για να δεις το ίδιο μέρος. Θα πάρουν όλα διαφορετική χροιά και θα έχεις μαζί σου ανθρώπους που θα σε κάνουν να ξεχνιέσαι. Μπορείς να διασκεδάσεις μαζί τους, να γελάσεις και να μοιάζει μ’ έναν νέο προορισμό, με ολοκαίνουριες ανεξάντλητες δυνατότητες.

 

4. Πες ναι

Κάνε όλα εκείνα που δεν μπόρεσες να κάνεις την προηγούμενη φορά. Σίγουρα θα υπήρχαν πράγματα που ήθελες να κάνεις ή να δεις και δεν έγινε γιατί υποχώρησες. Τώρα όμως είναι η ευκαιρία σου! Κάν’ το σωστά. Πες ναι σε όσα σου είχε πει όχι. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα δώσεις στον εαυτό σου κάτι που του είχες στερήσει την προηγούμενη φορά.

 

Υπάρχουν σίγουρα πολλές επιλογές για να ξορκίσεις τα μέρη που επισκεφτήκατε μαζί, φτάνει να το θέλεις. Κι αν πράγματι σε βγάλει ο δρόμος να επισκεφτείς ένα από αυτά τα μέρη γιατί τ’ αγάπησες με την πρώτη ματιά, μη φοβηθείς και μην κάνεις πίσω. Οι άνθρωποι φεύγουν και τελειώνουν οι σχέσεις, μα δε θα ρίξουμε μαύρη πέτρα και σε μέρη που έχουν πολλά ακόμη να δώσουν. Αυτή τη φορά, με τους σωστούς ανθρώπους.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μελίνα Κοσμίδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου