%ce%b88%cf%857%ce%b9%ce%b3%ce%ba%ce%b8

Ο όρος «συνειδητότητα» απασχολεί εδώ και χρόνια τους επιστήμονες και τους φιλόσοφους. Τι σημαίνει όμως; Είναι ουσιαστικά, η κατάσταση επίγνωσης, η ικανότητα να αισθάνεσαι και ν’ αποκτάς εμπειρίες. Πρόκειται για μια καλή πρακτική η οποία ενισχύεται και βελτιώνεται μέσα από την άσκηση. Η συνειδητότητα λοιπόν όπως προκύπτει, εμπεριέχεται σε καθετί που κάνεις -στη διατροφή, στις σχέσεις, στην επικοινωνία.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για έναν άλλον τομέα και μάλιστα φλέγοντα κι αυτός δεν είναι άλλος από την ερωτική επαφή. Έχετε ακούσει ποτέ τη λέξη «ενσυνείδητη» να προηγείται της λέξης «συνεύρεση»; Πάει το μυαλό σας τι μπορεί να σημαίνει αυτή η φράση; Ας δούμε λοιπόν παρακάτω περί τίνος πρόκειται και πώς μπορείς να την καταφέρεις με πέντε απλούς τρόπους.

Η Michelle Mouthis -θεραπεύτρια και προπονήτρια σχέσεων-, προτείνει να παρομοιάσει κανείς τον παραπάνω όρο μ’ έναν διακόπτη που μόλις τον πατήσει, ξεκλειδώνουν κι οι πέντε αισθήσεις του. Αυτό που προτείνει ουσιαστικά είναι το να ζει κάποιος την παρούσα στιγμή -σωματικά και συναισθηματικά- κατά τη διάρκεια της συνεύρεσης. Και για να είμαστε ειλικρινείς, πόσες φορές σας έχουν έρθει άκυρες σκέψεις στο μυαλό -από το τι να μαγειρέψετε αύριο μέχρι πώς θα διαχειριστείτε τα οικονομικά σας- εκείνη τη στιγμή και δε σας αφήνουν να την απολαύσετε; Δεν είναι ενοχλητικό; Φυσικά κι είναι, αφού η ερωτική επαφή, χωρίς την παραπάνω επίγνωση και χωρίς να βιώνεις την κάθε στιγμή της, δεν είναι παρά μία μηχανική πράξη. Επίσης, σύμφωνα με τη θεραπεύτρια, τα ζευγάρια αφού γνωριστούν σ’ έναν ικανοποιητικό βαθμό, καλό είναι να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο και σ’ αυτόν τον τομέα, ώστε να επιτύχουν την αφύπνιση των αισθήσεων τους, αναγνωρίζοντάς τες κι εμβαθύνοντας σ’ αυτές, με σκοπό την απόκτηση μεγαλύτερης οικειότητας.

Ωραία όλα τα παραπάνω, δε λέω. Στην πράξη όμως πώς μπορεί να το πετύχει κανείς; Πώς μπορεί κάποιος ν’ απολαύσει ένα «ενσυνείδητο» κρεβάτι, χρησιμοποιώντας όλες τις αισθήσεις του; Ακολουθούν λοιπόν πέντε τρόποι που θα σας βοηθήσουν να ξεκλειδώσετε τον εαυτό σας και ν’ απογειώσετε την ερωτική σας ζωή.

 

Ας μη μείνει τίποτα κρυφό

Προσπαθήστε ν’ ανοιχτείτε στον σύντροφό σας και να του εκμυστηρευτείτε όλες τις σκέψεις και τις επιθυμίες σας. Η επικοινωνία κι η άνεση είναι βασικά συστατικά για την επιτυχία αυτού του στόχου. Μπορείτε να του προτείνετε να κάνει το ίδιο και να συμφωνήσετε από κοινού σ’ όσα θέλετε να δοκιμάσετε αμφότεροι. Επίσης, προσπαθήστε κι οι δύο, κατά τη διάρκεια αυτών των δοκιμών, να δώσετε έμφαση σε συγκεκριμένες αισθήσεις κάθε φορά -γι’ αρχή τουλάχιστον-, όπως παραδείγματος χάριν, στην όραση και στην αφή. Για να βοηθήσετε μάλιστα αυτήν τη διαδικασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντικείμενα που θ’ αυξήσουν τη διέγερση, όπως ένα παγάκι ή απλώς να δημιουργήσετε μια πιο ερωτική ατμόσφαιρα με χαμηλό φωτισμό κι ό,τι άλλο φτιάχνει και τους δυο σας.

 

Απόψε θα το ξενυχτήσουμε

Ωραία η έντονη και βιαστική εκδοχή της επαφής, αλλά σαν την αργή κι αισθησιακή δεν έχει. Θα χρειαστεί σίγουρα περισσότερος χρόνος από το συνηθισμένο, αφού θα πρέπει ν’ αφιερώσετε κι οι δύο κάτι παραπάνω στα προκαταρκτικά. Και που είναι το κακό σ’ αυτό, άλλωστε; Προσπαθήστε να εστιάσετε στα μεταξύ σας αγγίγματα, τα οποία όλο και θα πλησιάζουν στην επικείμενη περιοχή όμως σκόπιμα πάλι θα γλιστρούν. Αφεθείτε στα φιλιά μεταξύ σας, αλλά και σ’ αυτά που ταξιδεύουν σε όλο σας το κορμί, ενώ φροντίστε ν’ ανταποδώσετε γενναιόδωρα. Δε χρειάζεται να υπάρχει βιασύνη -παρά μόνο μια ακατανίκητη προσμονή για το κυρίως πιάτο- κι ούτε ασφαλώς άσχετες σκέψεις. Γι’ αυτό, πριν το δοκιμάσετε, ρυθμίστε το πρόγραμμά σας ώστε να έχετε μπροστά σας άπλετο χρόνο.

 

All About Sex | eBook


€7,00

-----

 

Ανασούλες

Πριν ξεκινήσετε αυτό το ταξίδι των αισθήσεων, φροντίστε ν’ αφιερώσετε τουλάχιστον πέντε λεπτά στις αναπνοές σας, δοκιμάζοντας κάποιες απλές ασκήσεις κι εστιάζοντας στις ανάσες σας σ’ όλη τη διάρκεια. Μπορείτε κάλλιστα να κάνετε κι έναν σύντομο διαλογισμό, όσοι είστε λάτρεις αυτής της πρακτικής. Έτσι, μαθαίνοντας να βελτιώνετε και ν’ αφουγκράζεστε την αναπνοή σας, θα πετύχετε να χαλαρώσετε και να προετοιμαστείτε γι’ αυτήν την ιδιαίτερη και νέα εμπειρία. Ακόμη καλύτερα θα είναι αν καταφέρετε να συγχρονίσετε τις αναπνοές σας με το ταίρι σας , αφού αυτό θα βοηθήσει στο να πάτε ευκολότερα στις βαριές και κοφτές ανάσες της κορύφωσης.

 

Απαιτούνται όλες οι αισθήσεις 

Αυτό ίσως είναι δύσκολο να επιτευχθεί αρχικά, αφού τη δεδομένη χρονική στιγμή κυριαρχούν το πάθος κι η ένταση, με αποτέλεσμα να ξεχνά κανείς τη σημασία της συμμετοχής και των πέντε αισθήσεων. Για να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο, μπορείτε αρχικά να τις απομονώσετε, να επικεντρώνεστε δηλαδή κάθε φορά σε μία απ’ αυτές και να παρατηρείτε μόνο αυτήν. Εστιάστε στο άρωμα του συντρόφου σας καθώς σας πλησιάζει, ή προσπαθήστε να βιώσετε στο έπακρο κάθε άγγιγμα και χάδι. Προτιμήστε να γευτείτε τα φιλιά του ή να στρέψετε την προσοχή σας καθαρά στις ανάσες και στους ήχους ηδονής. Άλλη φορά πάλι κρατήστε τα μάτια σας ανοιχτά σε όλη τη διάρκεια και παρατηρήστε όλα όσα γίνονται. Έπειτα, αφού πετύχετε το καθένα χωριστά, προσπαθήστε να εστιάσετε και στις πέντε μαζί ταυτόχρονα κι αφήστε το αποτέλεσμα να μιλήσει και να πείσει το ταίρι σας να κάνει το ίδιο.

 

Σαν άλλος Μαγγελάνος

Αν θέλετε να βελτιώσετε το σεξ με τον σύντροφό σας, φροντίστε ν’ αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στον εαυτό σας και στην προσωπική σας απόλαυση. Είναι πολύ σημαντικό να επιστήσετε την προσοχή σας στην αυτό-εξερεύνηση και στην ευχαρίστησή σας, ώστε μέσω αυτών να νιώσετε πιο οικεία με το σώμα σας αλλά και να το κατανοήσετε καλύτερα. Έτσι θα καταφέρετε ν’ ανακαλύψετε αυτό ακριβώς που σας αρέσει, σε ποια συχνότητα, με ποιο ρυθμό και με πόση ένταση. Σαν άλλος Μαγγελάνος λοιπόν, αφού χωρίς εξερεύνηση δε γίνεται να υπάρξει ανακάλυψη -στην προκείμενη κορύφωση.

Επομένως, αν δεν είχατε ιδέα μέχρι αυτήν τη στιγμή για το «ενσυνείδητο» κρεβάτι, τώρα όχι μόνο μάθατε αλλά γνωρίζετε και τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να το δοκιμάσετε και να το εντάξετε στη ζωή σας. Σίγουρα, μη βιαστείτε να κρίνετε από την πρώτη φορά, καθώς είναι κάτι πρωτόγνωρο και ξένο. Δώστε λίγο χρόνο κι ίσως εκπλαγείτε.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μελίνα Κοσμίδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου