Το φλερτ στα χρόνια της απόστασης μας έχει δυσκολέψει αντικειμενικά λίγο παραπάνω. Κάποιοι αντιμετωπίζοντας τις δυσκολίες της εποχής με χιούμορ, παραμένουν απτόητοι και βρίσκουν τρόπους να επικοινωνήσουν τον έρωτα κυρίως μέσω διαδικτύου, γιατί πολύ απλά η ζωή συνεχίζεται και ζωή χωρίς έρωτα δεν είναι ζωή. Φαντάσου να μην υπήρχαν και τα social, πόσο πιο ανυπόφορη θα ήταν η κατάσταση στην επικοινωνία των ανθρώπων; Ευτυχώς που το διαδίκτυο είναι εδώ και βοηθά, αν μη τι άλλο, να δημιουργούνται και να ευημερούν οι σχέσεις, να εξελίσσονται και να μην μπαίνουν στη φορμόλη. Το chat όμως κάποια στιγμή καταλήγει απλή ρουτίνα και η ανάγκη να κάνουμε πράγματα με τον άλλον κάνει εμφάνιση και επιμένει. Ας δούμε δέκα ιδέες που μπορεί να φανούν χρήσιμες.

 

1. «Κερνάω απόψε εγώ»

Αφού δε γίνεται να βρεθείτε σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί, εστιατόριο, καφέ, μπαρ και τα σχετικά, προσκάλεσε το άτομο σε ένα πολύ ιδιαίτερο δείπνο. Μάθε πιο ήταν το αγαπημένο του στέκι, βάλε λίγη από τη μουσική που αγαπάει και με ένα μήνυμα ενημέρωσε ότι κερνάς φαγητό μέσω μιας πλατφόρμας παραγγελιών το οποίο θα φάτε παρέα με τη βοήθεια του, αγαπημένου σε όλους μας πλέον, zoom. Είναι σίγουρα μια πρωτότυπη κίνηση που δεν μπορεί παρά να εκτιμηθεί.

 

2. Η πολλή δουλειά τρώει τον αφέντη

Όλοι χρειάζονται παρότρυνση και λίγο ξεβόλεμα από τον καναπέ κι εσύ έχεις τη λύση για να ξεμουδιάσετε -ή να μουδιάσετε- κάπου αλλού αλλά «παρέα». Πρότεινε να αφήσει για το τέλος της ημέρας τα email ή να πει στον προϊστάμενο πως για κάποιο λόγο θα είναι για λίγο εκτός δικτύου. Συγχρονίστε τα διαλείμματά σας και συνδυάστε τα με κάτι που απολαμβάνετε και οι δύο ακόμη και εξ αποστάσεως. Βγείτε να πάρετε λίγο καθαρό αέρα και σταματήστε το chat, προτιμώντας για εκείνη την ώρα την κλήση. Ένα ποτήρι με καφέ στο χέρι, συνοδευόμενο από λίγο περπάτημα με όμορφη θέα και όμορφη κουβέντα, είναι στις κινήσεις που εύκολα μπορούν να δημιουργήσουν εύφορο έδαφος για λίγο καλό φλερτ και ταυτόχρονα να αποφορτίσουν από την πίεση της δουλειάς.

 

 

3. «Αγόρασα εισιτήρια για δυο άτομα σε μια live streaming συναυλία»

Που όλως τυχαίως είναι ο καλλιτέχνης που λατρεύει να ακούει, αχ, κοίτα να δεις σύμπτωση, ούτε που είχες παρατηρήσει πως ανεβάζει συνέχεια τραγούδια του, πώς τα φέρνει η τύχη καμιά φορά ε; Ένα τόσο απλό μήνυμα δε δηλώνει απλώς τις προθέσεις σου και την κοινή σας αγάπη στη συγκεκριμένη τέχνη, αλλά κυρίως δηλώνει πως παρατήρησες, σκέφτηκες τι αγαπά το άτομο απέναντί σου και θέλησες να το κάνεις να χαμογελάσει.

 

4. «Άσε το σε εμένα· το ‘χω»

Θέλει να μαγειρέψει ένα σπιτικό φαγητό, αλλά η μαγειρική δεν είναι το δυνατό σημείο του ανθρώπου αυτού. Έχει πρόβλημα με τον υπολογιστή και δεν έχει ιδέα πώς να το φτιάξει. Θέλει να κουρευτεί και δε βρίσκει ανοιχτό κομμωτήριο. «Άσε το σε εμένα· το ‘χω». Καθοδήγηση μέσω κλήσης και τύφλα να έχουν όλα τα “how to…” που κυκλοφορούν στο ίντερνετ. Τώρα θα μου πεις, πώς δείχνεις σε κάποιον πώς να κουρευτεί. Πολύ TikTok παιδιά και βάζουμε κάτω τους καλύτερους κομμωτές. Καλά αν μιλάμε για την εμφάνισή του και αν εξηγήσεις πώς έμαθες τη συγκεκριμένη τέχνη οι πιθανότητες είναι να μη δεχτεί, αλλά σίγουρα θα γελάσει με την πρόταση όσο κι εσύ. Αν μιλάμε πάλι για κάτι πιο ακίνδυνο τότε καλές δημιουργίες.

 

5. «Ας εκμεταλλευτούμε μια μετακίνηση έξι»

Ρώτα τι λέει το πρόγραμμα για σήμερα, πες πως θα ήθελες να περπατήσεις λίγο και ζήτα την παρέα του άλλου ατόμου. Πρότεινε ουσιαστικά μια ταυτόχρονη μετακίνηση έξι. Βγείτε και οι δύο στο μέρος που χαλαρώνει τον καθένα σας, ίσως σε κάποιο πάρκο για χαλαρό περπάτημα, σε κάποιο άλσος για καθαρό οξυγόνο, στο δρόμο για να μετρήσετε αν τα ζωάκια είναι περισσότερα από τους πεζούς ή τα αυτοκίνητα πιο πολλά από τα μηχανάκια και έχετε για παρέα ο ένας τον άλλο μέσα από τα ακουστικά σας.

 

6. Βραδιές ταινιών

Βρείτε μια ταινία που είναι στα γούστα και των δύο, εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα σνακ και με ένα μπουκάλι κρασί (ο καθένας) και πατήστε το play ταυτόχρονα. Εκμεταλλευτείτε εφαρμογές που επιτρέπουν το συγχρονισμό των οθονών σας, ή ακόμη εκείνες που έχουν ενσωματωμένο chat για επιτόπου σχολιασμό. Αν θέλετε να τη συζητάτε καθώς βλέπετε, ιδανικά επιλέξτε κάτι πιο χαλαρό που θα σας επιτρέπει να συγκεντρώνεστε περισσότερο ο ένας στον άλλον. Αν επιλέξετε κάτι πιο βαθύ, ιδανικά προτιμήστε να συνδεθείτε και να σχολιάσετε αφού τελειώσει η ταινία. Η αίσθηση πάντως ότι βλέπετε ακριβώς το ίδιο πράγμα την ίδια στιγμή θα σας φέρει πιο κοντά.

 

7. «Θες να δουλέψουμε παρέα σήμερα;»

Έχεις μετατρέψεις τον τελευταίο καιρό το σπίτι σου σε ησυχαστήριο, το πρόγραμμα της online εργασίας είναι σταθερό και απαιτητικό, ο χρόνος ακόμη κι έτσι περιορισμένος, αλλά η επιθυμία να δείτε ο ένας τον άλλον μεγάλη. Μια μεγάλη κούπα καφέ λοιπόν, μια ανοιχτή κλήση από μια δεύτερη συσκευή και θα προσποιηθείτε πως βρίσκεστε κάπου έξω απολαμβάνοντας τον καφέ σας, ενώ θα κάθεστε «δίπλα ο ένας στον άλλον» δουλεύοντας και χωρίς να μιλάτε ιδιαίτερα, νιώθοντας όμως την παρουσία του προσώπου εκεί.

 

8. «Το σπίτι σου δείχνει καλύτερο από το δικό μου»

Δε χάνεις ευκαιρία να τονίζεις πως έχει μια κάποια αισθητική αρμονία το διαμέρισμα που μένει, παραπάνω από το δικό σου, τουλάχιστον από όσο δείχνουν οι φωτογραφίες και θες, τάχα μου, να πάρεις κάποια μαθήματα από τον μετρ του είδους. Μερικές εικόνες από το χώρο σου λοιπόν, μερικές ιδέες που πέτυχες στο ίντερνετ και ήθελες να μάθεις τη γνώμη του άλλου και μια καταπληκτική δικαιολογία για να ξεφύγετε από το chat και να ανοίξετε επιτέλους τις κάμερες, έχοντας μάλιστα έτοιμο το θέμα συζήτησης που θα σπάσει την όποια αμηχανία.

 

9. Κι αν το ίντερνετ δεν είναι καλό;

Συνήθως ανταλλάζετε μηνύματα τον τελευταίο καιρό ή κάνετε κλήσεις ο ένας στον άλλο. Έχετε κανονίσει λοιπόν κάτι αντίστοιχο αλλά το σήμα σας τα χαλάει. Δεν ξέρεις πότε θα επανέλθει και ενημερώνεις με γραπτό sms πως έχεις πρόβλημα με το wifi. Αντί να ξενερώσετε όμως με αυτό που μόλις συνέβη, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τον «χαμένο» χρόνο για να κάνετε από κάτι που το άλλο πρόσωπο έλεγε καιρό. Δείτε μια αγαπημένη του ταινία ή διαβάστε ένα βιβλίο που έχει αναφέρει πολλές φορές. Είναι μια καλή ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά, ακόμη κι αν οι περιστάσεις δεν είναι οι καλύτερες.

 

10. Μια Αθήνα όπως το μήνα Αύγουστο

Συνήθως η πρωτεύουσα τους καλοκαιρινούς μήνες και συγκεκριμένα τον Αύγουστο αδειάζει. Αυτήν την εποχή λοιπόν η πόλη με την ησυχία της, θυμίζει την πιο όμορφη εποχή του χρόνου. Ένας περίπατος ένα πρωινό Κυριακής στην Πλάκα και στα Αναφιώτικα είναι μια καλή ευκαιρία, να γνωρίσεις την πόλη σου μέσα από τα μάτια του άλλου. Να τον ρωτήσεις ποια είναι τα αγαπημένα του σημεία και να βρεθείς να του στέλνεις εικόνες από εκείνα που αγαπάει περισσότερο. Υπάρχει πιο όμορφος τρόπος να γνωρίσετε ο ένας τον άλλον από το να γνωρίσετε τα σημεία που αγαπάτε;

 

Ανήκετε δεν ανήκετε στην ίδια παρέα, εργάζεστε ή δεν εργάζεστε στο ίδιο περιβάλλον, γνωριστήκατε ή όχι τυχαία αλλά δεν εξελίχθηκε σε κάτι περισσότερο η γνωριμία, σημασία έχει πως θες να είστε μαζί. Ο έρωτας τότε, τώρα και πάντα χρειάζεται αυτοπεποίθηση και αυθεντικότητα, χιούμορ και φαντασία, εξερεύνηση και ετοιμότητα. Το ζητούμενο είναι να γίνει το πρώτο βήμα και να φτάσει ο ένας στο μυαλό του άλλου, να τα πείτε, να φλερτάρετε και να περάσετε τελικά το χρόνο σας παρέα ακόμη κι αν αυτό πρέπει να γίνει με κάποια απόσταση.

Συντάκτης: Μαίρη Περγάμαλη
Επιμέλεια κειμένου: Μαρία Ρουσσάκη