Το πρωί για πολλούς από εμάς είναι μια δύσκολη λέξη. Όχι να την προφέρουμε, μια χαρούλα μπορούμε, να τη διανοηθούμε είναι το δύσκολο. Το πρωινό ξύπνημα συγκεκριμένα είναι ο χειρότερος εφιάλτης μας.

Σιχαινόμαστε το αναθεματισμένο ξυπνητήρι κι αγαπάμε λίγο περισσότερο από όλους τους υπόλοιπους το κρεβάτι μας. Όταν πια τα καταφέρουμε να ξυπνήσουμε και κατορθώσουμε να σηκωθούμε τα πράγματα δεν είναι και πολύ εύκολα με την πάρτη μας.

Θέλουμε καφέ, ναι, αυτό θέλουμε. Όχι κουβέντες ανούσιες, όχι ερωτήσεις, όχι φωνές και βαβούρα. Μη μας μιλάς το πρωί, αν δεν έχεις κάτι ενδιαφέρον να μας πεις. Τι ενδιαφέρον; Κοίταξε να δεις, εκτός απ’ το πρωινό και το τσιγάρο πρέπει να έχεις κάτι πολύ καλό να προτείνεις!

Κι όταν λέμε κάτι πολύ καλό, προφανώς, το σεξ έχουμε στο μυαλό μας. Υπάρχει τίποτα καλύτερο για να ξεκινήσει ευχάριστα η ημέρα κάποιου; Ερωτιάρικα, παθιάρικα, χουχουλιάρικα κι εκείνη η αίσθηση πως είσαι ποθητός χωρίς κανένα φτιασίδι επάνω σου.

Εκεί είναι που πραγματικά δε θα θέλεις να σηκωθείς α’ το κρεβάτι. Δε θα έχεις καμία όρεξη να κάνεις τίποτα άλλο, απ’ το να κάτσεις με τον άνθρωπό σου ολόκληρο το εικοσιτετράωρο που ακολουθεί κάτω απ’ τα παπλώματα, με διαλείμματα για λίγο χουζούρι, φαγητό και τουαλέτα.

Ούτε καφέδες θα χρειάζεσαι για να ανοίξει το μάτι ούτε οι υποχρεώσεις θα σε νοιάζουν. Είναι απ’ τις στιγμές που θα ήθελες μαγικά να σταματήσεις το χρόνο. Να πάψει επιτόπου να κινείται κάθε δείκτης ρολογιού πάνω σε αυτή τη Γη ώστε εσύ να παραμείνεις εκεί.

Το καλύτερο, δε, είναι όταν ένας απ’ τους δυο κοιμάται κι ο άλλος παίρνει την πρωτοβουλία να τον ξυπνήσει κάπως διαφορετικά. Όταν ανάμεσα στο χουζούρι σου νιώθεις τις αισθήσεις σου να ξυπνούν. Φιλιά κι αγγίγματα αισθησιακά. Αυτά είναι πρωινά ξυπνήματα, για κάτι τέτοια αξίζει να χάνεις τον ύπνο σου, γι’ αυτά, ναι, να μας ξυπνάτε ό,τι ώρα και να ΄ναι.

Άσε το χαμόγελο που θα έχεις μετά, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας όλα θα σου φαίνονται βλακωδώς όμορφα. Μια ηρεμία, μια γαλήνη, μια πληρότητα. Η καλοπέραση χαζεύει. Εννοείται πως με το μόνιμο χαμόγελό σου και το απλανές βλέμμα καρφώνεσαι. Αλλά δεν πειράζει, άλλα πράγματα πρέπει να κρύβουμε, όχι τη χαρά μας.

Δε χρειάζεται να μιλήσεις σε κανέναν, το μαρτυράν οι κινήσεις σου και τα νεύρα σου που παραδόξων πήγαν διακοπές. Ο άνθρωπος που περνάει καλά φαίνεται από μακριά, πόσο μάλλον όταν ξυπνάει με έναν οργασμό αντί για δυο λίτρα καφέ.

Το πρωινό σεξ είναι απ’ τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κανείς κι επιβάλλεται να απολαμβάνεις, άι στο καλό πια! Τα σωστά, τα τίμια πρωινά δεν είναι εκείνα που σε παίρνει ο ύπνος και τρέχεις με την τσίμπλα στο μάτι να προλάβεις τις υποχρεώσεις.

Το σωστό πρωινό θα είναι εκείνο που κανένα ξυπνητήρι δε θα χτυπήσει. Δάχτυλα, γλώσσα κι ανάσες θα γαργαλήσουν το κορμί μας. Θα ανοίξουμε τα μάτια μας από κάβλα και θα ξυπνήσουμε από ηδονή. Ο πρώτος ήχος που θα βγάλουμε θα ΄ναι κάνα βογγητό κι ύστερα θα πούμε καλημέρα -και θα την εννοούμε.

Δυο σώματα κουλουριασμένα δίπλα στα ξέστρωτα σεντόνια, δύο κούπες καφέ κι ένα παλιό τρανζιστοράκι να παίζει «πόσο λυπάται τα χρόνια που πήγαν χαμένα».

Πήγαινε τώρα για ύπνο και φρόντισε να μην αργήσεις να ζήσεις το πρωινό ξύπνημα που σου αξίζει.

Συντάκτης: Μάρω Καλλιοντζή
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη