«Ευτυχισμένα ζευγάρια»∙ πόσο τέλειο ακούγεται! Σίγουρα όλοι περάσαμε από σχέσεις που στην αρχή τις θεοποιήσαμε και στη συνέχεια κατέληξαν ένα άδοξο τέλος, αφού όλα μας έφταιγαν. Τίποτα, όμως, δεν είναι τυχαίο. Η απάντηση «έτυχε», θα σας πω ότι τελικά δεν είναι και τόσο αληθινή.

Υπάρχει η απόλυτα αρμονική σχέση ή ο τέλειος γάμος; Μια σχέση χρειάζεται σκληρή δουλειά, αφοσίωση, φροντίδα και συνήθως τ’ απλά πράγματα είναι αυτά που μπορεί να τροφοδοτούν ένα καλό κλίμα.

Ένα απ’ τα πιο σημαντικά συστατικά μιας υγιούς σχέσης είναι το σεξ. Όσα χρόνια λοιπόν και να ‘στε μαζί, μην παραιτείστε ποτέ των προσπαθειών να μένετε ευχαριστημένοι κι οι δυο απ’ την ερωτική σας ζωή.

Αφήστε χώρο ο ένας στον άλλον για ανεξαρτησία. Είναι απολύτως λογικό να ‘χετε κάποιες ξεχωριστές δραστηριότητες και στη συνέχεια να γυρίζετε στον σύντροφό σας ανανεωμένοι. Η αίσθηση ότι κάποιες στιγμές σας λείπει ο σύντροφός σας, είναι ένας υγιής τρόπος να σας κρατάει ζεστό το ενδιαφέρον. Διαφωνήστε και τσακωθείτε ως εκείνο το σημείο που, ναι, μεν εκφράζετε τις διαφορετικές σας απόψεις, αλλά παραμένει ανάμεσά σας ο σεβασμός κι η αλληλοεκτίμηση.

Σημαντικό συστατικό επιτυχίας είναι το γέλιο! Μην ξεχνάτε το χιούμορ σας και πυκνά-συχνά ν’ αναπολείτε όμορφες στιγμές, που σας έδωσαν χαρά.

Βγείτε ραντεβού. Προσοχή, μην το κάνετε κάτι σταθερό, που τελικά θα γίνει ρουτίνα. Πηγαίνετε για φαγητό άσχετη μέρα, ενώ υπολογίζατε ότι θα φάτε σπίτι. Μια ευκαιρία για έναν πρωινό καφέ, ένα ποτάκι μια καθημερινή, για να σπάσει η συνήθεια της καθημερινότητας. Διαφορετικά πράγματα και το σημαντικότερο σε διαφορετικές στιγμές, για να μη χάνουν την αξία τους.

Αποδεχτείτε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα που δε θα ξεπεραστούν, γιατί κανένας δεν είναι τέλειος και δεν υπάρχει λόγος να εστιάζετε εκεί. Μην μπαίνετε στη διαδικασία ν’ αλλάξετε τον σύντροφό σας, σημασία έχει να εστιάζετε στα θετικά του χαρακτηριστικά και θα έρθουν αυτά να πολλαπλασιαστούν, αν τον επιβραβεύετε και δεν του γκρινιάζετε τη μισή μέρα.

Μην τον θεωρείτε δεδομένο, διεκδικείστε τον. Είναι όμορφο μετά από χρόνια σχέσης να συνεχίσεις να προσπαθείς για τον άλλον και να μην τον θεωρείς δεδομένο. Αφιερώστε χρόνο «στο μαζί». Επικοινωνήστε. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε συχνά, κάντε το έστω κι αραιά, αλλά κάντε το.

Μοιραστείτε κοινές στιγμές, κάντε τα ψώνια του σούπερ μάρκετ μια όμορφη ώρα για τους δυο σας. Μην το κάνετε μόνοι την επόμενη φορά. Οργανώστε το και πηγαίνετε μαζί, φροντίστε να έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας. Δείτε το και λίγο σαν ερωτικό παιχνίδι –όλα στο μυαλό είναι– και θα ‘χετε διπλή επιτυχία. Μη γελάτε!

Χαλαρώστε, ψωνίστε και δυο-τρία πράγματα που θα σας φτιάξουν τη διάθεση,  χαζέψτε τα ράφια με τις σοκολάτες –είναι το σίγουρο κοινό ενδιαφέρον–, μην αρχίσετε τις γκρίνιες για τα άσχετα ψώνια στο καλάθι, είναι κι αυτά στο πρόγραμμα. Χαρείτε τη διαδικασία σαν παιδιά, πειράγματα στους διαδρόμους, φιλιά στα ψυγεία κι αγκαλιές μπροστά στους καταψύκτες για να ζεσταθείτε.

Αποφύγετε το κουβάλημα, κανονίστε να σας τα φέρουν αργότερα σπίτι και συνεχίστε για καφέ.  Κάτι ξέρανε οι μεγαλύτεροι που πήγαιναν μαζί στο σουπερμάρκετ και τις εξωτερικές δουλειές. Μας έχει φάει η πολλή ανεξαρτησία και χάνουμε τα απλά κι όμορφα που μπορούν με τη σωστή διάθεση να εξελιχθούν στα καλύτερα.

Φίλοι μου, η βόλτα στο σουπερμάρκετ δένει το ζευγάρι! Είναι δοκιμασμένο.

 

Συντάκτης: Ελένη Τουρλούκη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη