Φαντάσου το σεξ ως ένα πρόσωπο που ζει μέσα σου. Αναλόγως των περιστάσεων, φοράς τη μάσκα που του ταιριάζει τη δεδομένη στιγμή της ζωής σου. Έχεις μπροστά σου πολλών ειδών μάσκες που χαρακτηρίζουν τον τρόπο που η σεξουαλικότητά σου θέλει να εκφραστεί. Διαλέγεις όποια θέλεις. Αν, όμως, προσπαθήσεις να τις τοποθετήσεις σε μία γραμμή θα διαπιστώσεις πως η πρώτη κι η τελευταία σου, καθορίζονται από αντιθέσεις, αν και έχουν τον ίδιο σκοπό∙ να εκφράσεις τη σεξουαλικότητά σου. Ένωσέ τις και θα δεις το διπολικό πρόσωπο του sex.

Η μία σου μάσκα εκφράζει την πλευρά της καθαρής, αποσταγμένης μορφής της σαρκικής σου και μόνο ευχαρίστησης, βασισμένη στην ικανοποίηση της ηδονής σου, καθώς και της άμεσης έλξης του αντικειμένου του πόθου σου. Δείχνει απροσπέλαστη κι αυτάρκης, ελεύθερη κι ίσως λίγο κυνική. Επάνω της είναι ζωγραφισμένη η ανεξαρτησία κι η συναισθηματική αποστασιοποίηση. Ζητάει επιτακτικά την ικανοποίηση του σώματός σου και δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει μόνο σεξουαλική ικανοποίηση. Εκπέμπει ναρκισσισμό, αλλά δεν την απασχολεί.

Όσο βαθύτερα την κοιτά κανείς, βγαίνουν όροι απαράβατοι από κάθε ζωγραφισμένο σημείο της που σου ορίζουν, σαν ένας χάρτης, πόσο μπορείς να την πλησιάσεις και να την αγγίξεις. Αυτή τη μάσκα τη φοράς υπερήφανα όταν στο προσωπείο της αντανακλάται η πραγματική επιθυμία σου. Όταν το σώμα σου ζητάει ένα άλλο σώμα, μα δεν έχεις χρόνο ή κουράγιο για υποχρεώσεις. Τότε ταιριάζει ακριβώς στο πρόσωπό σου, σαν γάντι στο χέρι σου.

Μπορείς, όμως, ακόμη και να κρυφτείς πίσω απ’ αυτή, σε στιγμές που έχεις πληγές ανοιχτές και χρειάζεσαι προσωρινή ικανοποίηση. Τότε θα την φοράς φοβισμένα και μόλις τραφεί η ανάγκη σου για σεξ, την επανατοποθετείς στη σειρά με τις υπόλοιπες μάσκες σου. Σου αφήνει μια ντροπή, μα θα την αναζητήσεις και πάλι όταν ξυπνήσει η σεξουαλική σου επιθυμία.

Στην άλλη άκρη του δίπολου, βρίσκεται η άλλη μάσκα, με την ήρεμη μορφή της και την επιθυμία να ικανοποιήσει το άτομο που στρέφει το βλέμμα της. Αυτή η μάσκα δε χρειάζεται μόνο σεξουαλική ικανοποίηση, δεν της αρκεί. Ζητά την ολική συμμετοχή του νου σου, της ψυχής σου και του σώματός σου, αν επιλέξεις να την φορέσεις. Δείχνει δοτική, εξαρτώμενη και ζητά όχι μόνο να αγγίξουν το σώμα που την φοράει, αλλά και να το νιώσουν.

Θέλει να ακούσεις τους παλμούς της καρδιάς της, να μυρίσεις και να γευτείς τον ιδρώτα που της προκαλείς. Δεν ντρέπεται και δε φοβάται. Φορά τη μάσκα για να σου δείξει πως είσαι ασφαλής και θέλει να νιώσεις ελεύθερος. Απαιτεί πολλά και δίνει ακόμα περισσότερα. Η ματιά της δεν περιστρέφεται αλλού, είναι διεισδυτική και σε διαπερνά.

Κρατά ανοιχτά τα βλέφαρά της όταν κάνει έρωτα γιατί δε θέλει να χάσει καμία στιγμή και θέλει το αντικείμενο του πόθου της να φορέσει την ίδια ή να χωρέσουν κι οι δύο μαζί πίσω της. Την επιλέγεις γιατί δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς. Αν και δεν εκπέμπει ανασφάλεια, ίσως η δική σου ανασφάλεια σε αναγκάσει να την φορέσεις από ανάγκη να αγαπηθείς. Τότε δε θα σου ταιριάζει και θα σου λιγοστεύει το οξυγόνο σου.

Διαφορετικές κι ίδιες ταυτόχρονα, στέκονται στη γραμμή τους περιμένοντας να τις διαλέξεις. Κρύβονται κι οι δύο τους μέσα σου και θέλουν να εκφράσουν τη σεξουαλικότητάς σου. Το ποια θα επιλέξεις ορίζεται από εσένα. Επίλεξε μία για τον σωστό λόγο. Το σωστό και το λάθος πηγάζει από μέσα σου. Ικανοποίησε την ανάγκη σου για ηδονή με όποιον τρόπο θέλεις.

Ας έχουμε πάντα στο μυαλό μας πως οι μάσκες, όπως κι οτιδήποτε άλλο, όταν δε μας ταιριάζουν, πέφτουν και μας αφήνουν ολόγυμνους και τελικά πληγωμένους μπροστά σε μία άσχημη αλήθεια. Φόρεσε όποια θέλεις αρκεί να εκφράζει μόνο τον εαυτό σου κι όχι το είδωλο που θέλουν οι άλλοι να βλέπουν.

«Ο άνθρωπος είναι λιγότερο ο εαυτός του όταν μιλάει ως ο εαυτός του. Δώσ’ του μια μάσκα και θα σου πει την αλήθεια». -Όσκαρ Ουάιλντ

Συντάκτης: Ελένη Παπίλια
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη