Ρωτώντας πας στην Πόλη αλλά μαθαίνεις και πράγματα που κανένα google ποτέ δε θα σου πει. Μυστικά μαντζούνια, ερωτήσεις κάπως άβολες ή αδιάκριτες, απορίες για τις μεγάλες ώρες, τιπς για τη δουλειά ή συνταγές ξεχασμένες, ό,τι δεν ήξερες κι ό,τι ήθελες να μάθεις, θα στο πουν τα μικρά μας ρεπορτάζ. 

Aν και η επίσημη τοποθέτηση σχετικά με την ερωτική σκηνή των πρωταγωνιστών μας είναι πολύ συγκεκριμένη και υποστηρίζει ότι ο Ντόνι δεν κοιμήθηκε με τη Μάρθα στο Baby Reindeer, αλλά η σκηνή του 5ου επεισοδίου είναι μια εσωτερική προσπάθεια να ανακουφιστεί από τα συναισθηματικά προβλήματα που περνάει και είναι εξ ολοκλήρου στο μυαλό του, εμείς δεν είμαστε απολύτως βέβαιοι. Έτσι ρωτήσαμε κι απαντήσατε τι πιστεύετε ότι έγινε μεταξύ τους και γιατί, εκείνο το βράδυ. 

 

Ελένη Τσεπελίδη:

Ψηφίζω πως όχι, γιατί στην επόμενη ακριβώς σκηνή μας μεταφέρει στην κοπέλα του και δεν αντιδράει η Μάρθα έτσι όπως θα περιμέναμε να αντιδράσει, άρα μάλλον είναι όλα στο μυαλό του. Άσε που, δε θα το ανέφερε με κάποιο μέιλ; Έπειτα, λίγο αργότερα, όταν της είπε να του στείλει αυτό το πιο spicy μέιλ, αυτή χάρηκε επειδή νόμιζε πως επιτέλους θα έκαναν σ3ξ. Άρα;

 

Baby Reindeer' creator asks fans to stop speculating

 

Κατερίνα Κεχαγιά:

Εγώ ψηφίζω ότι έγινε στην πραγματικότητα, αφού έπειτα ο Ντόνι είχε έντονη την ανησυχία για το τι πληροφορίες έδωσε η Μάρθα στους αστυνομικούς. Δεύτερο επιχείρημά μου είναι η απότομη απομάκρυνσή της από εκείνον, σαν να πήρε αυτό που ήθελε έστω και για λίγο και να ηρέμησε. Το θέμα πάντως είναι ότι πέρα απ’ το σενάριο, σκηνοθετικά, δε μας έδειξε σε όλη την υπόλοιπη σειρά κάποια άλλη σεκάνς στην οποία κάτι να φαντάζεται ο Ντόνι τόσο γλαφυρά, δεν είναι τεχνική που τη δούλεψε, δηλαδή, για να εξοικειώσει τον θεατή. Άρα θεωρώ πως δεν επρόκειτο περί φαντασίας.

 

Γιατί το Baby Reindeer του Netflix είναι η σειρά έκπληξη που θα σε στοιχειώσει

 

Πέννυ Πηττά:

Νομίζω ότι ξεκάθαρα το κάνανε, το συντηρούσε με τον τρόπο του όλο αυτό, άρα κάποτε θα ήθελε να μάθει πώς θα ήταν μαζί της. Νομίζω κιόλας ότι μετά το σ3ξ ήταν που τον είχε πιάσει η πρεμούρα που εξαφανίστηκε η Μάρθα.

 

Baby Reindeer viewers have a responsibility when it comes to the real Martha | The Independent

 

Έλλη Πράντζου:

Νομίζω το φαντασιώθηκε για να καταφέρει να λειτουργήσει με την κοπέλα του, δεν πιστεύω πως έγινε όντως. Γενικά, αν συνέβαινε, θα περίμενα πολύ πιο έντονη αντίδραση μετά από εκείνη, εδώ από μια λέξη κρεμόταν κι έχτιζε σχέση αιώνιας αγάπης στο μυαλό της. Από την άλλη, θα μου πεις, πώς ακριβώς λειτουργούν άνθρωποι σε τέτοια φάση; Άβυσσος η ψυχή τους.

 

The Story Of Netflix's 'Baby Reindeer,' Explained

 

Ανδρέας Πετρόπουλος:

Ψηφίζω ότι το έκαναν κι έπαιξε και @υνανισμος, φυσικά και δεν ήταν στη φαντασία του. Και κάποτε θα ήθελε να μάθει πώς θα ήταν τελικά να κάνει σ3ξ μαζί της. Το συντηρούσε σαν υπονοούμενο σε όλη τη διάρκεια της σειράς.

 

Is Baby Reindeer a True Story? What's Real vs. Fake | The Direct

 

Γιοβάννα Κοντονικολάου:

Εγώ θα το πάω ξεκάθαρα από άποψη ηθικής σε ό,τι αφορά την πραγματική ιστορία. Μιλάμε για δυο ανθρώπους που υπάρχουν στην πραγματικότητα και που ο ένας από τους δύο (αν όχι και οι δύο αλλά αυτό είναι άλλη υπόθεση) εμφανίζει σημάδια κοινωνιοπαθούς. Άρα θα ήταν τουλάχιστον αφελές εκ μέρους του αν δημιουργήσει την εντύπωση ότι ήθελε κάτι παραπάνω μαζί της, αν αυτό όντως δε συνέβη, γιατί είναι σαν να τροφοδοτεί την εμμονή της προς αυτόν. Δε θεωρώ ότι θα έβαζε μια τέτοια παράμετρο στο σενάριο αν δεν είχε υπόσταση.