«Σχεδόν Σχέσεις: Μια συζήτηση που έπρεπε να γίνει!» Νέο βιβλίο, ανακάλυψέ το εδώ!

desktop8

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να ταξιδέψεις με το μυαλό, κι ένας από αυτούς αποτελεί η ανάγνωση των βιβλίων. Μέσω αυτής μπορείς να αλλάξεις παραστάσεις και να αποσπάσεις τη σκέψη από τα άγχη και τα βάρη της καθημερινότητας. Για μια στιγμή δε χρειάζεται να σκέφτεσαι τίποτα άλλο παρά μονάχα τις εικόνες που ξεπετούν μέσα από τις λέξεις κι τις σελίδες.

Το βιβλίο έχει την ικανότητα να σε απορροφά σαν δίνη σ’ έναν άλλο κόσμο. Βλέπεις πράγματα που ίσως σου λείπουν ή θέλεις και εύχεσαι να ήταν αλήθεια. Ανάλογα το είδος του βιβλίου, βρίσκεις τον εαυτό σου και σε μια άλλη διάσταση. Και αυτό διότι η παραστατικότητα των λέξεων και της αφήγησης σε συνδυασμό με τη δυνατότητα του μυαλού να τις πλάσει σαν κάτι υπαρκτό, αρκούν για να σε κάνουν να πιστεύεις πως βρίσκεσαι όντως εκεί που εξιστορεί. Πολλές φορές δημιουργείς και εικόνες με άτομα από την πραγματικότητα στο ρόλο των χαρακτήρων.

Κάτι τέτοιο μπορεί να διεγείρει και τη φαντασία σε πιο ερωτικά μονοπάτια. Ειδικότερα στις νουβέλες αντίστοιχου περιεχομένου, κατά τις οποίες βασικό ρόλο παίζει το πάθος κι ο έρωτας. Εκεί μέσα οι χαρακτήρες φτάνουν στα άκρα γι’ αυτό που ποθούν, ενώ οι στιγμές των περιπτυξεων και του φλερτ, έχουν ως άξονα την ορμή, την ικανοποίηση και το κυνήγι. Άντρες και γυναίκες, δεν έχουν φραγμούς και όρια με αποτέλεσμα να ενδίδουν στο ερωτικό κάλεσμα δίχως δεύτερη σκέψη.

Κάτι τέτοιο έχει επιρροή στο αναγνώστη καθώς και ο ίδιος μπαίνει στη θέση του πρωταγωνιστή της νουβέλας και φαντάζεται το αντικείμενο του πόθου του να τον πολιορκεί όσο κανένας άλλος. Οι σκηνές γίνονται πηγή άντλησης ιδεών που πολλές φορές οδηγούν στην επιθυμία της πραγματοποίησης. Μπορεί ο χαρακτήρας να έχει κάποιο φετίχ που μέχρι τώρα να μην είχε περάσει από το μυαλό του ατόμου και μέσω της περιγραφής του να νιώσει το σώμα του να πάλλεται από ανατριχίλα καθώς σκέφτεται τι αίσθηση θα είχε και πάνω στον ίδιο.

Όσο πιο λεπτομερής είναι μια περιγραφή τόσο πιο εύκολο είναι να το φανταστείς. Λέξη προς λέξη δημιουργείται η σκηνή κατά την οποία κάνεις πράγματα που ειδάλλως δε θα μπορούσες. Σου είναι πιο εύκολο εικονικά να πάρεις τον έλεγχο και όταν σου δίνεται η ευκαιρία για να το πραγματοποιήσεις, κινείσαι έτσι όπως δεν έχεις κινηθεί.

Σε αντίθεση με τους παλαιότερους χρόνους που η φαντασία τροφοδοτούνταν κυρίως από την ανάγνωση, η σύγχρονη κοινωνία έχει διάφορους τρόπους που εντείνουν την σκέψη. Πλέον είναι πιο εύκολο να δημιουργηθεί κάποια εικόνα εφόσον με ένα κλικ μπορεί να την ψάξεις και να τη βρεις. Οτιδήποτε χρειάζεσαι, βρίσκεται στο διαδίκτυο, ή και τυπωμένο σε περιοδικό, κάτι το οποίο καθιστά την ικανοποίηση εύκολη υπόθεση.

Εκτός των ερωτικών νουβέλων, υπάρχει και μια πληθώρα από εγχειρίδια που μπορούν να βοηθήσουν το άτομο. Μέσα από αυτά βρίσκεις συμβουλές και οδηγίες που διεγείρουν και συμβάλουν στην καταπολέμηση των ανασφαλειών και του άγχους. Ειδικότερα σε μια σχέση που η ρουτίνα εύκολα πλήττει το ζευγάρι, ένας ερωτικός οδηγός μπορεί να σπάσει το συνηθισμένο και να προσθέσει μια πικάντικη γεύση. Εκτός των λέξεων συχνά συνδυάζουν και εικόνα, καθιστώντας πιο εφικτή τη μίμηση όσων προτείνουν.

Επιπλέον σε ένα άτομο το οποίο έχει έλλειψη εμπειρίας, η ανάγνωση ενός τέτοιου βιβλίου μπορεί να παροτρύνει στη δοκιμή πραγμάτων, καθώς και να έχει μια πρώτη εικόνα στο τι μπορεί να αρέσει ανατομικά ή εγκεφαλικά. Εξάλλου ο έρωτας και η πράξη αυτού είναι κάτι που αφορά όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως προτιμήσεων και η ανάγνωση ενός βιβλίου γεμάτο σκηνές πάθους, κρατάει το ενδιαφέρον και έχει μεγάλη απήχηση.

Έχοντας ως κέντρο όσα προαναφέρθηκαν είναι φανερό πως ένα βιβλίο προσφέρει κάτι περισσότερο από μια απλή διασκέδαση. Είναι ένα μέσο για να ανοίξεις του ορίζοντές σου, ένα μέσο για να διώξεις φραγμούς και να σκεφτείς να δοκιμάσεις πράγματα που ίσως δεν έχεις δοκιμάσει- με δεδομένη πάντα τη συναίνεση φυσικά. Είναι ένας κόσμος παράλληλος με τον πραγματικό αλλά με έμμεσες επιρροές πάνω σε αυτόν. Διότι, αν κάτι μπορείς να το φανταστείς, μπορείς και να το πραγματοποιήσεις.

Συντάκτης: Ρία Τσιακμάκη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου