Οι άνθρωποι συχνά έχουν την ανάγκη να ερωτεύονται και να διαλέγουν μέσω των σχέσεών τους τον άνθρωπο που θα συνεχίσουν το υπόλοιπο της ζωής τους. Δεν πετυχαίνουν όμως πάντα όλοι συνδυασμοί. Τα νέα ζευγάρια χωρίζουν με μεγαλύτερο ποσοστό και παντρεύονται με μικρότερο. Μέσα στο κλίμα αυτό των διαζυγίων, έχουν συμβεί κι εκείνα με τεράστια ποσά για διατροφή κι αποζημίωση. Πάμε να δούμε 6 από τα πιο γνωστά.

 

1. Πρίγκιπας Κάρολος και Πριγκίπισσα  Νταϊάνα

Αυτός ο χωρισμός, εκτός από το παλάτι, απασχόλησε κι όλο τον κόσμο που μαζί με το πριγκιπικό ζεύγος θέλησε να ζήσει κάτι από παραμύθι- που μόνο αυτό δεν ήταν η σχέση τους. Το ζευγάρι μετά από 11 χρόνια γάμου το 1992 ανακοίνωσε τον χωρισμό του κι ο Βρετανικός και παγκόσμιος τύπος πήρε φωτιά. Τα πρώτα τέσσερα χρόνια ζούσαν κι οι δύο κάτω από τη σκεπή του καθωσπρεπισμού που επέβαλλε το πρωτόκολλο, μέχρι που το 1995 η Η lady D σπάει τη σιωπή της με την ατάκα που έμεινε στην ιστορία: «σε αυτό το γάμο, ήμασταν τρεις». Ο κύκλος του ζευγαριού αυτού έκλεισε. Το διαζύγιο πάλι, κόστισε γύρω στα 22,5 εκατομμύρια- όμως και πάλι το παλάτι δεν επιβεβαίωσε ποτέ τη φήμη αυτή.

 

2. Τζέφρι και Μακένζι Μπέζος

Ο ιδρυτής της Amazon παντρεύτηκε τη γυναίκα του Μακένζι, ένα χρόνο πριν ξεκινήσει την ίδρυση της εταιρείας. Αρκετά χρόνια μετά, αποφασίζει το ζευγάρι να δώσει ένα τέλος σε αυτό το γάμο και να θεωρηθούν το ακριβότερο διαζύγιο της ιστορίας. Το διαζύγιο αυτό, κοστίζει στον πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη 36 δισεκατομμύρια. Και μάλιστα, δεν ήταν καν το 5ο% της περιουσίας, καθώς δεν υπήρχε προγαμιαίο κι έτσι ορίζεται από τον νόμο, καθώς το ζευγάρι προέβη σε ιδιωτική συμφωνία. Βέβαια, η πρώην σύζυγός του κοινοποίησε πως το μισό ποσό θα δοθεί σε φιλανθρωπίες κι εκείνος επαίνεσε την πράξη της αυτή. Ίσως βέβαια να βοήθησε και το γεγονός ότι παρ’ όλο το μεγάλο ποσό που έδωσε συνεχίζει να διατηρεί από τις κορυφαίες θέσης στη λίστα των πλουσίων.

 

3. Δημήτρη Ριμπολόβλεφ και Έλενα

Αγοράζοντας το νησί του δικού μας Ωνάση, το επίθετό του έγινε γνωστό στην Ελλάδα και συνδέθηκε με τον πλούτο. Ωστόσο, τον πλούτο έφεραν το λίπασμα και το ποδόσφαιρο για τον Ρώσο μεγιστάνα. Η γυναίκα του κατέθεσε αίτηση διαζυγίου ενημερώνοντας τα media αλλά και το δικαστήριο πως ήταν άπιστος απέναντί της. Το δικαστήριο τη δικαίωσε κι ήταν να λάβει 4,5 δις. ελβετικά φράγκα. Όμως προχώρησαν σε διακανονισμό και τελικά το ποσό που πήρε δεν είναι ούτε το ένα τρίτο από αυτό που ονειρευόταν. Βέβαια το ένα τρίτο των 4,5 δις και πάλι δεν το λες και λίγο.

 

4. Adnan Khashoggi and Soraya Khashoggi

Παιδί της εργατιάς ο Adnan έκανε δις και δις από τις δουλειές του στην Αραβία, συνεργαζόμενος με εργολάβους και μεγάλα έργα. Μετά από 13 χρόνια με τη Σοράγια, με την οποία και γνωρίστηκαν κι ένακαν μαζί μια κόρη, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να χωρίσουν. Ο Αντνάν, όταν παντρεύτηκε την εικοσάχρονη Σάντρα -που αργότερα έγινε Σοράγια- έδειχνε πιο ερωτευμένος από ποτέ, όμως ήταν ένας γάμος που γρήγορα έφτασε στο τέλος του. 874 εκατομμύρια κόστισε η λήξη του γάμου τους με τα 40 να τα ζητάει η Σοράγια για ψυχική φθορά.

 

5. Steve and Elaine Wynn

Ένα από τα γνωστότερα ζευγάρια σε παγκόσμιο επίπεδο στον χώρο των Καζίνο, επέλεξε να παντρευτεί δύο φορές. Πριν τη δεύτερη φορά που όρισαν ημερομηνία γάμου είχε προκύψει κι ένας χωρισμός. Ένας χωρισμός που κόστισε πολλά. Βέβαια το ακριβές ποσό που δόθηκε δεν έγινε ποτέ γνωστό. 6 χρόνια κράτησε η δικαστική τους τελική αναμέτρηση, για τα 4 δις που διατηρούσαν από κοινού σε μετοχές, για να καταλήξουν σε αποτέλεσμα. Η κατάσταση πήρε δυσάρεστη τροπή όταν η αιτούσα σύζυγος το διαζύγιο, υποστήριξε πως ο Στιβ είχε ασελγήσει σε υπάλληλό του και μάλιστα για να εξασφαλίσει πως δε θα μιλήσει, έγραψε μια παχουλή επιταγή στο όνομά της.

 

6. Roy E. και Patricia Disney

Μια παροιμία λέει πως ο έρωτας χρόνια δεν κοιτά και τα διαζύγια επίσης.Ύστερα από 52 χρόνια γάμου αποφάσισε το ζευγάρι να τραβήξει χωριστούς δρόμους. Τα λόγια είναι περιττά για το επίθετο αυτού του ζευγαριού, καθώς δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να μην ξέρει την Disney. Ο Roy λοιπόν και γιος του Wolt, με προσωπική περιουσία -εκτός μετοχών- 1.2 δις.- χώρια τα 16 εκατομμύρια στην Disney παίρνει διαζύγιο στα 77 του.  Άλυτες διαφορές ήταν η αιτία του διαζυγίου τους, με το ζευγάρι να φτάνει σε διακανονισμό χωρίς μάχη.

 

Έτσι είναι οι σχέσεις, κάποιες από αυτές προχωρούν κάποιες άλλες μένουν πίσω. Βέβαια όταν μπαίνουν στη μέση τόσο τεράστια συμφέροντα μπλέκει το πράγμα. Οι άνθρωποι που κατάφεραν να πάρουν αυτές τις αποζημιώσεις μέσα από το διαζύγιό τους, σίγουρα έχασαν ένα κομμάτι που ποτέ δεν πήραν πίσω. Ένας καλός και πλούσιος γάμος δεν οδηγεί πάντα στην ευτυχία, λοιπόν.

Συντάκτης: Αγγελική Μαλιόρα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου