Αν και με το πέρασμα των χρόνων τα social media έχουν αλλάξει πολλές μορφές και τάσεις, το κουμπί του μπλοκ παραμένει σταθερό. Αναλλοίωτη αξία μετά από χωρισμό, τσακωμό, ξεσπάσματα και παράλογες συμπεριφορές. Αν μη τι άλλο, ό,τι και να συμβεί, ξέρεις πως το μπλοκ θα είναι πάντα εκεί για σένα.

Καμιά διαφορά δεν έχει σημασία αν ασχολείσαι πολύ ή λίγο με τα κοινωνικά δίκτυα, καθώς όλοι στις ρυθμίσεις απορρήτου έχουν κάποια συγκεκριμένα προφίλ μπλοκαρισμένα. Ίσως να έχεις βρεθεί και στην αντίπερα όχθη και να είσαι εσύ το προφίλ που κάποιος άλλος έχει μπλοκάρει. Πέρα από τους προφανείς λόγους που δίνει το facebook ως αιτιολογία, όπως η παρενόχληση, οι απειλές, οποιαδήποτε μορφή βίας και το απλό το ψεύτικο προφίλ, χιλιάδες λόγοι υπάρχουν που θα μπορούσαν να σε οδηγήσουν στο μπλοκ!

 

 

Θα ξεκινήσουμε από τις φιλίες οι οποίες τελειώνουν άδοξα και για να δείξεις στον άλλον ότι δε σ’ ενδιαφέρει καθόλου και δε θέλεις να μαθαίνει τίποτα για την προσωπική σου ζωή τον μπλοκάρεις για να μην έχει πρόσβαση σ’ αυτή. Αφήνεις το πρώην κολλητάρι να βράζει, τραβάς σε όλα μια κόκκινη γραμμή και παριστάνεις τον τάχα μου αδιάφορο. Τα μπλοκ βέβαια πέφτουνε βροχή και στον ερωτικό τομέα! Όταν η σχέση τελειώνει, ο έρωτας σβήνει και το συναίσθημα παγώνει η πρώτη κίνηση που κάνεις είναι να μπλοκάρεις εκείνον τον ένα και μοναδικό -μέχρι χθες- από τα προφίλ στα social media. Γιατί δε γουστάρεις να ξέρεις τι κάνει κι αυτός είναι ένας τρόπος για να του το δείξεις.  Μπορεί βέβαια και να έχεις φτιάξει 4000 διαφορετικά ψεύτικα προφίλ, να παρακολουθείς από κοινό φίλο stories και να το παίζεις υπεράνω -αλλά αυτό δεν έχει να κάνει. Κι ας ξέρεις πως φανερώνει ότι δεν μπλοκάρες τον άλλον για την πάρτη σου και την ηρεμία σου, αλλά για να δείξεις κάτι που δεν ισχύει: Πως δεν ενδιαφέρεσαι.

Υπάρχουν βέβαια κι αυτοί που φωνάζουν επίμονα πως δε θέλουν να έχουν καμιά σχέση με το παρελθόν τους και το μπλοκ είναι ένας τρόπος για να σταματήσει ο άλλος να τους ενοχλεί. Είναι ο τρόπος τους να λάβει ο παραλήπτης το μήνυμα πως δε γουστάρουν καθόλου πια και δεν τον υπολογίζουν. Ότι πραγματικά τους βαραίνει η επαφή μαζί του.

Πάντως πιστεύω πως το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων μπλοκάρει τον άλλον για να τον ενοχλήσει και να του δείξει ότι είναι τόσο αδιάφορος που ακόμη και τα social media του δεν είναι κάτι σημαντικό -κι ας γυρνούσε ο κόσμος γύρω από τη συνομιλία μαζί του 2 ώρες πριν. Αυτό μόνο ωριμότητα δε δείχνει και μη ενασχόληση με αυτό το άτομο. Με το να μπλοκάρει κανείς κάποιον δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Ότι τον ενδιαφέρει τόσο πολύ ο άλλος που κάνει τα αδύνατα δυνατά για να ξεχάσει. Φανερώνει πως τον καίει, πως το τασάκι είναι γεμάτο, πως περιμένει τηλέφωνο, επίσκεψη και μια αλλαγή.

Τα social media  έχουν κυριεύσει ναι, αλλά ένα μπλοκ ή μια διαγραφή φίλου δεν καταρρίπτει κανένα συναίσθημα και δεν κάνει τον πόνο λιγότερο. Αν υπάρχουν άνθρωποι που σε πληγώνουν και θεωρείς πως δεν αξίζουν να υπάρχουν στη ζωή σου μην τους διαγράφεις από τα media αλλά διέγραψέ τους από την πραγματική σου ζωή, κοίταξέ τους στα μάτια και πες τους πως δε χωράνε πουθενά στην καθημερινότητά σου. Άστους να βλέπουν τη ζωή σου να κυλάει, να βλέπουνε το πρόσωπό σου να χαμογελά κι ανθρώπους που πραγματικά σ’ αγαπούν να είναι γύρω σου.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Αγγελική Μαλιόρα
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου