Ποια είναι, ενδεχομένως, η πιο δύσκολη ερώτηση που μπορεί να σε ρωτήσει το ραντεβού σου στη 2η ή 3η  συνάντηση; Μια τέτοια ερώτηση θα ήταν μάλλον «Με πόσα άτομα έχεις κοιμηθεί;». Οι περισσότεροι θα υπεκφύγουν διπλωματικά γιατί θεωρούν πως η ερώτηση κρύβει πίσω της κριτική κι ότι κάποια αρνητικά συμπεράσματα θα εξαχθούν από τον αριθμό που θα δώσεις. Η πραγματικότητα όμως είναι πως η απάντηση στη συγκεκριμένη ερώτηση αποκαλύπτει απλά σε τι στάδιο βρίσκεσαι η σεξουαλική σου μάθηση και πόσο καλά ξέρεις τι ζητάς στο κρεβάτι. Γιατί κάθε εραστής προσθέτει κάτι καινούργιο στη σεξουαλική σου γνώση, μια γνώση που δεν υπήρχε πριν, άρα με κάθε σεξουαλικό παρτενέρ μαθαίνεις τι είναι αυτό που σου αρέσει στο σεξ και το κρατάς και ποια είναι αυτά που δε σου αρέσουν, άρα τα πετάς.

Μαθαίνουμε από τα πάντα γύρω μας, διαμορφωνόμαστε από τα ερεθίσματα που δεχόμαστε, από τα βιβλία που διαβάζουμε, τους ανθρώπους που επιλέγουμε να έχουμε κοντά μας και φυσικά από τους ανθρώπους που επιλέγουμε να έχουμε λίγο πιο κοντά μας. Είμαστε αθροίσματα απείρων μεταβλητών αλλά οι μεταβλητές που μας ορίζουν είναι αυτές που χαράζουν το σώμα μας. Αυτές που μας γδύνουν σωματικά, ενίοτε και ψυχικά. Οι εραστές μας. Τι υπέροχη λέξη να περιγράψει τους ανθρώπους που κάνουν έρωτα στο κορμί και στο μυαλό μας. Κι οι εραστές μας είναι συνήθως πληθυντικός αριθμός, εκτός κι αν είχες τη τύχη να βρεις τον άνθρωπο που  μίλησε στην ψυχή σου από την πρώτη. Κι όλοι οι εραστές άφησαν κάτι πάνω στο σώμα μας και στο μυαλό μας, κάτι μαγικό που μας τρέλανε, ένα καινούργιο κόλπο, μια καινούργια στάση, κάτι που ούτε εσύ δεν ήξερες πως σου άρεσε. Κάθε εραστής μας ανάγκασε να βγούμε λίγο πιο έξω από τη ζώνη της ασφαλείας μας, αγάπησε έστω κι ένα βράδυ ένα σημείο του κορμιού μας που εμάς δε μας αρέσει, το λάτρεψε σχεδόν παγανιστικά κι έκτοτε όποτε κοιτάς τον εαυτό σου στο καθρέφτη αυτό το σημείο έχει πλέον άλλη όψη για σένα, σαν να ομόρφυνε λίγο;

Αυτή είναι κι η μαγεία της σεξουαλικής μάθησης, ότι για κάποιες ώρες σε ένα κρεβάτι, ή όπου αλλού επιτρέπει η φαντασία, ανταλλάζεις γνώσεις με έναν άλλο άνθρωπο γιατί ένα τέτοιο επίπεδο οικειότητας δεν μπορεί να σε αφήσει ανεπηρέαστο. Ναι οκ, στην ουσία ανταλλάζεις σωματικά υγρά αλλά κι αυτά έχουν το dna σου, το οποίο αν εξετάσουμε λιγότερο επιστημονικά με μια πιο ρομαντική διάθεση, δεν είναι ένας χάρτης της προσωπικότητάς σου;

Υπάρχει βέβαια κι η άλλη όψη του νομίσματος. Οι εραστές που θα αφήσουν κάτι που δεν ήθελες, κάτι που δε σου άρεσε, που το σιχάθηκες κι είπες ότι ποτέ ξανά δε θα το δοκιμάσεις. Εδώ θα σου πω ποτέ μη λες ποτέ, γιατί κάτι που δε σου άρεσε στο κρεβάτι με ένα παρτενέρ, θα ξαφνιαστείς στο πόσο πολύ μπορεί να σου αρέσει με κάποιον άλλο. Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση, που κάτι δε θα σου αρέσει, τώρα πλέον ξέρεις, έχεις αυτή τη πολύτιμη γνώση κι επομένως την επόμενη φορά θα είσαι σε θέση να ξέρεις καλύτερα τι είναι αυτό που θέλεις στο κρεβάτι, τι είναι αυτό που σε τρελαίνει και θα μπορείς να το διεκδικήσεις από το σεξουαλικό σου παρτενέρ.

Σου είχε κάνει λοιπόν αυτή τη δύσκολη ερώτηση εκείνο το βράδυ στο πρώτο κιόλας ραντεβού που είχατε βγει. Κι ήταν ερώτηση που δεν περίμενες. Τη βρήκες αδιάκριτη, προσβλητική και σκέφτηκες από μέσα σου «Δηλαδή αν πήγα μόνο με ένα άτομο θα θεωρήσει πως είμαι άπειρος; Κι αν πήγα με 15 θα με θεωρήσει ανήθικο;». Κοινωνικό στίγμα είναι αυτό και σε βάζει αμέσως σε αμυντική θέση. Οι αριθμοί είναι απλά αριθμοί, σημασία έχει η γνώση που παίρνεις από αυτές τις ερωτικές περιπτύξεις, η γνώση που σε φέρνει πιο κοντά στον εαυτό σου και στις βαθύτερες επιθυμίες σου.

Συντάκτης: Εύη Πηλαβάκη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου