Οι σχέσεις έχει αποδειχθεί ότι αποτελούν ένα αρκετά δύσκολο επίτευγμα. Οι άνθρωποι πολλές φορές δοκιμάζουν διαφορετικές αγκαλιές με απώτερο σκοπό να κατασταλάξουν σε ένα λιμάνι. Θέλουν να ρίξουν την άγκυρα της καρδιάς τους και να βρουν σε ένα και μόνο πρόσωπο όσα έχουν στο μυαλό τους. Πολλές φορές όμως τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν στην αρχή, με αποτέλεσμα σχέσεις που ξεκινάνε με τις καλύτερες προδιαγραφές να λήγουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Φυσικά μετά από έναν χωρισμό δεν μπορεί κανείς να είναι στα καλύτερά του, αλλά ευτυχώς στις δύσκολες στιγμές υπάρχουν άνθρωποι- στυλοβάτες που είναι εκεί ακόμα κι όταν περνάμε από σαράντα κύματα. Δε χρειάζεται να δηλώσουν παρόντες γιατί είναι δίπλα μας σε κάθε δυσκολία και χαρά. Οι πραγματικοί φίλοι, ακόμη κι αν απέχουν χιλιόμετρα, προσφέρουν στήριξη που κάνει κάθε απόσταση να μοιάζει ανύπαρκτη.

Όλοι έχουμε ανοίξει την πόρτα της καρδιάς μας στους φίλους μας και τους έχουμε αποκαλύψει κάποιες από τις πιο κρυφές μας σκέψεις. Οι φίλοι έχουν ξενυχτήσει μαζί μας αμέτρητες νύχτες παρέα μ’ ένα μπουκάλι κρασί, συζητώντας μαζί μας και αναλύοντας τον πόνο της ψυχής μας. Μας έχουν δει ερωτευμένους και ξέρουν πού μπορούμε να φτάσουμε για έναν έρωτα. Έχουν κληθεί πολλές φορές να μαζέψουν τα συντρίμμια μας μετά το άδοξο τέλος κάποιας σχέσης.

 

 

Οι άνθρωποι που είναι δίπλα μας μας ξέρουν καλύτερα από όλους. Πολλές φορές είναι απλοί φίλοι και δεν υπάρχει περιθώριο για κάτι περισσότερο. Τι γίνεται όμως όταν η σχέση εξελιχθεί σε κάτι πιο προσωπικό; Στη φάση εκείνη που ξεπερνάμε τον πρώην έρωτα καθόλου απίθανο να βρούμε καταφύγιο σε μια όχι και τόσο άγνωστη αγκαλιά. Μια αγκαλιά που μέχρι χθες ήταν φιλική αλλά σήμερα μπλέκεται στο πεδίο του έρωτα.

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιος μετά από έναν χωρισμό βρίσκει τον έρωτα στα μάτια ενός φίλου. Σε στιγμές παρηγοριάς καταλαβαίνει ότι δίπλα του έχει τον άνθρωπο που πραγματικά τον καταλαβαίνει, που αντιλαμβάνεται καλύτερα από τον καθένα τους φόβους, τις ανασφάλειες, τους δισταγμούς μα πάνω απ’ όλα τις επιθυμίες του. Το πρόσωπο που πριν λίγο καιρό θεωρούσες φιλαράκι μπορεί να δει το βάθος της ψυχής σου και να αντιληφθεί τις ανάγκες σου, μπορεί με ένα μόνο βλέμμα και μια αγκαλιά να σου προσφέρει την πολυπόθητη ηρεμία και εκείνη την ασφάλεια που μοιάζει δυσεύρετη και όλοι την ψάχνουν. Ένα άτομο που είναι στη ζωή σου εδώ και καιρό γνωρίζει τις προτεραιότητες και τα όνειρά σου και είναι πρόθυμο να σε στηρίξει, ξέρει τις επιθυμίες σου και μπορεί να τις πραγματοποιήσει με τον πιο απλό τρόπο. Αυτό το φιλαράκι ξέρει τον εσωτερικό σου κόσμο και έχει την ικανότητα αρχικά να τον σεβαστεί και έπειτα να τον αποδεχτεί. Η οικειότητα που υπάρχει μεταξύ σας είναι ο καλύτερος στυλοβάτης για έναν έρωτα με τις καλύτερες προοπτικές για όμορφες στιγμές. Ξέρει το παρελθόν σου γιατί ήσουν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Δε χρειάζεται δικαιολογίες και εξηγήσεις για όσα έχουν περάσει, γιατί πολύ απλά γνωρίζει υπό συνθήκες και προϋποθέσεις συνέβη κάθε τι.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί που θα μπουν στο τριπάκι αλλαγής σχέσης πρέπει να είναι διπλά και τρίδιπλα προσεκτικοί γιατί δοκιμάζονται οι βάσεις μια σχέσης ζωής, μιας φιλίας που δεν πρέπει να χαλάσει αν δεν είναι κανείς σίγουρος για τα αισθήματά του. Απέναντί σου έχεις έναν άνθρωπο που αν κάνεις λάθος πιθανότατα θα τον χάσεις και πέρα από την ερωτική σχέση θα ‘χει διαλυθεί και η φιλική, γι’ αυτό χρειάζεται λεπτός χειρισμός του θέματος. Εάν δεν είσαι σίγουρος για το τι νιώθεις κι απλώς αισθάνεσαι λίγο πιο ευάλωτος μετά τον χωρισμό, καλύτερα να μη δώσεις το έναυσμα να εξελιχθεί μια φιλία σε έρωτα.

Συντάκτης: Άντρη Χατζηγιάγκου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.