Article of the day: Η Δήμητρα Παπακωνσταντίνου μιλάει για έναν έρωτα που κάνει τη ζωή σου άνω κάτωΔες εδώ!

anastasia1261

Έχεις νιώσει ποτέ την ανάγκη ν’ απομακρυνθείς από κάποιον που αγαπάς, μόνο και μόνο, για να δεις τις δικές του προθέσεις; Δεν είναι εύκολο να το κάνεις και χρειάζεται ρίσκο, γιατί το αποτέλεσμα της ενέργειάς σου μπορεί να σε εκπλήξει, είτε θετικά είτε αρνητικά.

Εκείνο βέβαια που όλοι περιμένουμε, καθώς ενδόμυχα όλοι πιστεύουμε στα θαύματα, είναι ότι θα ακούσουμε αυτό που τόσο λαχταρά η ψυχή μας, αυτό το ρημάδι το «μου έλειψες». Σ’ αυτό ελπίζουμε όταν έχουμε λίγο καιρό να ειδωθούμε ή να τα πούμε με τον άνθρωπο που λαχταράμε.

Μαθαίνουμε ένα σωρό δύσκολες λέξεις ν’ αρθρώνουμε και εκείνες τις μικρές, που σχηματίζουν φράσεις όλο νόημα και μπορούν να κάνουν έναν άλλο άνθρωπο ευτυχισμένο, τρομάζουμε μόνο που τις σκεφτόμαστε.

Δεν είναι κακό να πεις σε κάποιον ότι σου έλειψε. Είναι χειρότερο να κρατήσεις αυτό το συναίσθημα ανείπωτο και να δημιουργήσεις ένα συναισθηματικό χάσμα μεταξύ σας, ενώ νιώθεις. Ξέρεις, καμιά φορά, χανόμαστε στη μετάφραση και θέλουμε λίγα λόγια για να ξεδιαλύνουν το τοπίο.

Αν εσύ είσαι χλιαρός και ψιλοαδιάφορος, όχι γιατί ο άλλος άνθρωπος δε σε ενδιαφέρει, αλλά για δικούς σου λόγους και απομακρυνθείτε, είτε γιατί η άλλη πλευρά κουράστηκε να προσπαθεί είτε γιατί εφαρμόζει silent treatment, ρίξε τον εγωισμό σου και τις άμυνές σου και πες ότι σου έλειψε.

Θα δώσεις μεγάλη χαρά σ’ έναν άνθρωπο που έχει όμορφα συναισθήματα για σένα και του είναι αναγκαίο να γνωρίζει τα δικά σου. Θεωρούμε αυτονόητο πλέον ότι ανταλλάσσοντας δυο-τρία μηνύματα στο facebook ή στο instagram ότι γνωρίζουμε τον άλλο. Ο κάθε άνθρωπος σε αφήνει να τον μάθεις όσο σου επιτρέπει. Αλλά ό,τι κι αν ανταλλάσσετε μέσω μηνυμάτων, όλη αυτή η λήψη και η αποστολή γίνεται μια συνήθεια.

Όταν, λοιπόν, μια συνήθεια σου προσφέρει χαρά την συνεχίζεις, όταν όμως σε κάνει να πονάς και σου δημιουργεί ανασφάλεια, είτε λόγω της μη ανταπόκρισης των συναισθημάτων σου είτε ακόμη και σε πιο προσωπικό επίπεδο αν μειώνει την αυτοπεποίθησή σου, την κόβεις μαχαίρι. Απομακρύνεσαι για να δεις αν όντως θα λείψεις στον άλλο κι αν αυτή η παύση της επικοινωνίας μαζί σου του δημιουργεί την αίσθηση της απουσίας.

Όταν λείπουμε σε κάποιον σημαίνει πως η παρουσία μας στη ζωή του ήταν σημαντική. Και πως όλη αυτή η επικοινωνία κι η προσπάθεια που κάναμε για να γνωριστούμε καλύτερα κάτι σήμαινε για εκείνον.

Αν, λοιπόν, έχεις έναν άνθρωπο στη ζωή σου που απομακρύνθηκε για δικούς του λόγους και σου λείπει, μην το κρατάς μέσα σου. Πες του το, με τον πιο απλό και ξεκάθαρο τρόπο, που μπορείς να βρεις. Δεν υπάρχει λόγος να κρατάς μέσα σου αυτό το συναίσθημα, γιατί κάποιος άλλος περιμένει πώς και πώς μια δική σου δήλωση για το πώς αισθάνεσαι για εκείνον.

Μην καμουφλάρεις τα συναισθήματά σου με τυπικότητα κι απόσταση, αλλά δώσε τους την ευκαιρία να εκφραστούν με οικειότητα και ντομπροσύνη. Δεν μπορείς να φανταστείς πόση ανακούφιση θα νιώσεις όταν το βγάλεις από μέσα σου και πόση χαρά θα δώσεις σε εκείνον που σου λείπει.

Μην ντραπείς και μη φοβηθείς να πεις σε κάποιον ότι σου λείπει. Αυτό ελπίζει, αυτό περιμένει, αυτό εύχεται. Δε φαντάζεσαι πόση ανάγκη έχει ένας άνθρωπος, που ήταν μέρος της ζωής σου μ’ οποιονδήποτε τρόπο κάποια στιγμή, να ξέρει ότι σου ήταν σημαντικός. Aυτό το «μου έλειψες» σημαίνει περισσότερα απ’ το νόημα των ίδιων των λέξεων για εκείνον που το περιμένει. Μην το αργείς.

Αν αισθάνεσαι αυτό το κενό, πες το. Μία φράση, δυο λέξεις κι η απόσταση μπορεί να εξαλειφθεί.

 

Συντάκτης: Αναστασία Νάννου