Article of the day: Διάβασε εδώ το πρώτο άρθρο της νέας pillowfighter, Γεωργίας Καλδή!

pillow2672

Δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθεις πως τα πράγματα δεν έχουν πάει ακριβώς όπως θα ήθελες. Για τις μέρες, λοιπόν, που η απαισιοδοξία σου χτυπάει κόκκινο, ακολουθούν πέντε πρακτικές συμβουλές που μπορείς να ακολουθήσεις, αν θεωρείς πως στην παρούσα φάση ο τρόπος ζωής σου δε σε ικανοποιεί απόλυτα!

 

1. Στρέψε το βλέμμα σου στο μέλλον

Οι πετυχημένες επαγγελματικές πορείες δε χτίζονται σε λίγους μήνες. Αν νιώθεις πως δε βρίσκεσαι στο επαγγελματικό περιβάλλον που θέλεις ή αν θεωρείς πως οι προοπτικές εξέλιξης δεν είναι καλές, έφτασε η ώρα για αλλαγή. Μη σταματάς να επενδύεις στον εαυτό σου και σε επιμόρφωση σχετική με το αντικείμενό σου. Να αποκτάς νέες εμπειρίες, ,αναλαμβάνοντας πρωτόγνωρα εργασιακά καθήκοντα, και αν ο τομέας σου δε σε ικανοποιεί, μη διστάσεις να ακολουθήσεις τις σπουδές που απαιτούνται για αλλαγή καριέρας. Όπως εύστοχα είπε και ο C.S. Lewis, να έχεις πάντα στο μυαλό σου πως ποτέ δεν είσαι πολύ μεγάλος για να ορίσεις ένα καινούριο στόχο ή για ένα καινούριο όνειρο.

 

2. Να θυμάσαι πως οι σχέσεις θέλουν χρόνο

Ίσως νιώθεις πως τόσο οι φιλικές όσο και οι ερωτικές σου σχέσεις δεν είναι ιδανικές. Πολλές φορές μπορεί ακόμη να αισθάνεσαι πως πρόκειται για σχέσεις συμβιβασμού από την πλευρά σου ή για σχέσεις που βασίζονται σε ιδιοτελή κίνητρα. Αν νιώθεις πως αποτελείς δεύτερη επιλογή, καλό θα ήταν να αρχίσεις να γίνεσαι πιο ανοιχτός σε νέες γνωριμίες και σε ανθρώπους που σου ταιριάζουν αβίαστα, χωρίς να χρειάζεται να νιώθεις άσχημα κατά την αλληλεπίδρασή σας. Αν πάλι θεωρείς πως οι σχέσεις που έχεις αναπτύξει έχουν να σου προσφέρουν ακόμα πιο συναρπαστικές εμπειρίες και όμορφα συναισθήματα, καλό θα ήταν να κάνεις υπομονή και να προσπαθήσεις να λύσεις τυχόν παρεξηγήσεις που μπορεί να δημιουργούν προστριβές ανάμεσα σε σένα και σε αγαπημένα πρόσωπα. Όλες οι πετυχημένες σχέσεις εξάλλου χτίστηκαν σε γερές βάσεις και αναπτύχθηκαν σε βάθος χρόνου.

 

3. Μη σταματάς να δουλεύεις με τον εαυτό σου

Είναι σημαντικό να προσπαθείς να εξελίσσεσαι διαρκώς, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, ώστε να προσαρμόζεσαι στις διαφορετικές συνθήκες και να μαθαίνεις από όλες τις εμπειρίες στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Από το να ξεκινήσεις συνεδρίες με έναν ψυχολόγο μέχρι το να ασχοληθείς με τη γιόγκα και τον διαλογισμό, είναι πολλοί οι τρόποι με τους οποίους μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου ένα πολύτιμο δώρο και να γίνεσαι καθημερινά η καλύτερη δυνατή εκδοχή σου. Μπορείς ακόμη να ξεκινήσεις να διαβάζεις συστηματικά, όχι μόνο βιβλία ψυχολογίας και αυτοβελτίωσης αλλά οτιδήποτε μπορεί να σου ανεβάσει τη διάθεση και να διευρύνει τους ορίζοντές σου. Σε αυτό μπορούν να συνεισφέρουν καθοριστικά και οι άνθρωποί σου που μπορεί να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης και θετικότητας.

 

4. Να ταξιδεύεις όποτε έχεις ευκαιρία

Ένα ταξίδι είναι ικανό να σου φτιάξει τη διάθεση και να σου δώσει δύναμη να συνεχίσεις με γεμάτες μπαταρίες. Ανεξαρτήτως budget, είτε πρόκειται για κοντινό ή για εξωτικό προορισμό, ένα ταξίδι που κάνεις μόνος ή με καλή παρέα, μπορεί να σου ανοίξει νέους ορίζοντες και να σου δείξει πως ακόμη και αν αυτή τη στιγμή η ζωή σου δε φαντάζει τέλεια, πάντα υπάρχουν τρόποι να την κάνεις πιο όμορφη και γλυκιά. Τι περιμένεις λοιπόν όταν δεν είσαι στις καλές σου και τα βλέπεις όλα μαύρα; Μπορείς να κλείσεις εισιτήρια και να ‘σαι σίγουρος πως λίγες μέρες μακριά απ’ τη ρουτίνα είναι ακριβώς αυτό που ‘χεις ανάγκη!

 

5. Σκέψου πως ό,τι χρειάζεσαι για να ευτυχίσεις υπάρχει ήδη μέσα σου

Αν πολλές φορές νιώθεις πως έχεις ανάγκη μια καλή δουλειά, χρήματα, μια άνετη ζωή ή ακόμη την τάση να βασίζεις την ευτυχία σου σε συγκεκριμένα άτομα, καλό θα ήταν να θυμάσαι πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθώς διαθέτεις μέσα σου όσα χρειάζεσαι για να βιώσεις την απόλυτη ευτυχία. Όπως αναφέρει και ο Deepak Chopra στο βιβλίο του «Οι Επτά Πνευματικοί Νόμοι της Επιτυχίας», «όταν κάποιος έχει ανακαλύψει την πραγματική του φύση και γνωρίζει ποιος είναι πραγματικά, έχει από μόνος του τη γνώση για να εκπληρώσει κάθε του όνειρο. Αντιθέτως, αν κάποιος βασίζει την ευτυχία του αποκλειστικά σε εξωτερικούς παράγοντες, τείνει να επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από καταστάσεις, περιστάσεις, ανθρώπους και πράγματα, καθώς νιώθει και την έντονη ανάγκη για έλεγχο των πραγμάτων με αποτέλεσμα να ζει μια ζωή μέσα στον φόβο πως θα χάσει όλα αυτά που τον κάνουν αυτό που είναι».

 

Όλοι περνάμε από διάφορα στάδια στη ζωή μας μέχρι να νιώσουμε πως έχουμε κατασταλάξει και έχουμε βρει τον δρόμο της δικής μας ευτυχίας. Μέχρι όμως να φτάσουμε στον τελικό προορισμό, που δεν είναι άλλος από μια ήρεμη και ισορροπημένη ζωή, είναι καλό να μη σταματήσουμε ποτέ να μαθαίνουμε και να εξελισσόμαστε για μια καλύτερη, ολόδική μας ζωή.

Συντάκτης: Νεφέλη Μπαντελά
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.