Παρακολουθήσαμε την τηλεοπτική πρεμιέρα της πολυδιαφημισμένης σειράς Milky Way από την τηλεοπτική συχνότητα του Mega η οποία έχει κερδίσει ήδη τις εντυπώσεις, φέρνοντας στις οθόνες μας μια νεανική ιστορία που μιλά τη γλώσσα των νέων και συγχρόνως μας μεταφέρει τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους. Η σειρά θα προβάλλεται κάθε Πέμπτη και θα αποτελείται από οχτώ επεισόδια.

Μια σειρά σε σενάριο και σκηνοθεσία του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτου και ένα καστ ηθοποιών της παλιάς αλλά και της νέας γενιάς στην οποία κι επικεντρώνεται, μας ταξιδεύει σε μια μουντή και γκρίζα επαρχιακή πόλη και θίγει σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα. Είναι μια σειρά διεθνών προδιαγραφών με αισθητική που διαφέρει από την κλασική συνταγή της ελληνικής μυθοπλασίας.

 

%ce%b5%cf%81%cf%89%ce%b2%ce%b3%cf%81%ce%b5

 

Εξαιρετικές ερμηνείες, με αυτή του Κωνσταντίνου Γεωργόπουλου να ξεχωρίζει, αλλά και τον ρόλο του Τζο, πέρα από το γεγονός πως αποτελεί τον πρώτο queer πρωταγωνιστή της ελληνικής τηλεόρασης, να μας χαρίζει επίσης την πρώτη ρεαλιστική απεικόνιση ενός τέτοιου χαρακτήρα, μακριά από στερεότυπα και ρόλους-καρικατούρες. Τον ρόλο ενός παιδιού που σπάει τα στερεότυπα και προσπαθεί να είναι ο εαυτός του σε μια επαρχιακή πόλη και δίπλα σε έναν πατέρα που εθελοτυφλεί ως προς τη σεξουαλική του ταυτότητα και τον τρόπο που εκείνος αυτοπροσδιορίζεται.

Η ερμηνεία της Κορίννας Ντουλλάαρτ είναι επίσης αντάξια των προσδοκιών του ρόλου μιας κοπέλας με όνειρα που θέλει να αλλάξει τη ζωή της μαζί με τους περιορισμούς που της επιβάλλει η ζωή και το μεγάλωμά της στην επαρχία, προκαλώντας ταύτιση με την αγωνία της για το αν τα όνειρά της θα γίνουν πραγματικότητα. Απόλυτα ρεαλιστική και η απεικόνιση του Τάσου, του πατέρα του παιδιού της, ο οποίος είναι κλασική περίπτωση νέου ανθρώπου που μένει στην επαρχία μέχρι να βρει κάτι καλύτερο και παγιδεύεται σε μια ζωή και μια δουλειά που μοιάζει προσωρινή, αλλά τελικά γίνεται όλη του η ζωή. Ιδιαίτερη και η μεταμόρφωση του Ανδρέα Κωνσταντίνου σε έναν ρόλο διαφορετικό από αυτούς που τον έχουμε συνηθίσει. Πάντα συγκλονιστική και η Θέμιδα Μπαζάκα στο ρόλο της γιαγιάς της κλασικής οικογένειας, της οποίας η φωνή έχει σταματήσει να ακούγεται και να έχει σημασία εδώ και καιρό.

 

Milky Way: Οι ηθοποιοί που παίζουν στη νέα σειρά του Mega - Monomaxos

 

Η φωτογραφία και η μουσική της σειράς κατάφεραν να μας ταξιδέψουν σε μια απομονωμένη επαρχιακή πόλη με τρόπο ρεαλιστικό και σε τοπία που θυμίζουν ξεκάθαρα το κλασικό, άχαρο χωριό, ναι δεν κοσμούνται όλες οι επαρχιακές πόλεις από όμορφα δάση, λίμνες και τοπία,  που δεν έχει ιδιαίτερες ομορφιές και προσφέρει περιορισμένες ευκαιρίες και εμπειρίες σε όσους το κατοικούν. Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε πως σε κάποια σημεία ένιωθες πως βρίσκεσαι σε ένα από τα σκηνικά του Riverdale. Πολλοί έχουν μιλήσει για τις ομοιότητες της σειράς και με την αμερικανική σειρά Euphoria, όχι μόνο ως προς τη θεματική, αλλά κι ως προς τη φωτογραφία. Σκηνές όπως η πρωταγωνίστρια που κρέμεται έξω από το αυτοκίνητο απολαμβάνοντας τη βραδινή της βόλτα, ο Τζο ο οποίος ονειρεύεται να δημιουργήσει το δικό του λογαριασμό στο Only Fans και να βγάζει χρήματα από αυτό και συγχρόνως φλερτάρει στις εφαρμογές γνωριμιών με μεγαλύτερους άνδρες κι οικογενειάρχες, μας έκανε να νιώσουμε τις αναφορές στο Euphoria πιο έντονα από όσο θα θέλαμε.

Ανάμεσα στις θετικές αντιδράσεις σίγουρα υπήρξαν και εκείνοι που ένιωσαν σοκαρισμένοι από κάποιες σκηνές αλλά βλέποντας τα πράγματα ρεαλιστικά, οι έφηβοι στις μέρες μας κάνουν σ3ξ από πολύ μικρή ηλικία, θέλουν να βγάλουν εύκολο χρήμα μέσω κάποιας πλατφόρμας, τις περισσότερες φορές το συζητούν και το διαπραγματεύονται ακόμη και με το ταίρι τους, αγοράζουν ναρκωτικά σε συστηματική βάση και σίγουρα ζουν για ένα repost από τη Φουρέϊρα ή οποιονδήποτε αστέρα έχουν ψηλά κι αυτή είναι μια πραγματικότητα που επιτέλους έχει εκπροσώπηση και σε ένα τηλεοπτικό προϊόν.

Πολλά υποσχόμενη, η σειρά αυτή έρχεται να φέρει ένα διαφορετικό αέρα στην ελληνική τηλεόραση που τα τελευταία χρόνια κατακλύζεται από σειρές εποχής ή δοκιμασμένες συνταγές καθημερινών sitcom. Φέρνει στο επίκεντρό την Gen Z και την καλεί να μπει ενεργά στην τηλεόραση, ένα μέσο που από καιρό έχει κάνει πέρα, καθώς, όπως χαρακτηριστικά μου είπε πρόσφατα κάποιος εκπρόσωπός της, είναι πολύ κρίντζ. Εμείς ευχόμαστε τα καλύτερα και αναμένουμε.

Συντάκτης: Νεφέλη Μπαντελά
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου