pillow5106

Εργένηδες από πεποίθηση, αλλά και βαθιά συναισθηματικοί. Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που επιλέγουν το εφήμερο και το περιστασιακό από μια σταθερή σχέση με διάρκεια χωρίς όμως να σταματούν να ονειρεύονται τον έρωτα. Αντιθέτως, το δυνατό συναίσθημα τους κινητοποιεί και το έχουν ανάγκη στη ζωή τους όπως ακριβώς το οξυγόνο για να ζουν. Εκτιμούν βαθιά το συναίσθημα ακόμη και αν προτιμούν την ελευθερία τους από το να δεθούν πραγματικά με το άτομο που ποθούν. Θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι ερωτευμένοι με την ιδέα του έρωτα που υπάρχει κάπου ως ιδανικό ή που τον βρίσκουν στο πρόσωπο κάθε φευγαλέου έρωτα.

Μπορεί να είναι αθεράπευτα ρομαντικοί που ψάχνουν το ιδανικό και όσο δεν το βρίσκουν προτιμούν να το ονειρευτούν έστω και για λίγο στο πρόσωπο της πρώτης διαθέσιμης ευκαιρίας. Ακόμη μπορεί να είναι λίγο πιο κυνικοί που έχουν βολευτεί σε σχεδόν σχέσεις που προσφέρουν τρυφερότητα κατά παραγγελία. Χωρίς πολλές δεσμεύσεις και τις υποχωρήσεις που απαιτεί μια σχέση. Μπορεί ακόμη να πρόκειται για ανθρώπους που πραγματικά βρίσκουν τον έρωτα στο πρόσωπο λάθος ατόμων και στην προσπάθειά τους να προστατευτούν, προσπαθούν να απομακρύνουν τα αντικείμενα του πόθου τους στην ασφαλή ζώνη περιορισμένων συναντήσεων τον μήνα. Με τον τρόπο αυτό ζουν τον έρωτά τους, αλλά και αποφεύγουν την παγίδα να δεθούν με άτομα που το πιο πιθανό είναι πως θα τους πληγώσουν.

Εξάλλου, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι διατεθειμένοι να ζήσουν τον έρωτα στο εκατό τοις εκατό. Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν να περνούν τα Σαββατοκύριακα με τους κολλητούς τους και να ταξιδεύουν μόνοι. Δε γουστάρουν να είναι αυτοκόλλητοι με τον έρωτά τους, καθώς αυτό είναι κάτι που τους κάνει να ασφυκτιούν. Θέλουν ωστόσο να είναι ερωτευμένοι, να έχουν πάθος στη ζωή τους και μια αγκαλιά ανοιχτή για τις μέρες και τις νύχτες που το έχουν ανάγκη. Δεν είναι εγωιστές -κάθε άλλο έχουν πολλή αγάπη μέσα τους-, ωστόσο φοβούνται να αποκαλυφθούν σε βαθμό να μην έχουν να κρατήσουν τίποτα για τον εαυτό τους.

Αν ανήκεις κι εσύ στην κατηγορία των ανθρώπων που είναι περισσότερο ερωτευμένοι με την ιδέα του έρωτα παρά με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, μπορεί από πολύ μικρός να είχες πλάσει στο μυαλό σου την εικόνα του αληθινού κι απόλυτου έρωτα. Του έρωτα εκείνου που θα έρθει και θα σε συναρπάσει. Μαζί του, κάθε μέρα θα είναι μοναδική και δε θα μοιάζει με τις άλλες, ενώ μόνο η σκέψη του θα είναι ο λόγος που θα ξεκινάς τη μέρα σου λίγο πιο όμορφα και αισιόδοξα. Μεγαλώνοντας, ίσως ήταν τέτοια η λαχτάρα σου να αγαπήσεις και ν’ αγαπηθείς που δε σταμάτησες να τον αναζητάς ακόμη και όταν είδες πως ίσως η τύχη δεν ήταν με το μέρος σου. Συνέχισες να τον ψάχνεις σε κάθε τυχαία γνωριμία, σε κάθε άνθρωπο που έδειχνε λίγο περισσότερο ενδιαφέρον. Από τις πρώτες κιόλας μέρες μιας νέας γνωριμίας, εξιδανίκευες καταστάσεις και ενθουσιαζόσουν τρέφοντας προσδοκίες για άτομα που δεν άξιζαν πάνω από μερικά βράδια. Ακόμη κι αν βαθιά μέσα σου γνώριζες πως τα άτομα αυτά δεν κάνουν για σένα, επέλεγες να αγνοείς τα ελαττώματά τους που σου χτυπούσαν καμπανάκι. Το πιο πιθανό είναι πως σε κάθε λάθος, γνώριζες από την αρχή πολύ καλά πού πήγαινες να μπλέξεις. Ίσως λοιπόν συνειδητά επέλεγες να μένεις σε καταστάσεις που ήξερες πως δεν είχαν μέλλον, ακριβώς επειδή ήταν σχέσεις ανίκανες να σε περιορίσουν, αλλά ικανές να σου δώσουν την ψευδαίσθηση της ύπαρξης του έρωτα στη ζωή σου που τόσο πολύ επιθυμούσες.

Οι συναισθηματικοί, αλλά μονίμως single δε θυσιάζουν εύκολα την ελευθερία και την ανεξαρτησία τους και γνωρίζουν καλά πως μόνο με έναν πολύ συγκεκριμένο τύπο ανθρώπου θα καταφέρουν να ταιριάξουν και να στεριώσουν. Μέχρι να τον βρουν, ίσως συνεχίσουν να βαφτίζουν κάθε ενθουσιασμό έρωτα και κάθε τυχαίο που περνάει από τη ζωή τους ιδανικό ταίρι. Μέχρι την ημέρα που θα ζήσουν την ιδανική τους σχέση. Και η ημέρα αυτή θα έρθει.

Συντάκτης: Νεφέλη Μπαντελά
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα