Η νύχτα έχει μαγικές ιδιότητες. Το φως της μέρας σβήνει και δίνει τη θέση του στο μυστηριώδες σκοτάδι για το οποίο τόσα έχουν γραφτεί. Έχει πολλά ξεχωριστά χαρακτηριστικά η νύχτα. Οι αισθήσεις εντείνονται και ο αισθησιασμός είναι διάχυτος, έτσι τίποτα δεν είναι ίδιο κατά τις βραδινές ώρες.

Το ίδιο συμβαίνει και με τις συζητήσεις. Κάθε κουβέντα που κάνουμε παίρνει άλλη τροπή τη νύχτα. Και σχεδόν όλες καταλήγουν να τυλίγονται με τον αισθησιασμό που επιβάλλει εκείνη.

Είτε βρίσκεσαι έξω με παρέα, είτε αράζεις με τους φίλους σου στο σπίτι σκέψου: πόσες ήταν οι φορές που η κουβέντα σας δε κατέληξε να τριγυρίζει γύρω από το σεξ;

Ακόμα και στις δύσκολες μέρες που διανύουμε, φτάνει μια νύξη στο πως μας έχουν «κανονίσει» με τα νέα μέτρα για να παρεκτραπεί η κουβέντα και να φτάσει στα ενδότερα σεξουαλικών αναζητήσεων, αναμνήσεων ή επιθυμιών.

Αλλά και οι ιστορίες τρόμου δεν αργούν συχνά να παρεκτραπούν. Όλο και κάποιο πάθος θα αναφερθεί στην ιστορία που θα οδηγήσει για μια ακόμα φορά την κουβέντα σε σεξουαλικά λημέρια. Εκεί ας πούμε που μιλάτε για στοιχειωμένα σπίτια και κακά πνεύματα, μπορεί να πεταχτεί κάποιο πειραχτήρι και να πει: «φαντάζεσαι τα φαντάσματα να ήταν ματάκηδες και το μόνο που ήθελαν εν τέλει να ήταν να τους πάρουν μάτι;»

Το ίδιο συμβαίνει και με τα ανέκδοτα και με τις νοσταλγικές κουβέντες, ακόμα και με συζητήσεις ενός κάποιου επιπέδου. Το σεξ και ο αισθησιασμός είναι κομμάτι μας και κυλάει στις φλέβες μας. Πολλές φορές κυριεύει τις σκέψεις μας.

Η νύχτα το βοηθάει να ξετρυπώνει από εκεί που το κρύβει ο καθωσπρεπισμός της ημέρας και να κάνει τις συζητήσεις μας πιο πικάντικες και ενδιαφέρουσες. Γιατί δεν υπάρχει κανείς που να μην τεντώνει τα αυτιά του όταν πιάνει στον αέρα έστω και κάποιες σκόρπιες λέξεις γύρω από το σεξ.

Δεν είναι άλλωστε μόνο οι σωματικές σεξουαλικές ανάγκες που έχουμε ανάγκη να ικανοποιήσουμε. Οι πονηρές ή έστω αισθησιακές συζητήσεις, χρειάζονται  και τις θέλουμε για να διεγείρουν τις αισθήσεις μας και να μας ταξιδέψουν στις φαντασιώσεις μας ή ακόμα και στις απορίες που έχουμε γύρω από το σεξ.

Και δεν υπάρχει καλύτερη ώρα από την νύχτα για να γίνει αυτό. Η νύχτα που εκτός όλων των άλλων, φέρνει στο μυαλό αναμνήσεις από βράδια κολασμένα, που πολλές φορές μπορεί να ξεκίνησαν με μια ενδιαφέρουσα γνωριμία, ή με πολύ αλκοόλ ή με φλερτ αδυσώπητο που δεν σε αφήνει να αντισταθείς.

Κατέληξαν όμως πάνω σε ένα κρεβάτι, ή στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου ή σε μια πυλωτή, με δυο σώματα σφιχτά αγκαλιασμένα να χορεύουν στον ρυθμό της νύχτας καθώς παραδίδονται σε ζωώδεις ορμές και σε αξέχαστους οργασμούς.

Γι’ αυτό λοιπόν και οι νυχτερινές κουβέντες όπου και αν πάνε πάντα θα καταλήγουν και πάντα θα επιστρέφουν στο σεξ. Γιατί όσο ανάβουν τα αστέρια στο στερέωμα, τόσο ανάβουμε κι εμείς κάνοντας πονηρές σκέψεις έστω και ασυνείδητα και τόσο οι σεξουαλικοί υπαινιγμοί αυξάνονται και εντείνονται και μονοπωλούν το ενδιαφέρον και τις συζητήσεις μας.

Άλλωστε όπως λένε και ο  Γιώργος Μαρίνος: «το sex είναι κάτι που σ’ αρπάζει
που σε νταρακουλιάζει και σ’ ανεβοκατεβάζει, σε ξετινάζει, σε τρομάζει, σε ταράζει, σε τριπ σε βάζει και σε πειρασμό».

Πώς γίνεται λοιπόν να μην μονοπωλεί και τις νυχτερινές σου κουβέντες;

Συντάκτης: Μαριάννα Κουρούπη