filia

Όταν θα έρθουν τα δύσκολα, θα έχουμε τις αναμνήσεις μας. Κι αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια, γιατί ο εγκέφαλός μας επιλέγει να κρατάει τα ευχάριστα και να τα έχει σε πρώτη προβολή για να μπορούμε να προχωράμε στη ζωή. Τα άσχημα μένουν πίσω και οι θετικές εμπειρίες με το ταίρι μας, διεκδικούν την πρωτιά.

Τι πιο όμορφο και ξεχωριστό από το να φτιάξουμε αναμνήσεις με τον αγαπημένο μας άνθρωπο για να έχουμε καβάτζα, για τι στιγμές που θα ζοριστούμε;

 

1. Ταξίδια

Εντάξει είναι αναμενόμενο, αλλά είναι και το πλέον σημαντικό. Κάντε ταξίδια, όσο γίνεται περισσότερο, ακόμα και σε κοντινές αποστάσεις, δημιουργώντας κοινό χρόνο. Μες στα ταξίδια μπορείτε να γνωριστείτε ξανά σε πρωτόγνωρες συνθήκες ή να επαναλάβετε κάτι που σας αρέσει πολύ, δημιουργώντας μια τελετουργία, μια ιεροτελεστία που ξέρετε μόνο εσείς.

 

2. Escape rooms

Μπορείτε να ξεκινήσετε και τη συγκεκριμένη δραστηριότητα με όποιες υποκατηγορίες και εναλλακτικές αυτή έχει, με την έννοια του να γίνεστε ομάδα και να προσπαθείτε μαζί να λύσετε γρίφους, να συνεργαστείτε ή να δραπετεύσετε. Το team building που γίνεται κάνει σημαντική δουλειά και ενισχύει τη σύνδεσή σας.

 

3. Oινογνωσία/γευσιγνωσία

Ό,τι έχει να κάνει με τη γευσιγνωσία και οινογνωσία, είναι ενδιαφέροντα σημεία για την κοινή σας μνήμη, σε στιγμές δύσκολες. Μαζί συμμετέχετε σε τέτοιες βραδιές και γίνεστε έπειτα μαζί εξερευνητές των γεύσεων, μυρωδιών και αισθήσεων. Πάρτε και ένα μπουκαλάκι να παγώνει στο ψυγείο να το ανοίξετε και να επαναλάβετε όταν έρθει η ώρα στο σπίτι, καθώς θυμάστε τι ωραία είχατε περάσει.

 

4. Σ@ξ

Είναι βασικό κι απαραίτητο στοιχείο. Πρωτότυπα μέρη, νέες ιδέες, καινούργιες στάσεις, role play και διαφορετικές αισθήσεις, θα σας βοηθήσουν να θυμάστε και θα σας βοηθάνε στις δύσκολες μέρες. Σημαντικό είναι όσα θα κάνετε να είναι ξεχωριστά και ιδιαίτερα και για τους δύο κι όχι ακόμα ένα βράδυ στο κρεβάτι.

 

5. Εξερεύνηση για πρώτη φορά

Γενικότερα οτιδήποτε γίνεται και για τους δύο πρώτη φορά είναι ένα ιδιαιτέρως σημαντικό σημείο σύνδεσης, καθώς δεν εμπλέκονται άλλα άτομα σ΄αυτό ή αναμνήσεις που πιθανόν να σας ξενερώνουν. Από μέρη που δεν έχετε ξαναπάει εντός πόλης, έως εκτός χώρας και υφηλίου, ξεκινήστε τις εξερευνήσεις σε στενά, βουνά, ποτάμια και σοκάκια και δε θα το μετανιώσετε.

 

 

6. Εργαστήρι μαγειρικής/ζαχαροπλαστικής

Το να δημιουργήσουμε μαζί με το ταίρι μας κάτι το οποίο μετά θα φάμε μαζί, αλλά και το να το δούμε πώς αυτό γίνεται και να ακολουθήσουμε οδηγίες είναι ένα όμορφο σημείο για τις αναμνήσεις μας. Γιατί δεν αποτελεί κάτι που απλά φάγαμε αλλά κάτι που φτιάξαμε με αγάπη, ακριβώς όπως κι οι αναμνήσεις.

 

7. Κρουαζιέρα

Ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, όμορφη θέα, θάλασσα, καλοκαιρινό άρωμα, μια υπέροχη εμπειρία γενικότερα για να ζήσουμε με το ταίρι μας. Επιπλέον μια κρουαζιέρα είναι πολύ ρομαντική επιλογή και σίγουρα θα τονώσει τα αισθήματα του ζευγαριού.

 

8. Συμμετοχή σε γύρισμα ως κομπάρσοι

Μπορούμε να λάβουμε συμμετοχή σε κάποιο γύρισμα με το αμόρε μας, μιας και ζητάνε συχνά από παραγωγές άτομα. Άλλωστε αυτή η κοινή εμπειρία θα είναι τροφή για τις κοινές μας αναμνήσεις και σίγουρα θα είναι πολύ μακριά από τις συνηθισμένες δραστηριότητες.

 

9. Μουσεία

Η επίσκεψη σε μουσεία και σε χώρους τέχνης είναι σημαντική και μας διευρύνει τους ορίζοντες. Ταυτόχρονα είναι μια εναλλακτική μορφή διασκέδασης η οποία μας προσφέρει γνώση -και η κοινή γνώση μας συνδέει. Άλλωστε είναι γνωστό πως ζευγάρια που εξελίσσονται μαζί, μένουν μαζί.

 

10. Βόλτα με ποδήλατα

Ας κάνετε μαζί μια βόλτα με ποδήλατα, τώρα το καλοκαίρι είναι ιδανικά. Περιηγηθείτε στην πόλη με χαμηλή κίνηση και κυρίως απόγευμα ή νωρίς το βράδυ με σχετική δροσιά. Ανακαλύψτε μια άλλη οπτική της κοινής σας ανάμνησης, γυμνάζοντας τα σώματά σας και την επαφή σας.

 

 11. Μαζί συμμαθητές

Ξεκινήστε να είστε μαζί συμμαθητές, σ’ ένα σεμινάριο, σ’ ένα ωδείο, σ’ ένα εργαστήρι, σ’ ό, τι θέλατε να μάθετε και δεν είχατε αρχίσει μέχρι τώρα. Το να είστε μαζί σε χώρο εκπαίδευσης ως συμμαθητές , θα σας προσφέρει κοινές εμπειρίες, στιγμές γέλιου και γνώσης. Θα σας φέρει κοντά με ένα άλλο τρόπο και θα είναι ένα βασικό όπλο για τις μέρες της βαρεμάρας.

 

12. Παιχνίδια μαζί

Παίξτε παιχνίδια επιτραπέζια, στον υπολογιστή, στο playstation. Παίξτε κρυφτό, όνομα-ζώα-φυτά, τόσα παιχνίδια έχει. Πέρα από το γεγονός πως θα νιώσετε νεότεροι θα αισθανθείτε κι ένα boost ντοπαμίνης και σεροτονίνης στον οργανισμό σας.

 

13. Έλα στην ταράτσα ή μπαλκόνι

Φαγητό ψηλά με θέα από την ταράτσα -ή το μπαλκόνι σας- εάν δεν έχετε πρόσβαση σε ταράτσα, είναι μια υπέροχη ιδέα για τη δημιουργία κοινών αναμνήσεων. Κουβέντα, άραγμα και χαλαρή διάθεση ακόμα και για τις καθημερινές μετά τη δουλειά. Εύκολη ιδέα, μα τέλεια,

 

14. Θαλάσσια σπορ

Λίγη θάλασσα κι υγρό στοιχείο πάντα μας μένουν χαραγμένα στη μνήμη. Από καταδύσεις μέχρι υποβρύχιες φωτογραφήσεις, από θαλάσσιο ποδήλατο μέχρι extreme sport, ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής μας κατάστασης, υπάρχουν πολλές επιλογές που θα ανανεώσουν τη ρουτίνα μας.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Αιμιλία Λυμπέρη
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου