Έκανε η κότα το αυγό ή το αυγό την κότα; Αντίστοιχης δυναμικής και το ερώτημα: «Φτιάχνει η επικοινωνία την ερωτική επαφή ή η ερωτική επαφή την επικοινωνία;»

Ας εξετάσουμε τις δύο διαφορετικές οπτικές. Ας σκεφτούμε ζευγάρια που έχουν ξεκινήσει ως φίλοι κι έχουν χτίσει σοβαρή κι ουσιαστική επικοινωνία· εάν αυτοί στη συνέχεια γίνουν ερωτικοί σύντροφοι, τότε η επικοινωνία τους σίγουρα θα τους βοηθήσει και στην ερωτική τους ζωή. Θα νιώθουν άνετα, οικεία κι απελευθερωμένα. Επίσης ένα πολύ βασικό σημείο το οποίο φτιάχνει την ποιότητα της σεξουαλικής ζωής είναι η εμπιστοσύνη. Σε ανθρώπους με έντονη και βαθιά επικοινωνία, η εμπιστοσύνη αποκτά άλλες διαστάσεις βοηθώντας φοβερά στο να μπορούν να αφεθούν και να νιώσουν ότι εδώ είναι το δικό τους πεδίο κι έδαφος.

Το να επιλέγουμε κάποιον και να αισθανόμαστε ότι κι ο άλλος άνθρωπος μας επιλέγει, ουσιαστικά, πέρα από τυπικότητες δεσμεύσεων και τίτλους, το να ξεχωρίζουμε ανάμεσα σε 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους να είμαστε μ’ αυτόν τον ένα μοναδικό άνθρωπο γιατί περνάμε καλά μαζί του, γελάμε, συζητάμε επικοινωνούμε, προβληματιζόμαστε, μαλώνουμε αλλά τα βρίσκουμε, χτίζουμε μια καθημερινότητα και ζωή, είναι το βασικό κι απαραίτητο βήμα για να έχουμε μια ποιοτική επικοινωνία και στον πιο ιδιαίτερο και προσωπικό χώρο μας, την ώρα που επιτρέπουμε να ενωθεί ένας άλλος άνθρωπος με το σώμα μας.

 

 

Όπως και για να φορτίσουν οι ηλεκτρονικές συσκευές πρέπει να υπάρχει υποδομή για να γίνει η φόρτιση, εάν υποθέσουμε ότι και η ερωτική επαφή είναι μια φόρτιση και δύο σημεία ενώνονται κι επικοινωνούν, τότε η επιτυχημένη φόρτιση χρειάζεται διαθεσιμότητα, σωστές υποδομές κι αποδοχή· δεν πρέπει να βγει ο φορτιστής νωρίτερα, πρέπει να υπάρχει καλή επαφή των δύο σημείων, με σταθερότητα, για ώρα και χωρίς να μπλοκάρεται από κάτι. Τότε επιτυγχάνεται η φόρτιση 100%, σέ σύντομο διάστημα. Επίσης δεν πρέπει την ώρα που γίνεται η φόρτιση να υπάρχουν λειτουργίες στο παρασκήνιο, διότι καταναλώνουν μπαταρία και τελικά η φόρτιση δεν ολοκληρώνεται στον χρόνο που θα περιμέναμε.

Εάν επιστρέψουμε στον κόσμο των ανθρώπων αντιλαμβανόμαστε τη σημασία και την αντιστοιχία όλων των μερών, της παραπάνω περιγραφής. Θα δώσω ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργία του παρασκηνίου για τις συσκευές και την αντιστοίχιση με τις δεύτερες σκέψεις, τη μη καλλιέργεια εμπιστοσύνης και την ανασφάλεια που μπορεί να μας προκαλεί είτε ο εαυτός μας, είτε ο άλλος άνθρωπος. Η μη αποκλειστική σχέση επίσης δημιουργεί υπερλειτουργία στο παρασκήνιο. Μπορεί προσωρινά να φαίνονται σεξουαλικές και διεγερτικές οι πολύπλοκες καταστάσεις, οι κρυφές σχέσεις, οι παράλληλες συνευρέσεις, εάν δούμε όμως σε βάθος τι ζημιά προκαλεί κάτι τέτοιο στην ασφάλεια των δύο, τότε θα σκεφτόμασταν διαφορετικά. Υπερλειτουργία στο παρασκήνιο. Υπερακατανάλωση ενέργειας, αποτυχία φόρτισης.

Αντίστοιχα εάν ξεκινήσουμε τη σκέψη μας από την περίπτωση μιας καθαρά σεξουαλικής επαφής χωρίς καθόλου επικοινωνία, θα παρατήσουμε τα εξής: Μπορεί να είναι αυξημένη η αίσθηση της επαφής, να υπάρχει μειωμένη λειτουργία του παρασκηνίου διότι ο άλλος άνθρωπος δεν έχει κάποια βαθύτερη σημασία για εμάς, πλην της ικανοποίησης των σεξουαλικών ορμών. Ο άνθρωπος όμως είναι κοινωνικό ον επιθυμεί να συνδέεται και να ανήκει. Σύντομα λοιπόν μετά από κάποιες επιτυχημένες λειτουργικά συνευρέσεις, ξεκινάει η λειτουργία του παρασκηνίου.

Δεν είναι εύκολο να παραμείνει σε επίπεδο καθαρά σαρκικό χωρίς ν’ αναπτυχθούν συναισθήματα. «Θέλω να είσαι μόνο δικός μου, θέλω να είσαι μόνο δικιά μου, δε θέλω να σε μοιράζομαι» Ξεκινούν να ακούγονται, κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει. Εξουσία, κατάκτηση, επιβολή δύναμης, ανήκω, ανήκεις, μπέρδεμα, υπερλειτουργία στο παρασκήνιο. Πράγμα το οποίο σαφώς και πάλι δε λειτουργεί κι είναι κι επικίνδυνο. Σύντομα εάν δε γίνει η μετάβαση, η ποιότητα της καθαρά σεξουαλικής σχέσης, ακόμα κι εάν για αρκετό διάστημα λειτουργεί χωρίς πίσω κείμενα, είναι σαρκική και πρωτόγονη, θα αλλάξει και θα οδηγηθεί σε αποτυχία. Μια επιτυχημένη σεξουαλική σχέση χωρίς εμπιστοσύνη και σταδιακό χτίσιμο στην επικοινωνία θα έχει κοντά πόδια.

Από την ανάλυση αυτή, δίνεται ένα προβάδισμα στη σεξουαλική σχέση που τροφοδοτείται από την επικοινωνία και συνεχώς βρίσκει τρόπους να ανανεωθεί και ν’ αλλάξει μορφές. Επίσης φτάνει σε υπαρξιακά επίπεδα που μόνο όσοι συνδέονται έντονα και συναισθηματικά θα μπορέσουν να φτάσουν. Μια αντίστροφη ενέργεια με πολύ δυνατές εμπειρίες ερωτικής φύσεως, μπορεί να δώσουν μια ανάσα παράτασης κι έντασης, όμως είναι εφήμερες κι εάν δε βρουν να πατήσουν και κάπου αλλού, θα λήξουν και θα έχουν τη διάρκεια και την ποιότητα ενός πυροτεχνήματος. Εντυπωσιακό, μαγευτικό, όμως σύντομα η φλόγα και η λάμψη σβήνει, μόλις δε βρει την ύλη που θα δώσει τη σπίθα.

Επικοινωνία κι εμπιστοσύνη, χαμηλές λειτουργίες στο παρασκήνιο, η φόρτιση ολοκληρώθηκε.

 

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Αιμιλία Λυμπέρη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου