«Σχεδόν Σχέσεις: Μια συζήτηση που έπρεπε να γίνει!» Νέο βιβλίο, ανακάλυψέ το εδώ!

021

Αλήθεια τώρα τόση ευτυχία τη φανταζόσουν άραγε; Ζεις το όνειρο. Η σχέση σου εξελίσσεται με τέτοιους ρυθμούς που φοβάσαι να μην ξυπνήσεις και χαθεί όλο αυτό. Δεν ξέρεις πώς να χαρακτηρίσεις όλα όσα ζεις και τον σύντροφό σου. Τα λόγια μπροστά σε όλο αυτό που βιώνεις περισσεύουν.

Δεν είναι μόνο ότι πιστεύεις πως ταιριάζετε και συμπληρώνετε ο ένας τον άλλο. Είναι και πως νιώθεις μια ηρεμία πλέον. Μια ηρεμία η οποία σου είχε λείψει. Και το ξέρεις βαθιά μέσα σου πως αυτό είναι που ζητάς στην τελική. Την ασφάλεια και τον έρωτα χωρίς δράματα. Κι όσο εσύ ζεις το όνειρο, το κεφάλι σου παίζει βρώμικα. Περίεργα παιχνίδια σου κάνει το μυαλό.

Εκεί μέσα στην απόλυτη ευτυχία ακούς το τραγούδι μια μέρα όμορφη μέσα στο αυτοκίνητο κι ενώ η κίνηση δεν παλεύεται το μυαλό φεύγει και ξεφυτρώνει μέσα στο όμορφο κεφαλάκι σου εκείνο το πρόσωπο το απαγορευμένο. «Τι θέλεις βρε ψυχούλα κι έρχεσαι έτσι στα κλεφτά και θρονιάζεσαι στη σκέψη μου;» σκέφτεσαι. Απορείς με τον εαυτό σου και προσπαθείς να ξεχαστείς με κάθε τρόπο.

Είναι εκείνη η στιγμή που οι τύψεις σε πνίγουν και παίρνεις το έτερον ήμισυ να κάνεις ερωτική εξομολόγηση. Είναι η ίδια στιγμή που παράλληλα θέλεις να βάλεις τα κλάματα κι ενώ προσπαθείς να μαζέψεις τη σκέψη σου αυτή γι’ αντίποινα αρχίζει και τρέχει προς τα πίσω. Συνήθως θα σε πάει σε όμορφες στιγμές του παρελθόντος και θα σε πιάσει μια νοσταλγία ικανή να σου κόψει την ανάσα.

Οι τύψεις λοιπόν μεγαλώνουν. Γιατί να σου συμβαίνει αυτό άραγε; Αφού περνάς τόσο όμορφα! Θεωρείς ακόμα κι απιστία προς το σύντροφό σου όλο αυτό που σου συμβαίνει. Ίσως δεν υπάρχει εξήγηση όμως. Το ότι δε θέλεις να γυρίσεις στο παρελθόν είναι το μόνο σίγουρο. Όπως επίσης είναι σίγουρο πως ο έρωτας καλά κρατεί στη σχέση σου και δε σε ενδιαφέρει κανένα άλλο πρόσωπο, πόσο μάλλον πρώην.

Το μυαλό βέβαια παίζει περίεργα παιχνίδια και καλό θα ήταν να μην του δίνεις τόση σημασία. Η σχέση έκανε τον κύκλο της και πέρασε. Οι αναμνήσεις υπάρχουν και θα υπάρχουν όσα χρόνια κι αν περάσουν. Είναι κάτι που βίωσες και δεν μπορείς να το ξεγράψεις από μέσα σου. Το ότι σου έρχονται πιθανόν στο μυαλό μόνο οι όμορφες στιγμές είναι λογικό. Με την πάροδο του χρόνου κι αφού περάσει ο θυμός και η στενοχώρια όλα τα άσχημα διαγράφονται από τον σκληρό δίσκο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπήρξαν ποτέ.

Το να πεις στο σύντροφό σου για αυτές τις σκέψεις σου δεν είναι απαραίτητο. Όχι, δεν του λες ψέματα για κάτι, ούτε παίζεις με τα συναισθήματά του. Τέτοιες εξομολογήσεις όμως έχουν συνήθως άσχημα αποτελέσματα. Γεμίζεις τον άλλο ανασφάλεια χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Γιατί να κάνεις κακό στην ψυχολογία και το ηθικό του ανθρώπου σου για χαζά πράγματα; Είναι εξαιρετικά άσχημο να υπάρχει καχυποψία ανάμεσά σας από το πουθενά.

Ξέχασέ το λοιπόν και μη νιώθεις άσχημα. Και την επόμενη φορά που θα ακούσεις εκείνο το τραγούδι άλλαξε αμέσως το σταθμό και κράτα τις τύψεις μακριά γιατί μόνο κακό σου κάνουν. Ζήσε τη σχέση σου χωρίς δεύτερες σκέψεις και χωρίς να νιώθεις ο θύτης σε ένα έγκλημα που δεν υφίσταται.

Συντάκτης: Χριστίνα Βακαλούμη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου