Η νύχτα πέφτει στο Παλέρμο και πολλά κρύβονται πίσω από το σκοτάδι της όπως φαίνεται. Το Παλέρμο είναι μια πόλη της Σικελίας, η οποία συνδυάζει στοιχεία της Δύσης με την Ανατολή, ενώ αποτελεί το κέντρο της Cosα nostrα, της σικελιάνικης μαφiας.

Φέτος το καλοκαίρι συνέβη λοιπόν εκεί ένα έγκλημα, για το οποίο πήγαν σιώπησαν τα ιταλικά μέσα. Στις 7 Ιουλίου μια ομάδα 7 νεαρών ανδρών β1ασε μια νεαρή κοπέλα. Εκείνη είχε βγει να διασκεδάσει και οι 7 άντρες την πλησίασαν εύκολα, αφού θεωρούσε τον έναν απ’ αυτούς φίλο της. Εκείνος ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες είχε προβληθεί από την απόρριψη που δέχτηκε πριν από κάποιο διάστημα από εκείνη κι αποφάσισε να την τιμωρήσει. Ζήτησε από τον μπάρμαν να της προσφέρει αλκόολ όλο το βράδυ μέχρι να μεθύσει και εκείνος δεν αρνήθηκε. Αφού η κοπέλα έχασε την αίσθηση του τι συμβαίνει γύρω της, οι 7 άνδρες τη μετέφεαν σε απόμερο σημείο της πόλης τη β1ασαν με τη σειρά και τη βιντεοσκόπησαν. Εκείνη φώναζε και παρακαλούσε να την αφήσουν αλλά αυτό δεν έγινε. Αφού τελείωσαν μαζί της, την παράτησαν στον δρόμο σε πολύ κακή κατάσταση όπου τη βρήκαν δύο άλλοι άντρες οι οποίοι τη βοήθησαν να συνέλθει και κάλεσαν μαζί τον σύντροφό της

Η κοπέλα κατήγγειλε στην αστυνομία της Ιταλίας το συμβάν, και αμέσως βγήκε ένταλμα για τα επτά άτομα αυτά. Φαίνεται ότι από τις περιγραφές της ήταν εύκολο να αναγνωρίσουν τους θύτες, καθώς ανήκαν σε συμμορίες αλλά και από τις κάμερες παρακολούθησης που υπήρχαν τριγύρω στην περιοχή εκείνη. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της νεαρής, κατάφεραν και την πήγαν στην περιοχή Foro Italico, όπου εκεί έγινε η αποτρόπαιη πράξη. Μετά από έρευνες, κατάφεραν να τους αναγνωρίσουν και να οδηγηθούν στη σύλληψη τους σε 2 φάσεις. Αρχικά, βγήκε ένταλμα σύλληψης από το Δικαστήριο Ανηλίκων με την κατηγορία της ομαδικής κακοποίησης και σ3ξουαλικής επίθεσης. Στις αρχές Αυγούστου ξεκίνησαν οι συλλήψεις τους. Έπειτα, έπιασαν τα τρία από τα επτά άτομα, ηλικίας 20, 19 και 18 χρονών. Και μετά από λίγες μέρες συνέλαβαν τους άλλους τρεις ( 19 και 20 χρονών). Ο έβδομος, ο οποίος ήταν ανήλικος όταν έγινε η επίθεση αφέθηκε ελεύθερος. Τα ονόματα των νεαρών αντρώ δεν έχουν δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα από την αστυνομία αλλά με κάποιον τρόπο κάνουν τον γύρο του του tik tok, το οποίο ήταν και το μέσο που συνέβαλε στη διάδοση της είδησης. Χαρακτηρηστική κι εμετική ήταν μάλιστα η δήλωση ενός από τους δράστες ο οποίος δήλωσε: «Κάποια στιγμή αηδίασα γιατί ήμασταν σαν τα σκυλιά πάνω από μια γάτα, αλλά το κρές είναι κρέας».

Η κοινωνία της Ιταλίας έχει πάθει σοκ από το φρικιαστικό αυτό συμβάν, καθώς και από το γεγονός ότι η αστυνομία δεν έδωσε την πρέπουσα σημασία στην υπόθεση. Πώς γίνεται να μαθεύεται ο ομαδικός β1ασμός μίας νεαρής κοπέλας, και να προσπαθούν τα μέσα να το κρύψουν και να μη βγει στη δημοσιότητα; Πώς μπορεί κάποιος ν’ αφήσει ατιμώρητους ανθρώπους που μπόρεσαν και έκαναν κάτι τόσο άρρωστο σε μια νεαρή κοπέλα, η οποία θα μπορούσε να ήταν η δική τους κόρη, ανιψιά, ξαδέλφη, εγγονή -και γιατί πρέπει να κάνουμε ακόμα τέτοιες συγκρίσεις για να δημιουργήσουμε ευσιασθησία στους συνανθρώπους μας ως προς το θέμα του β1ασμού; Τι κρύβεται πίσω από τη σύλληψη των μελών της συμμορίας; Γιατί δεν ακούστηκε κάτι τόσο μεγάλο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης τόσο της Ιταλίας όσο και της υπόλοιπης Ευρώπης και πώς είναι δυνατόν να ενημερωνόμαστε πλέον από τα social media γρηγορότερα και καλύτερα απ’ ό,τι με τα κανάλια; Αναμένουμε σε λεπτομέρειες για τη συνέχεια της υπόθεσης αυτής, αφού οι πληροφορίες, οι οποίες είναι τώρα στο φως, μένουν περιορισμένες.

Ας ελπίσουμε να πως δε θα μείνουν ατιμώρητοι για τέτοια εγκλήματα όσοι τα διαπράττουν, ώστε να παραδειγματίζονται οι υπόλοιποι και για να κατανοούν τις πράξεις τους οι θύτες. Ας σταματήσουμε να κλείνουμε τα ματιά μπροστά σε αποτρόπαιες πράξεις, ας αντιδράσουμε επιτέλους κι ας φροντίσουμε να δείξουμε στις μελλοντικές γεννιές να σέβονται το γυναικείο σώμα. Και κυρίως, για τώρα ας ελπίσουμε πως το γεγονός αυτό θα πάρει βήμα επιτέλους στη δημοσιότητα και πως οι αρμόδιοι θ’ αναγκαστούν να τιμωρήσουν όλους τους δράστες σωστά για το έγκλημά τους.

Συντάκτης: Γεωργία Καλδή
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου