Έχεις ακούσει ποτέ να λένε «εγώ φίλε ερωτεύτηκα το μυαλό και ύστερα όλα τα άλλα»; Δε σου έτυχε να ξενερώσεις με έναν άνθρωπο επειδή είπε μία λάθος κουβέντα, επειδή δε συμφωνούσατε, δεν είχατε παρόμοιες απόψεις ή επειδή δε σε ερέθιζε εγκεφαλικά; Τι συμβαίνει αν με την πρώτη κουβέντα που ανταλλάξετε μείνεις με το στόμα ανοικτό και δε σου αρέσουν και ιδιαίτερα αυτά που ακούς;

Υπήρχαν φορές που σου άρεσε πολύ κάποιος εκ πρώτης όψεως και αποφάσισες να δώσεις μία ευκαιρία να τον μάθεις, αλλά όσο περνούσαν οι μέρες ένιωθες ότι δεν ήξερες τι να απαντήσεις στο επόμενο μήνυμα ή δεν έχεις κάτι άλλο να πεις και έστελνες απλώς ακόμη ένα χαμόγελο ή έλεγες καληνύχτα κι ας μην είχες χασμουρηθεί ούτε μισή φορά το τελευταίο μισάωρο. Κάπου εκεί έφτανε η στιγμή της απογοήτευσης! Εκεί που ξεκινάς να ξενερώνεις και τότε είναι πολύ δύσκολο να κάνεις το αρχικό ενδιαφέρον σου να ξαναφουντώσει.

Αυτό συμβαίνει, γιατί δεν κατάφερες να επικοινωνήσεις εγκεφαλικά με τον άνθρωπο αυτό, επειδή ακόμα κι αν σου άρεσε εξωτερικά, τα μυαλά σας δεν αντάλλαξαν ούτε μισή κουβέντα. Όλα είναι πλατωνικά και ουτοπικά. Η στιγμή που το διαπιστώνεις είναι όταν μία βδομάδα, δέκα μέρες, ένα μήνα μετά, μένετε μόνοι και τα κορμιά σας πλησιάζουν και φτάνει η στιγμή της ερωτικής επαφής. Υπάρχει όμως και εγκεφαλική επαφή; Αν όχι, ποιες οι επιπτώσεις;

Πολλές φορές, σε ξεπέτες και ιστορίες που τελείωσαν πριν καν αρχίσουν, μπορεί να μη σε ενόχλησε αυτό, γιατί εσύ ήθελες απλώς να ικανοποιήσεις το κορμί σου. Όταν όμως έρχεται η στιγμή όμως που γνωρίζεις ένα πρόσωπο σπάνιο, έναν άνθρωπο με τον οποίο με το καλησπέρα σας τα μάτια σας μίλησαν και το σώμα σου ανατρίχιασε από τη διέγερση της στιγμής, καταλαβαίνεις τη διαφορά.

Βλέπεις πόσο όμορφο είναι να γνωρίσεις κάποιον με τον οποίο επικοινωνείτε εγκεφαλικά. Βλέπεις πώς σε ανάβει χωρίς να σε αγγίξει. Πώς σου βγάζει τα ρούχα χωρίς να σε ακουμπήσει. Πώς φτάνει το μυαλό σε κορύφωση πριν φτάσει το σώμα. Το κλειδί είναι η χημεία και αυτό το κλειδί το βρίσκουμε σπάνια. Αυτό το κλειδί δεν ταιριάζει σε πολλές κλειδαριές, γι’ αυτό αν το βρεις κράτα το.

Αν βρεις κάποιον να τραβήξει την προσοχή σαν προσωπικότητα, κάποιον με τον οποίο δε θα θέλεις να πεις καληνύχτα επειδή η μία κουβέντα θα φέρνει την άλλη μέχρι τα ξημερώματα, κάποιον που θα ξυπνάς το πρωί συνεχίζοντας τη χθεσινοβραδινή συζήτηση, τότε αυτός ο άνθρωπος μπορεί να σου ερεθίσει το μυαλό προτού ερεθίσει το σώμα σου. Και τη στιγμή της κορύφωσης θα είναι η ίδια απόλαυση με το να γεύεσαι το αγαπημένο σου φαγητό μετά από χρόνια. Σε αντίθετη περίπτωση, όταν δεν επικοινωνείς εγκεφαλικά με κάποιον, η στιγμή της κορύφωσης θα είναι βαρετή ή ανύπαρκτη.

Ας πούμε την αλήθεια. Όταν δυσκολεύεσαι να τελειώσεις, αυτό που δε σε φτιάχνει δεν είναι η θέα, αλλά το μυαλό, η προσωπικότητα ή αν θέλεις η έλλειψη χημείας. Ο συνδυασμός ή η έλλειψη ενός ή όλων των παραπάνω το πολύ-πολύ να σου προσφέρει μια κορύφωση απρόσωπη και στιγμιαία.

Αν από την άλλη επικοινωνείς με τον άλλο εγκεφαλικά και η χημεία σας μοιάζει εκρηκτική, κάθε φορά που τελειώνετε θα ανυπομονείς για την επόμενη. Κάθε φορά που συναντιέστε θα ερεθίζεστε με το πρώτο φιλί και δε θα μπορείτε να αντισταθείτε ο ένας στον άλλο. Εκτός από έρωτας αυτό το αμοιβαίο είναι και σπάνιο συναίσθημα. Κάτι που αν σου τύχει πρέπει να προσπαθήσεις να κρατήσεις και να διεκδικήσεις χωρίς δεύτερη σκέψη.

Γιατί μωρό μου αν ερεθίζει το μυαλό σου, το σώμα παραδίνεται μόνο του. Παραδώσου, λοιπόν, σε αυτό το σπάνιο και κάνε το μόνιμο.  Παραδώσου σε αυτό το τυχαίο και κάνε το δικό σου για όσο κρατήσει, αφού αν ισχύουν όλα όσα είπαμε, θα κρατήσει για ένα για πάντα δικό σας.

Συντάκτης: Ραφαήλια Πολυδώρου