meghan-holmes-gxl2zkcqvv4-unsplash

Σου έχει τύχει ποτέ να πιστεύεις πως όλα έχουν μπει σε μία τάξη, όλα είναι ξεκάθαρα στο μυαλό σου και ξαφνικά κάτι μέσα σου να σου κτυπάει συνεχώς ένα καμπανάκι που σου λέει πως έχεις βγει εκτός πορείας; Κάτι τέτοιο φαντάζομαι συμβαίνει όταν γνωρίζεις κάποιον και καταλήγετε στο κρεβάτι. Ξυπνάς το επόμενο πρωί και λες «οκ, γούσταρα το έκανα, τελείωσε».

Δύο μέρες μετά πας ξανά στο ίδιο μέρος, πίνεις δύο τρία ποτά, τον βλέπεις ξανά και χωρίς προειδοποιητικά σημάδια, χωρίς πολλές κουβέντες, φεύγετε και πάλι μαζί εκείνο το βράδυ όπως και τα επόμενα δέκα που βγαίνεις χαλαρά για ένα ποτό.  Το απολαμβάνεις στο έπακρο, μιας και για να σου τραβήξει την προσοχή και να αφεθείς για δεύτερη και τρίτη φορά σημαίνει πως σου αρέσει. Η αύρα αυτού του ανθρώπου σε έχει μαγνητίσει και δεν μπαίνεις στη διαδικασία να το αναλύσεις ή να σκεφτείς γιατί συμβαίνει.

Αρχικά λες «έκανα one night stand», λίγο καιρό μετά λες «γνώρισα κάποιον, κανείς από τους δύο δε θέλει δεσμεύσεις και είπαμε να μείνουμε απλώς sex buddies». Και πάει λέγοντας. Σε όλες τις περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με δύο (συνήθως) διαφορετικούς ανθρώπους και το πιο πιθανό βασανιστικό σενάριο αυτής της ιστορίας είναι ένα.

Έχοντας πληγωθεί από προηγούμενες σεξουαλικές και ερωτικές εμπειρίες, έχεις βάλει μία κόκκινη γραμμή πρώτα στον εαυτό σου και μετά ανάμεσά σας και συναισθήματα, συζητήσεις και σκέψεις για το μέλλον τα έχεις όλα κλειδώσει σε ένα κουτί και προσποιείσαι πως έχασες το κλειδί. Ο καιρός περνάει και εσύ, όντας συναισθηματικός και μονογαμικός τύπος, αρκείσαι στο να κάνεις σεξ με αυτόν τον άνθρωπο χωρίς να ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει και τι ακριβώς έχετε.  Και φυσικά δεν τολμάς να ρωτήσεις γιατί τότε μπαίνεις σε άλλου είδους συζητήσεις, οι οποίες δεν συνυπάρχουν με το σλόγκαν σας «κάνουμε απλώς σεξ».  Έχεις απέναντί σου έναν άνθρωπο, ο οποίος ήτανε ξεκάθαρος από την αρχή ότι δεν είναι σε φάση για κάτι πιο σταθερό και ότι σε γουστάρει, αλλά το μόνο που μπορεί να σου προσφέρει την παρούσα στιγμή είναι σεξ και άντε δύο-τρία μηνύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας (μιας και αρέσεις και σαν προσωπικότητα και δεν τον χαλάει να συζητάτε και περί ανέμων και υδάτων). Στην τελική τον κάνεις να γελάει.

Ο χρόνος περνάει και η ιστορία μένει στάσιμη. Εκεί είναι που αναρωτιέσαι αν θα μπορούσε άραγε αυτό που ξεκίνησε για πλάκα και που προχώρησε σε συχνές τυχαίες συναντήσεις που κατέληγαν σε παθιασμένο σεξ, λίγους μήνες μετά να εξελιχθεί σε κάτι πιο σταθερό. Μπορεί, άραγε, η καβάτζα να γίνει η σταθερή σου σχέση;

Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και πρώτα από όλα από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας.  Ίσως να γουστάρουν και οι δύο τη σκέψη να εξελιχθεί σε κάτι πιο σοβαρό αυτό που έχουν.  «Ταιριάζουμε στο σεξ, τα βρίσκουμε σαν άνθρωποι, με κάνει και γελάω, γιατί όχι ρε φίλε;» Ίσως ο ένας από τους δύο να θέλει, αλλά ο άλλος να προτιμάει την ελευθερία του και να βγάζει γούστα, δηλαδή να μπορεί εκτός από εσένα να κάνει το ίδιο και με άλλα άτομα.  Ίσως να το θέλετε και οι δύο, αλλά ο ένας -ή και οι δύο- να έχει βάλει μία κόκκινη γραμμή εκεί που ξεκινά το συναισθηματικό δέσιμο, γιατί έχει πληγωθεί αρκετές φορές στο παρελθόν.Ή γιατί έχει ακούσει αρκετές φορές τα ίδια λόγια που πλέον μοιάζουν με ατάκα γνωριμίας: «Μου αρέσεις, δεν πρόκειται να σε πιέσω, μαζί σου είναι διαφορετικά, μπορώ να σου δώσω αυτά που αξίζεις..» και λογικό να μην τα πιστεύει πλέον κανείς και να τα παίρνουν όλοι στην πλάκα.

Γενικά στη ζωή μας έχουμε ακούσει πολλές φορές τα ίδια λόγια.  Ήμασταν μάρτυρες σε πολλές υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν.  Εξυπακούεται, λοιπόν, από ένα σημείο και μετά να είμαστε λίγο πιο δύσπιστοι και εγωιστές όταν πρόκειται να δώσουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας σε κάποιον.

Είναι πιθανόν μια ιστορία που είχατε σχεδιάσει να κρατήσει δύο τρία βράδια να γίνει κάτι πιο σταθερό, φτάνει να βρίσκετε και οι δύο στην ίδια φάση και να ζητάτε τα ίδια πράγματα ο ένας από τον άλλο. Ίσως να έχετε πληγωθεί αρκετές φορές, ίσως να έχετε χάσει πλέον την εμπιστοσύνη σας, αλλά σκεφτείτε και την πιθανότητα το άτομο που έχετε απέναντί σας να μπορεί όντως να σας προσφέρει ό,τι ζητάτε.  Σκεφτείτε τη χημεία που έχετε στο σεξ και τις ατελείωτες -περί ανέμων και υδάτων- συζητήσεις που κάνετε. Μήπως αξίζει να δώσετε μία ευκαιρία σε εσάς;

Δεν υπάρχει κάποιος να αποκλείσει την πιθανότητα πως αυτό που ξεκίνησε περιστασιακά θα καταλήξει σε κάτι πιο σταθερό.  Απλώς πρέπει οι κόσμοι σας να συμβαδίζουν και οι ανάγκες σας να έχουν μία παράλληλη πορεία. Θέληση και χημεία να υπάρχουν κι όλα τ’ άλλα έρχονται!

Συντάκτης: Ραφαήλια Πολυδώρου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!