pillow2528

Θέλεις; Θέλω! Τόσο απλά έπρεπε να είναι τα πράγματα στις σχέσεις των ανθρώπων, αλλά είναι στην ανθρώπινη φύση μας να τα περιπλέκουμε και να υπεραναλύουμε τα πάντα, όπως επίσης και να κρίνουμε τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή. Κάπως έτσι καταλήγουμε στα πιο κάτω ερωτήματα. Τι συμβαίνει στις μέρες μας με τις σχέσεις των ανθρώπων και τον έρωτα; Θα σε δει άραγε ο άλλος με διαφορετικό μάτι αν γίνει στα πρώτα δύο ραντεβού ή αν περιμένεις να γνωριστείτε πρώτα λίγο καλύτερα;

Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ο έρωτας αποτελεί σωματική και ψυχική ανάγκη και ευχαρίστηση τόσο για τον άντρα όσο και για τη γυναίκα. Ξεχάστε το ρόλο του κυνηγού και του θηράματος μιας και στις μέρες μας δεν είναι απαραίτητο να κάνει ο άντρας την πρώτη κίνηση μιας και η γυναίκα διεκδικεί πλέον αυτό που θέλει.

Στα παλιά χρόνια για να έχουν ερωτικές επαφές μία γυναίκα και ένας άντρας έπρεπε να δώσουν λόγο και να παντρευτούν. Σήμερα αρκεί ένα ποτό και δύο βλέμματα. Αν στο δεύτερο ραντεβού σε ρίξει στο κρεβάτι δε σημαίνει πως είναι σκάρτος και το να κάνεις έρωτα μαζί του απ’ το δεύτερο ραντεβού δε σε κάνει ούτε εύκολο ούτε φτηνό. Το θέμα είναι αν έχουν συνεννοηθεί και αν έχουν εξηγήσει ο ένας στον άλλο τι ακριβώς θέλουν. Το να είσαι σε μία φάση στη ζωή σου στην οποία δε θες δεσμεύσεις, αλλά έναν άνθρωπο με τον οποίο να κάνεις καλό κρεβάτι και να επικοινωνείς δε σε μειώνει ως άνθρωπο. Αντιθέτως είσαι ξηγημένος και ειλικρινής και παράλληλα περνάς καλά με ένα άτομο με το οποίο έχετε χημεία.

Το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να κάνει έρωτα και το πώς θα το μεταφράσει η άλλη πλευρά εξαρτάται καθαρά και μόνο από τα ίδια τα άτομα, από την προσωπικότητα τους, τον τρόπο σκέψης τους και τι ακριβώς θέλουν στη ζωή τους την παρούσα φάση. Μπορεί να γνωρίσεις έναν άνθρωπο, να ανταλλάξετε τηλέφωνα, να μιλάτε με τις ώρες για τις επόμενες μέρες και τη δεύτερη φορά που θα βγείτε μόνοι να καταλήξετε στο κρεβάτι. Δε σημαίνει απαραίτητα πως το έδωσες εύκολα. Σκέφτηκες λίγο τους δύο δυνατούς παράγοντες που σε οδηγούν στο κρεβάτι ή στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου σου στο δεύτερο ραντεβού; Έλξη και χημεία λέγονται. Αν στο τέλος της νύχτας έχετε ευχαριστηθεί τους απανωτούς οργασμούς και χαμογελάτε βλέποντας πόσο ανακατεμένα είναι τα μαλλιά σας τότε φύγατε για δεύτερο γύρο και για τρίτο ραντεβού.  Αυτό δε σας κάνει απαραίτητα ζευγάρι, αλλά δύο ανθρώπους που γουστάρουν, το κάνουν και ξυπνάνε την επόμενη μέρα χωρίς να το έχουν μετανιώσει.

Από την άλλη υπάρχουν και αυτοί που προτιμούν να το προχωρήσουν σιγά-σιγά και να γίνει όταν νιώσουν έτοιμοι και ότι έφτασε η κατάλληλη στιγμή. Σεβαστό και κατανοητό. Δε σημαίνει πως είναι οπισθοδρομικοί, ίσως στο παρελθόν να προχώρησαν νωρίς και να μην τους βγήκε σε καλό, οπότε αυτή τη φορά να θέλουν να πάνε πιο αργά και να είναι πρώτα βέβαιοι.

Στον έρωτα -όπως στις σχέσεις των ανθρώπων- δεν υπάρχουν κανόνες. Δεν υπάρχουν «πρέπει» και «μη». Όλα είναι αυθόρμητα και ορίζονται απ’ τα συναισθήματα. Είτε είναι έρωτας, είτε πάθος της στιγμής, είτε χημεία, είτε λάθος. Όλα έχουν να κάνουν με εμάς, με το πώς νιώθουμε και πώς μεταφράζουμε όσα μας συμβαίνουν.  Μη μετανιώνεις αν έκανες σεξ στο δεύτερο ραντεβού. Τι σε κάνει να πιστεύεις πως ήταν λάθος; Κι αν το μετάνιωσες, έγινε, τελείωσε και πάμε παρακάτω.

Αν ένας άντρας ή μία γυναίκα θέλουν απλώς να κοιμηθούν με κάποιον για να περάσουν καλά είναι δικαίωμα τους και κανείς δεν μπορεί να τους κρίνει. Το πρόβλημα προκύπτει όταν θέλει ο ένας απλά να περάσει καλά και ο άλλος και κάτι παραπάνω. Εκεί περιπλέκονται τα πράγματα, γιατί τα συναισθήματα δεν είναι αμοιβαία.

Το μυστικό κρύβεται στο τι σκέφτεται κάθε άνθρωπος. Αν κάποιος συνεχίζει να κάνει έρωτα μαζί σας για μήνες χωρίς να ζητά κάτι παραπάνω, προφανώς το κάνετε καλά και του αρέσει αυτό που έχετε. Δεν πρέπει πάντα να μεταφράζουμε το σεξ σε συναισθήματα αγάπης και έρωτα. Δεν έχει σημασία αν θα γίνει στο πρώτο ή στο ένατο ραντεβού. Σημασία έχει να ξέρεις γιατί το κάνεις, να συμβαδίζουν οι επιθυμίες σας και να μην το μετανιώσεις το επόμενο πρωί.

Συντάκτης: Ραφαήλια Πολυδώρου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!