Κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και έχει τις δικές του προτιμήσεις. Τις δικές του επιθυμίες και τις δικές του ανάγκες σε μία σχέση. Κάποιοι είναι ρομαντικοί και σε κάποιους αρέσει η περιπέτεια και ο υπερβολικός ρομαντισμός τους ξενερώνει. Αυτό συμβαίνει επειδή έχει παρεξηγηθεί η έννοια του ρομαντισμού ή μήπως είμαστε των άκρων και πιστεύουμε πως πρέπει να είμαστε είτε πολύ ρομαντικοί είτε απλώς να μας αρέσει η περιπέτεια;

Το να είσαι ρομαντικός δε σημαίνει απαραίτητα κεράκια, λουλούδια, δώρα και ερωτικές εξομολογήσεις. Μπορείς να είσαι ρομαντικός με το να πεις στο συντρόφου σου «στείλε μου μήνυμα όταν φτάσεις σπίτι», με μία γλυκιά καλημέρα, με μία αγκαλιά και ένα «σ ’αγαπώ». Στα καθημερινά κρύβεται η μεγαλύτερη δόση ρομαντισμού. Στις πιο απλές συνήθειες που κάνουν το σύντροφό μας να χαμογελάει από έρωτα και ευτυχία, οι οποίες δίνουν νότες ρομαντισμού στη σχέση μας.

Ένα ζευγάρι που του αρέσει η περιπέτεια, οι εξορμήσεις, οι νέες εμπειρίες, τα ταξίδια και οι ριψοκίνδυνες δοκιμασίες όπως η ελεύθερη πτώση δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι παράλληλα και ρομαντικό. Στην περίπτωση που ο ένας από τους δύο είναι λάτρης της περιπέτειας και ο άλλος σπιτόγατος δεν μπορούν να γίνουν και πολλά μιας και μιλάμε για εντελώς διαφορετικές συνήθειες και τρόπους «χαλάρωσης».  Πολύ απλά μπορεί αυτός που ανήκει στους περιπετειώδης τύπους να φροντίζει στον ελεύθερο του χρόνο να κάνει αυτό που του αρέσει και την ίδια ώρα ο σύντροφος του μπορεί να κάνει κάτι που τον ευχαριστεί ή να τον ακολουθήσει και να τον θαυμάσει.

Από την άλλη αν ο ένας από τους δύο σας είναι ρομαντικός και ο άλλος πιστεύει πως δεν είναι, μη σας πιάνει πανικός, αφού ο ρομαντισμός κρύβεται στα απλά καθημερινά πράγματα. Δε χρειάζονται υπερπαραγωγές για να νιώσετε ρομαντικοί -αν και μία στο τόσο ίσως είναι όμορφες κι αυτές- αφού ο σύντροφός σας μπορεί να νιώσει τη σπίθα με ένα σας μήνυμα ή με ένα τηλεφώνημα προτού πείτε καληνύχτα.

Δε χρειάζεται να κάνετε όλη μέρα εκπλήξεις, δώρα και ρομαντικά δείπνα για να αποδείξετε ότι αγαπιέστε ή ότι είστε ένα ρομαντικό ζευγάρι που ξέρει πώς να εκφράζει τον έρωτά του. Βασικά δε χρειάζεται να αποδείξετε τίποτα και σε κανένα. Κάθε ζευγάρι ζει τη δική του ιστορία, το δικό του παραμύθι. Κανείς άλλος δεν ξέρει τι συμβαίνει ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και κανείς δεν μπορεί να κρίνει αν αυτό που ζούνε είναι αληθινό ή όχι. Χρειάζεται απλώς να το νιώθετε και να το πιστεύετε εσείς. Χωρίς υπερβολική προσπάθεια και χωρίς να διαφημίζετε κάθε σας κίνηση. Μην ξεχνάτε ότι ο κόσμος δεν είναι τόσο καλός όσο φαίνεται και όσες καρδούλες κι έχει μια φωτογραφία σας, τα πραγματικά σχόλια γίνονται μακριά από το πληκτρολόγιο.

Κάθε ζευγάρι είναι διαφορετικό και δεν πρέπει ποτέ να συγκρίνουμε τη σχέση μας με τη σχέση κάποιου άλλου, γιατί θεωρούμε ότι κάποιοι είναι πιο ρομαντικοί και πιο εκδηλωτικοί. Πιστέψτε με το τέλειο που βλέπετε ίσως έχει περισσότερα προβλήματα από εσάς που προσπαθείτε να γίνετε ρομαντικοί ή να κάνετε το σύντροφο σας πιο τρυφερό.

Αν νιώθετε ότι σας πνίγει η έλλειψη ρομαντισμού στη σχέση σας ή ότι εσείς προσφέρετε πολύ περισσότερα από το σύντροφό σας όσον αφορά το κομμάτι του ρομαντισμού, πάρτε μία ανάσα και σκεφτείτε λίγο πιο ψύχραιμα. Για να επιλέξατε να είστε με αυτόν τον άνθρωπο σημαίνει ότι τον αποδέχεστε όπως είναι. Μπορείτε όμως με τον τρόπο σας να του μεταδώσετε κάποιες απλές συνήθειες όπως αυτές που προαναφέραμε και τότε θα χαμογελάτε λίγο περισσότερο κάθε μέρα.

Ακόμη και ο πιο ξεροκέφαλος άνθρωπος όταν του μιλάτε ακούει όσα του λέτε. Κάποιοι απλώς δυσκολεύονται να εκφραστούν ή δεν ξέρουν πώς να το κάνουν. Με τις σωστές κατευθυντήριες γραμμές, και μία γερή βάση, θα δείτε ότι ξαφνικά μία μέρα αυτό που του είπατε ότι θα θέλατε να κάνει θα το κάνει χωρίς να το περιμένετε.

Δώστε χρόνο στο σύντροφό σας και θα δείτε ότι όλα όσα θα κάνει για εσάς θα σας κάνουν ευτυχισμένο χωρίς να νιώθετε πλέον την ανάγκη να βάλετε ταμπέλες ρομαντισμού ή περιπέτειας. Ζήστε κάθε σας στιγμή και αν σας λείπει η περιπέτεια σκεφτείτε ότι το να κάνετε μία σχέση και να παλεύετε να την κρατήσετε ζωντανή είναι και αυτό ένα είδος περιπέτειας -ίσως και το πιο ριψοκίνδυνο άθλημα που υπάρχει.

Συντάκτης: Ραφαήλια Πολυδώρου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.