Μπορεί να είστε party-animals ή σπιτόγατοι. Ίσως να σας αρέσουν οι μεγάλες παρέες ή και το αντίθετο, λίγοι και καλοί που λέμε! Σε κάθε περίπτωση όμως, ό,τι τύπος κι αν είσαι, υπάρχουν κάποια βράδια που είναι απαραίτητα για όλους! Αναφέρομαι στα γνωστά movie nights. Πώς όμως μπορείς όμως να φτιάξεις την κατάλληλη ατμόσφαιρα για ένα τέτοιο βράδυ; Πάρτε πένα και χαρτί, γιατί ακολουθεί λίστα με τα sos.

Πρώτα από όλα, πιστεύω πως όλοι μόλις ακούμε movie-night σκεφτόμαστε τι θα φάμε. Και να σας πω και κάτι; Είναι όντως από τα πιο σημαντικά. Εξάλλου είναι δεδομένο πως μας ανοίγει η όρεξη όταν καθόμαστε. Κάτι τέτοια βράδια, λοιπόν, καλύτερός μας σύμμαχος ο ντελιβεράς, αφού οι πίτσες είναι το σημείο κατατεθέν! Εάν όμως αποφεύγετε το φαγητό το βράδυ -σας θαυμάζω, να ξέρετε-, τότε δεν μπορείτε να αντισταθείτε στον πειρασμό των σνακ! Πατατάκια, ζελεδάκια, ποπ κόρν, σοκολατάκια και όλα τα υγιεινά είναι οι πιο συνήθεις απολαυστικές λιχουδιές που μπορούν να σας κρατήσουν συντροφιά το βράδυ αυτό.

Και μιας και μιλάμε για συντροφιά, αυτή είναι το σημαντικότερο κομμάτι για τη διοργάνωση και τη διασκέδαση. Εάν πρόκειται να περάσεις το βράδυ με ένα πρόσωπο που σου κινεί το ενδιαφέρον ερωτικά, πρέπει να φτιάξεις μια ατμόσφαιρα πιο ρομαντική. Κανόνας νούμερο ένα: εάν δείτε την ταινία στο δικό σου σπίτι, φρόντισε να είναι καθαρό και να μυρίζει όμορφα. Κανόνας νούμερο δύο: βάλε την αγαπημένη σου κολόνια/άρωμα. Η όσφρηση είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού διεγείρει τις αισθήσεις και προσφέρει μεγαλύτερη άνεση στο άλλο άτομο, το χαλαρώνει. Σαν τρίτη συμβουλή θα πρότεινα το φωτισμό. Ό,τι είδους ταινία και να επιλέξετε, ο χαλαρός φωτισμός θα ήταν ιδανικός. Ούτε πολύ σκοτάδι στο οποίο δεν θα μπορείς να δεις το πρόσωπο στο ραντεβού, αλλά ούτε και υπερβολικό φως που θα εμπόδιζε την προβολή της ταινίας. Και τέλος, όσον αφορά το ποτό σκέψου ότι τίποτα δε θα ταίριαζε περισσότερο από ένα χαλαρό ποτάκι πλούσιο σε γεύση. Και αυτό φυσικά δεν είναι άλλο από το κρασάκι. Με τον τρόπο αυτό διαχειρίζεσαι την όσφρηση, όραση και γεύση του/της καλεσμένου/ης σου. Έχεις στα χέρια σου όλα τα χαρτιά που αν τα παίξεις σωστά θα κερδίσεις την παρτίδα και θα μπορέσεις να παίξεις τον επόμενο γύρο, αυτόν της κατάκτησης!

Εάν πάλι θες να περάσεις αυτή τη νύχτα παρέα με τα φιλαράκια , τότε όλα αλλάζουν. Το κρασί γίνεται μπίρα και η αμηχανία ή η συντηρητική στάση ισοπεδώνεται. Οι λιχουδιές πολλαπλασιάζονται κασουθώς και οι παρεμβολές, αφού πάντα κάποιος θα έχει κάτι να σχολιάσει στην ταινία για να κάνει τους υπόλοιπους να γελάσουν. Αρά για μια τέτοια νύχτα το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα καφάσι μπίρες, καλή παρέα και πολλή υπομονή, αφού σε κάθε παρέα ένα άτομο θα θέλει πολύ να δει την ταινία και ένα άλλο θα εμποδίζει διαρκώς αυτή την προσπάθεια. Και μια συμβουλή. Εάν έχετε σκοπό να δείτε τρομακτική ταινία, φροντίστε να έχετε κοντά μαξιλάρια και μακριά τα αιχμηρά αντικείμενα. Όλο και κάποιος θα έχει τη φαεινή ιδέα να κάνει κάποια φάρσα που θα τρομάξει τους άλλους! Δεν είναι ανάγκη να καταλήξει η βραδιά σε αστυνομικό θρίλερ. Με αυτόν τον τρόπο ίσως οδηγηθεί σε κάποιον μαξιλαροπόλεμο –σε όλους μας αρέσει ακόμη και αν το κρύβουμε.

Τέλος, μιας και πρόκειται για movie night, θα ήταν χρήσιμο να επιλέξτε και ταινία. Το είδος είναι καθαρά υποκειμενική επιλογή μετά από συζήτηση σου με τους καλεσμένους σου. Αλλά επειδή την ταινία δεν μπορείς εσύ να την φτιάξεις, επικεντρώσου σε αυτά που περνάνε από το χέρι σου και φτιάξε το κατάλληλο σκηνικό για τη νύχτα! Είτε αυτή είναι μια ρομαντική βραδιά, είτε μια χαλαρή φιλική συνάθροιση, εφοδιαστείτε κατάλληλα και καλή τηλεθέαση!

Συντάκτης: Κατερίνα Παλατέ
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.