defgthrer

Φαντασίωση. Ερωτική φαντασίωση. Καθετί που σε διεγείρει μόνο στη σκέψη του. Έννοια με άπειρες διαστάσεις και μορφές, καθαρά προσαρμοσμένες στον καθέναν προσωπικά. Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του. Τη φαντασίωση όμως την ορίζεις εσύ για σένα. Μπορεί να αφορά άνθρωπο, μέρη, τρόπο ή και όλα μαζί. Μπορεί να αφορά κάτι ιδανικό, ουτοπικό, ένα δημιούργημα της φαντασίας ή ακόμα και κάτι από το παρελθόν που απλά το υποσυνείδητο επαναλαμβάνει στο κεφάλι σου σαν ένα flashback μιας ανάμνησης που αρνείσαι να αφήσεις να ξεχαστεί. Τις φαντασιώσεις δεν τις ελέγχεις εύκολα, δε δαμάζονται. Ξέρουν όλα σου τα απωθημένα, κάθε σου επιθυμία και την ενσαρκώνουν στο μυαλό σου με κάθε ευκαιρία. Ακόμα και όταν κοιμάσαι, όταν ονειρεύεσαι. Πόσες φορές έχεις ονειρευτεί κάποιο άτομο που «δεν έπρεπε» ή που «δε γίνεται»; Και πόσες φορές έχεις ευχηθεί να μην ήταν όνειρο όταν πια είχες ξυπνήσει;

 

All About Sex | eBook


€7,00

-----

 

Η ερωτική φαντασίωση είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό κι υγιές, παρ’ όλα αυτά αποτελεί ένα μεγάλο ταμπού και προκαλεί από ντροπή μέχρι και ενοχή. Το πιο συχνό είναι η ύπαρξη κάποιας ερωτικής φαντασίωσης μέσα σε μια σχέση. Πόσο δύσκολο είναι να την εκφράσεις; Είναι το μικρότερο τίμημα που μπορεί από το να ανανεώσει τη σχέση, ακόμα και να την πάει ένα βήμα πιο κοντά στο ιδανικό. Παρ’ όλα αυτά εσύ το κρύβεις πίσω από την ντροπή και συμβιβάζεσαι με τα στάνταρ που σου επιβάλλονται από όλους τους άλλους, εκτός του εαυτού σου. Κι όταν η φαντασίωση αφορά τρίτο πρόσωπο; Θα πνιγείς στις ενοχές, ακόμα κι αν το πρόσωπο αυτό προέρχεται από ταινίες. Θα προσπαθήσεις να την εξαφανίσεις ή, αν δεν τα καταφέρεις να αγνοήσεις την ύπαρξή της. Γιατί να τα σκέφτεσαι αυτά κι αν ήσουν καλά στη σχέση σου δε θα τα σκεφτόσουν και και και… Τέτοιες είναι οι διάφορες  κατηγορίες που προσάπτεις στον εαυτό σου απέναντι στον αυστηρότερο δικαστή, εσένα.

Το να μοιραστείς με τον σύντροφό σου κάποια φαντασίωση δεν είναι ούτε ντροπή ούτε κατακριτέο. Είναι κάτι που σας φέρνει πιο κοντά, συναισθηματικά, εγκεφαλικά κι ενδεχομένως σαρκικά. Χτίζεις μια πιο ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ σας κι ένα δέσιμο πιο σφιχτό από ποτέ. Αποκτάτε μια νέα επικοινωνία, τελείως διαφορετική και χωρίς φίλτρα ή δισταγμούς με τρόπο κατά τον οποίο μαθαίνετε να διαχειρίζεστε τη σεξουαλικότητά σας, ατομικά και μεταξύ σας. Αυτό που εσύ προσπαθείς με νύχια και με δόντια να κρατήσεις στην αφάνεια, είναι αυτό που μπορεί να εξελίξει ή ακόμα και να ολοκληρώσει τη σχέση σου, κάνοντάς την πιο ανθεκτική στον χρόνο και τη ρουτίνα.

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν κι οι φιλίες. Όλοι κάποια στιγμή εκμυστηρευτήκαμε κάποιο περίεργο όνειρο ή κάποια φαντασίωση που θα είχαμε με την παρέα. Φίλοι που όμως θα το αντιμετωπίσουν σαν κάτι άβολο ή εξευτελιστικό, είναι αποδεδειγμένο ότι θα μπλοκάρουν κι εσένα από το να το εκφράζεις, ακόμα κι όταν πρέπει. Ακόμα και το κουτσομπολιό ή το χιούμορ είναι καλύτερες αντιδράσεις. «Α, πες μου κι άλλα για αυτό». Αυτό σε ωθεί να μιλήσεις παραπάνω χωρίς να νιώθεις πως κάνεις κάτι λάθος και λέγοντάς τα, τα κατανοείς κι εσύ καλύτερα. Σε μαθαίνεις δίπλα στους φίλους που κατανοούν και ξέρουν πόσο λεπτή είναι η γραμμή μεταξύ του να έχεις μια υγιή σχέση με τη σεξουαλικότητά σου και του να τη θάψεις εντελώς.

Κάτι που ο ανθρώπινος εγκέφαλος αρνείται κατηγορηματικά να συλλάβει είναι ότι φαντασιώσεις είχαμε από την παιδική μας ηλικία. Από τα παραμύθια που φανταζόμασταν να ζούμε σε ψηλές φασολιές και μεγάλα κάστρα, μέχρι να πετάμε και να είμαστε αόρατοι, να βρίσκουμε την αληθινή αγάπη και το χάπι εντ του παραμυθιού. Φαντασιώσεις προσαρμοσμένες στην ηλικία μας, την πιο αθώα, την πιο αγνή. Πάντα η φαντασίωση σε όλες τις εκφάνσεις της, είναι μια τέλεια προσωρινή διαφυγή από την πραγματικότητα, μια ανάσα από τα «πρέπει». Η ζωηρή φαντασία ήταν κι είναι δείγμα ενός ανθρώπου δημιουργικού κι υγιή. Αρκεί να το δεχτεί και ο ίδιος. Αυτό είναι το μυστικό. Αρκεί να τη δεχτείς.

 

Συντάκτης: Βασιλική Νοταρά
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου