Στη σημερινή εποχή η ζωή τρέχει με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς από εμάς. Δουλειά, υποχρεώσεις, στόχοι σε κάνουν κυριολεκτικά να τρέχεις και να μη φτάνεις. Δυστυχώς στην κοινωνία μας επικρατεί μόνο το άγχος, η ανασφάλεια και τα νεύρα.

Ωστόσο μέσα σε όλα αυτά το μοναδικό πράγμα που ίσως σε σώσει από όλη αυτή τη μίζερη κι υστερική, αλλά κατά τα άλλα νορμάλ, ζωή που ζούμε είναι αν όλα αυτά τα μοιραζόσουν με κάποιον. Αν γύρναγες στο σπίτι και σε περίμενε κάποιος εκεί, αν κάποιος σε έπαιρνε τηλέφωνο να σε ρωτήσει πώς τα πας και με ένα αστείο να σε ηρεμήσει  λίγο απ’ όλα αυτά που έχεις μέσα στο μυαλό σου, κι εδώ  έρχεται η μαγική λέξη «έρωτας».

Ο έρωτας είναι μάλλον ένας λόγος που άνθρωποι δεν απελπίζονται τόσο πολύ τελικά. Όταν ερωτεύεσαι, όμως  υπάρχει μια πολύ μεγάλη παγίδα γιατί υπάρχουν οι εξής δυο περιπτώσεις: αδράνεια κι η βελτίωση.

Αναλυτικότερα, μπορεί όταν είσαι ερωτευμένος να πέσεις με τα μούτρα, να χάσεις τη γη κάτω απ’ τα πόδια σου και να θες να ασχολείσαι  μέρα-νύχτα μόνο με τον έρωτά σου. Σεβαστό. Ωστόσο αυτό έχει ως φυσιολογικό επόμενο την αδράνεια σε ό,τι αφορά όλους τους υπόλοιπους τομείς που απαρτίζουν τη ζωή σου. Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, στη δουλεία σου δεν είσαι αρκετά συγκεντρωμένος, δεν τελειώνεις όσα έχεις να κάνεις, τεμπελιάζεις γενικώς κι αν είχες την επιλογή να καθόσουν σπίτι με τον έρωτα αγκαλιά και να πληρώνεσαι, θα το έκανες και με μεγάλη σου χαρά. Εννοείται ότι οι φίλοι σου σε αναζητούν παντού, δεν ξέρουν πού βρίσκεσαι, τι κάνεις και με αλλά λόγια, χάνεσαι από προσώπου γης .

Καθώς ο έρωτας σου χτύπησε τη πόρτα και δεν είμαστε και σε εποχές να χάνουμε τέτοιες ευκαιρίες, άσε δε, στην οικογένεια πιθανότατα να τους έχεις πει ότι έχεις πάει ταξίδι χωρίς επιστροφή για να μη σε ενοχλούν κιόλας. Γενικότερα είναι αυτός και κανένας άλλος , θέλεις να εκμεταλλευτείς όσο γίνεται περισσότερο χρόνο μαζί του και κόβεις και ράβεις ώρες προκειμένου να είσαι στη σχέση όσο το δυνατόν πιο πολύ, ξοδεύεις κάθε λεπτό μαζί του, γεμίζεις άλμπουμ με στιγμές, καταναλώνεις την ενέργεία σου και τα συναισθήματα που έχεις  χωρίς σταματημό.

Απ’ την άλλη μεριά έχουμε τους ανθρώπους που όταν ερωτεύονται είναι σαν τους φορτίζεις τις μπαταριές, είναι σαν να ξαναγεννιούνται, μαζεύουν δυνάμεις, αναπρογραμματίζονται, βλέπουν και με μια πιο θετική πλευρά τη ζωή και τις δυσκολίες με αποτέλεσμα να εκτοξεύονται στα ύψη.

Στον εργασιακό τομέα έχουν όρεξη, ιδέες και δε νιώθουν τόσο πολύ την πίεση που άλλοτε ενδεχομένως τους έπνιγε. Έχουν όρεξη, υπομονή, ζωντάνια και συχνά γίνονται το κέντρο της παρέας. Γνωρίζει νέο κόσμο, έχει διάθεση κι ένα μεγάλο χαμόγελο να υποδεχθεί ό,τι και αν έρθει στη ζωή του.

Βλέπει τα πράγματα με μια αισιόδοξη ματιά. Ίσως να φταίει ότι κάποιος μοιράζεται μαζί του όσο νιώθει και σκέφτεται, μπορεί να μιλάει ελεύθερα για ό,τι τον προβληματίζει και ξέρει ότι τη δύσκολη στιγμή έχει ένα στήριγμα κι αυτό είναι που τον ωθεί να γίνει  δραστήριος κι επινοητικός στη ζωή του και στους άλλους τομείς, καθώς είναι γνωστό ότι ο ένας τομέας αργά ή γρήγορα επηρεάζει και τους άλλους.

Έτσι εάν κι όταν το ένα κεφάλαιο παίρνει το δρόμο του, σιγά-σιγά παίρνουν και τα άλλα το δικό τους. Την περίπτωση που κάποιος ερωτεύεται και δε χάνει την ισορροπία στην ζωή του δεν την υπολογίζω καν γιατί το θεωρώ απίθανο ως κι αδύνατο.

Το μόνο συμπέρασμα απ’ όλα αυτά, είναι ότι ο έρωτας  είναι πολύ ωραίο πράγμα σε αναζωογονεί, σε γεμίζει, σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα όπως κι αν εσύ επιλέξεις να τον διαχειριστείς. Ο έρωτας αδιαμφισβήτητα ομορφαίνει  τη ζωή σου με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.  Είναι ίσως η μοναδική διέξοδος που διαθέτει ο σημερινός άνθρωπος για να ξεφύγει από όλη αυτή τη μαυρίλα και τη διαφθορά που τον περιτριγυρίζει.

Συντάκτης: Άννα Τζαβίδη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη