Μια εποχή που αναμφίβολα σου ξυπνάει όλες τις αισθήσεις και την ανάγκη να γεμίσεις μπαταρίες από κάθε άποψη, είναι το καλοκαίρι. Διακοπές, εκδρομές με φίλους και μια δόση απελευθέρωσης από μια ρουτίνα που μας φθείρει, είναι μόνο μερικά από τα συστατικά μιας εποχής που στα μάτια μας φαίνεται πάντα ακαταμάχητη. Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Κατά γενική ομολογία, μέσα στο γνωστό summer breeze θα γνέψουμε όλοι καταφατικά πως υπάρχει και μια διαφορετική, πιο έντονη ερωτική διάθεση. Νέες γνωριμίες, φλερτ και ραντεβού δίνουν και παίρνουν κι είμαστε εδώ για να δώσουμε 7 +1 ιδέες για υπαίθρια ραντεβού, που σίγουρα θα αξίζει τον κόπο να τις ακολουθήσεις.

 

1. Θερινό σινεμά

Τα καλοκαιρινά θερινά σινεμά θα μπορούσαν να θεωρηθούν η τέλεια ιδέα για να βγει ένα ζευγάρι ραντεβού. Μέρος με κόσμο που ξεφεύγει από το κλασικό κλισέ «ραντεβού ίσον απόμερα κι ήσυχα κάπου οι δυο μας». Ταινία, ποπ κορν και διάθεση πιο χαλαρή, που είτε γνωρίζεστε είτε προσπαθείτε να γνωριστείτε, σίγουρα θα σε βγάλει από την ενδεχόμενη αμηχανία που κρύβει η έξοδος με το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει.

 

2. Μπίρα και ταράτσα τι σου λέει;

Πρόκειται για μια λύση που σε πολλούς θα φανεί ίσως ξεπερασμένη ή ξενέρωτη, αλλά θα τολμήσω να πω ότι πρόκειται για άποψη λανθασμένη. Η άνεση ενός μέρους που το μοναδικό φόντο σου είναι ο ουρανός και τα αστέρια, σε απαλλάσσει από προβλήματα επιφανειακά όπως το πώς θα εμφανιστείς σε κάποιο ραντεβού και τι εντύπωση θα δώσεις. Ανεβείτε σε μια ταράτσα και ξεδιπλώστε τον χαρακτήρα σας άφοβα και χωρίς περιτυλίγματα και τεχνάσματα. Τα απλά είναι κι όμορφα. Και οι ταράτσες μας παίρνουν check και στα δυο.

 

3. Ευκαιρία για στενό και παγκάκι

Ανέκαθεν μια τέτοια λύση μάς θύμιζε τα εφηβικά μας χρόνια, μιας κι επιλέγαμε να πάμε σε μέρη πιο κρυφά κι απομακρυσμένα. Με άλλα λόγια, ξεμοναχιαζόμασταν. Πιάσε το έτερον ήμισυ από το χέρι, ξεκίνα τη βόλτα σου κι όπου βρεις παγκάκι στα μέτρα σου, άραξε και ξεκίνα να πλέκεις τον ιστό σου. Έχεις το μέρος, καιρός να βρεις και το θέμα που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον και των δύο. Και δε νομίζω να σου βάζω δύσκολα.

 

4. Παραλία και φλερτ με αλμύρα my darling!

Για όσους έχουν την τύχη να ζουν σε μέρη παραθαλάσσια και δη νησιά, θα ήταν κρίμα να έχουν τέτοια ευκαιρία μπροστά τους και να την αφήσουν ανεκμετάλλευτη. Όποιο κι αν είναι το στιλ που επιδιώκει ο καθένας μας, πιο ρομαντικό, πιο χαλαρό ή ανεπιτήδευτο, μπορεί να εξυπηρετηθεί στη συγκεκριμένη περίπτωση. Πλάθεις ό,τι σκηνικό θες εσύ κι η συνέχεια αφήνεται στα χέρια σας. Έξτρα μπόνους ένα ωραίο βραδινό μπάνιο.

 

5. Από γυμναστική πώς πάμε;

Υπάρχουν κι αυτοί οι τύποι που για τέτοια πράγματα τρελαίνονται και να μην τους συμπεριλάβουμε στη λίστα δε γίνεται. Βουνό, ποδηλασία, πεζοπορία, θαλάσσια σπορ κι οτιδήποτε άλλο σας κάνει να γεμίζετε τη μέρα σας μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά με το άτομο που σας έχει κερδίσει και μάλλον προσπαθείτε να κερδίσετε κι εσείς. Ειδικά εάν ο απέναντι μάς βρίσκει σύμφωνους στα χόμπι μας, μια τέτοια επιλογή αποτελεί ίσως και την αναμενόμενη επιβεβαίωση πως το γλυκό δένει.

 

6. Τι ψυχή έχουν δυο εισιτήρια για συναυλία;

Ίσως από τις καλύτερες και πιο όμορφες ιδέες για ραντεβού, αφού αναμενόμενο δεν είναι με τίποτα. Ανακαλύψτε τα μουσικά σας γούστα, επιλέξτε κάτι που σας δημιουργεί διάθεση χαρούμενη και μόνο χαμένοι δε θα βγείτε. Η μουσική είναι από τα στοιχεία που δείχνουν πολλά στη χημεία και την επικοινωνία που χαρακτηρίζουν ένα ζευγάρι, καθώς εκφράζονται συναισθήματα αβίαστα, χωρίς να χρειάζεται να επιστρατεύσουμε πάντα τον λόγο. Κι αν θέλουμε να εκφραστούμε με τρόπο διαφορετικό, μπορούμε να το κάνουμε τραγουδώντας φωναχτά «Πόσο σε θέλω». Γιατί όχι;

 

7. Σαν το αυτοκίνητο δεν έχει

Δοκιμασμένο κι άνευ αποτυχίας. Χωρίς να το πηγαίνουμε απαραίτητα στο πονηρό, μια τέτοια επιλογή αναμφίβολα μπορεί να μας στρέψει σε σκέψεις πιο ρομαντικές. Ευκαιρία για άφθονη συζήτηση κι ο προορισμός ζαριά δική σας. Θα επαναλάβουμε όσες φορές χρειαστεί, πως για να πετύχεις να κερδίσεις την καρδιά του ανθρώπου που σε παιδεύει χρειάζεται φαντασία στο μπλα μπλα, όχι υπερπροσπάθεια και ζόρια.

 

8. Beach party και κακός χαμός

Δε θα λέγαμε πως είναι το αναμενόμενο όταν σκεφτόμαστε την έννοια του ραντεβού, αλλά έχουμε να κάνουμε με επιλογές καλοκαιρινές, επομένως όλα επιτρέπονται. Αυτή τη φορά βρισκόμαστε στον αντίποδα της ήρεμης λύσης που προτείνεται παραπάνω, εφόσον επιλέγουμε μουσική δυνατή, ποτό και τα υπόλοιπα έρχονται. Δεν κουραστήκατε με τα εστιατόρια και τα μπαρ κι αυτά τα χλιαρά «στην υγειά μας»;

 

Όπως καταλαβαίνεις,  οι λύσεις κι οι εναλλακτικές δε στερεύουν ποτέ, αρκεί να προσδιορίσεις τι θες και πώς το θες. Αυτό που έχει σημασία είναι να βάλεις όλη την καλή σου διάθεση και να παίξεις έξυπνα ώστε το καλοκαιρινό σου φλερτ να μη μείνει μόνο φλερτ. Και είμαστε σίγουροι, πως σε βουνά, θάλασσες, ταράτσες και στενά, πού θα πάει, θα το πετύχεις. Φιλιά στα μούτρα και να ερωτεύεστε, ό,τι εποχή και να είναι. Καλά, το καλοκαίρι λίγο παραπάνω.

Συντάκτης: Αλίκη Μουσμούλα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου