Article of the day: Το πικάντικο φαί φέρνει και πικάντικο κρεβάτι. Από τη Νίκη Χατζηευστρατίου. Διάβασε εδώ.

pillow660234

Καθημερινά οι ειδήσεις μάς προσπερνούν κι είναι τόσες πολλές που μας κουράζει ακόμα και να ρίξουμε ένα βλέφαρο σε όλες, ώστε να δούμε λίγο τι συμβαίνει στον κόσμο γύρω μας. Δεν μπορούμε παρά να παραδεχτούμε πως ανάμεσα σε όσα καθημερινά διαβάζουμε, οι δυσάρεστες ειδήσεις να υπερτερούν των ευχάριστων. Ή για να το θέσουμε καλύτερα, τα γεγονότα που προκαλούν θλίψη μάς καταβάλουν με μεγαλύτερη ευκολία από τις καλές ειδήσεις που χαρίζουν ελπίδα. Το πρόσφατο νέο της αυτοκτονίας του 50χρονου γυμναστή, καθώς το μήνυμα που άφησε λίγο πριν δώσει τέλος στη ζωή του, ανοίγει κύκλους συζητήσεων -σίγουρα όχι ευχάριστων- που δε στέκονται μόνο στο μάταιο της αυτοχειρίας.

Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος στο γυμναστήριό του προ ολίγων ημερών, με τους οικείους του να δηλώνουν σοκαρισμένοι με την απόφασή του. Φεύγοντας από τη ζωή, άφησε πίσω του ένα μήνυμα, το οποίο έστειλε σε 24 παραλήπτες μέσω e-mail. Στο μήνυμά αυτό εξέφραζε την απελπισία και τη θλίψη του που δεν του άφησαν άλλη επιλογή. Ο ίδιος υποστήριξε πως στην πράξη του αυτή τον οδήγησε η  απώλεια ενός τεράστιου χρηματικού ποσού, το οποίο του απέσπασε μια γυναίκα με την οποία ήταν πολύ ερωτευμένος και διατηρούσε δεσμό. Το κουβάρι όμως δε φαίνεται να σταματά εκεί. Γίνεται αναφορά για ένα κύκλωμα εκμετάλλευσης πλουσίων ανδρών από νεαρές όμορφες γυναίκες που παρουσιάζονται ως δολώματα για την εκπλήρωση ενός κάθε άλλο παρά θεάρεστου σκοπού. Με λίγα λόγια, φωτογραφίζεται μια γυναίκα – «αράχνη», όπως την αποκάλεσαν τα μέσα, που ως αρχηγός του υπό έρευνα κυκλώματος, στο πέρασμά της φαίνεται να καταστρέφει ζωές και υπολήψεις. Λέγεται πως μαζί με όλα αυτά, ο 50χρονος γυμναστής απέστειλε και υλικό από πιο προσωπικές στιγμές της γυναίκας που παρουσιάζει ως ηθικό αυτουργό της αυτοχειρίας του, με πολλές πηγές να χαρακτηρίζουν την κίνηση αυτή ως έσχατο μέσο εκδίκησης ή ως πράξη απελπισίας.

Πέρα από την αναφορά του κυκλώματος και την ύπαρξη μιας γυναίκας που φαίνεται να αυγατίζει την περιουσία της με τρόπο αθέμιτο, στην υπόθεση δημιουργείται και μια σύνδεση με την υπόθεση βιασμού της Γεωργίας Μπίκα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, που κανείς δε θα ‘θελε να βγει αληθινή. Η Γεωργία καταγγέλλει δημόσια πως έπεσε θύμα βιασμού από γόνους γνωστής εύπορης οικογενείας. Έξι μήνες μετά, έρχεται η αυτοκτονία ενός άνδρα και η κατάθεση ισχυρισμών που σε περίπτωση που αποδειχτούν αληθινοί θα επιβεβαιώσουν δημοσιεύματα που φωτογράφισαν την υπόθεση Μπίκα ως στημένο θέατρο, με άγνωστα μέχρι στιγμής συμφέροντα. Ο λόγος που έχει προκύψει αυτή η σύνδεση είναι πως η 17χρονη κοπέλα που βρισκόταν στο πάρτι εκείνο το βράδυ με τη Γεωργία λέγεται πως είναι κόρη της γυναίκας που σύμφωνα με τον γυμναστή ηγείται του κυκλώματος.

Τόσα πολλά τα γεγονότα -το ένα πιο απεχθές από το άλλο- που επαναφέρουν τη ματαιότητα που φωνάζει όλο και πιο έντονα «πού πάμε;». Ας ξεκινήσουμε από την απελπισία ενός ανθρώπου που έδωσε τέλος στη ζωή του τόσο βίαια, που έχασε κάθε ελπίδα, με αναφερόμενη αιτία την εκμετάλλευση, την απόρριψη, την απογοήτευση. Κι ας αφήσουμε τελευταία την απώλεια των χρημάτων, ελπίζοντας πως ένας τέτοιος λόγος δε θα μπορούσε να οδηγήσει έναν νέο και υγιή άνθρωπο στην αυτοκτονία. Aναφορές σε κυκλώματα και σε αντικειμενοποίηση των ανθρώπων με κίνητρο το χρήμα μάς μεταφέρουν σε μια πραγματικότητα που νοσεί και μόνο αγανάκτηση μπορούν να φέρουν. Νεαρά κορίτσια μαθαίνουν πως απώτερος σκοπός είναι το κέρδος και άνθρωποι εκμεταλλεύονται άλλους ανθρώπους. Πού πάμε;

Το ερώτημα που προκύπτει -κι είναι πέραν πάσης αμφιβολίας εύλογο- είναι πού αρχίζει και πού σταματά η ηθική μας κι αν αυτή επιδέχεται φραγμούς. Ο γυμναστής άφησε πίσω του τρία μικρά παιδιά, ανθρώπους που τον αγαπούσαν. Η Γεωργία είναι στα μάτια μας το κορίτσι που η ζωή χτύπησε άδικα και παλεύει για δικαίωση, για εκείνο το «εγώ αδερφή μου σε πιστεύω» που ταρακούνησε και ξεσήκωσε μια χώρα ολόκληρη. Μέχρι οι Αρχές να δώσουν απαντήσεις καλό είναι ολόκληρη η κοινωνία να αναρωτηθεί σχολαστικά πάνω σε ποιες αξίες παλεύουμε να νικήσουμε τη ματαιότητα που μας κυνηγάει. Άραγε, θα τα καταφέρουμε ποτέ;

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Αλίκη Μουσμούλα
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.