Check it out: Διαγωνισμός Διηγήματος σε συνεργασία με τη Fylatos Publishing. Πάρε μέρος εδώ!

pillow1611122

Είσαι άτομο που απολαμβάνει να βλέπει αισθησιακό υλικό είτε για προσωπική ικανοποίηση, είτε για να εμπνευστεί για κάτι διαφορετικό και νέο παρέα με το έτερόν του ήμισυ; Τι θα έλεγες για κάτι διαφορετικό; Μια νέα τάση έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα όπως τα είχαμε συνηθίσει, αυτή των ηχητικών αισθησιακών ηχογραφήσεων. Πρόκειται για άκρως ερωτικές αφηγήσεις που δίνουν τη δυνατότητα στον ακροατή να πλάσει την εικόνα αυτού που φτάνει στα αφτιά του σύμφωνα με τις φαντασιώσεις, τις προτιμήσεις και τις επιθυμίες του. Ονομάζεται audio erotica και το 2019 αποτέλεσε αναμφίβολα τη χρονιά του, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους fans.

Άσε τον νου σου να φανταστεί μια ερωτικού περιεχομένου ταινία από την οποία λείπουν οι σκηνές και υπάρχει μόνο ο ήχος. Έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις εσύ με βάση τη σκέψη σου σε ποιο μέρος θα φιληθούν οι πρωταγωνιστές, θα κάνουν έρωτα ή με ποιον τρόπο θα φτάσουν στην κορύφωση. Ωστόσο, εδώ μιλάμε για κάτι περισσότερο από ένα ερωτικό ηχητικό που θα σε βοηθήσει να ικανοποιηθείς. Οι επιχειρηματίες που ασχολούνται με το νέο αυτό εγχείρημα δίνουν στα άτομα τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με τη φαντασία τους, να δημιουργήσουν το κατάλληλο ερωτικό σκηνικό, να καταλάβουν τις επιθυμίες του σώματός τους και να τις αποδεχτούν κι έπειτα να φτάσουν στη μέγιστη απόλαυση.

Με τον τρόπο αυτό, το άτομο ξεφεύγει από τη μηχανική «εκτόνωση» που προσφέρει η εικόνα ενός βίντεο και απολαμβάνει τη διαδρομή μέχρι την κορύφωση. Επιτρέπει στο μυαλό του να εξιτάρει το υπόλοιπο σώμα. Άλλωστε το εγκεφαλικό παιχνίδι παίζει ουσιαστικό και πρωτεύοντα ρόλο για να ανέβεις η διάθεση και να απολαύσουμε τελικά την κορύφωση. Όπως υποστηρίζει η αρθρογράφος Έμα Φερθ, «είναι ένας τρόπος να νιώσουμε πιο ζωντανοί, να καταλάβουμε τον εαυτό μας, να ξεκλειδώσουμε την αυτοπεποίθησή μας», περιγράφοντας την Dipsea, μια εφαρμογή κινητού που περιλαμβάνει ηχητικές αφηγήσεις αισθησιακών ιστοριών. Στη συγκεκριμένη εφαρμογή που δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 υπάρχουν ήδη 120 ερωτικά διηγήματα, διάρκειας περίπου 15 λεπτών. Από πρώην ζευγάρια που συναντώνται τυχαία στο βαγόνι ενός τρένου και κάνουν παθιασμένο έρωτα, αγνώστους που συνευρίσκονται στις τουαλέτες πριν το ταξίδι τους αεροπλάνο, μέχρι και φίλους ζευγαριών που καταλήγουν να κάνουν έρωτα όλοι μαζί.

Μια άλλη πλατφόρμα η “Quinn” περιλαμβάνει αφηγήσεις που χωρίζονται σε κατηγορίες όπως η αυτοϊκανοποίηση, ο ρομαντισμός, κ.α. Αναλόγως την όρεξη και την επιθυμία σου διαλέγεις και παίρνεις. Κοντά σε αυτές τις εφαρμογές και η “Ferly” αυτοχαρακτηρίζεται ως «ο οδηγός σου για να φροντίσεις ερωτικά τον εαυτό σου». Οι αφηγήσεις της συνδυάζουν τον διαλογισμό, τη γνωσιακή-συμπεριφορική θεραπεία και την αυτοϊκανοποίηση βοηθώντας τους χρήστες να φτάσουν στην κορύφωση.

Πέρα από τη δυνατότητα για έξαψη της φαντασίας και της δημιουργίας της δικής σου ερωτικής ιστορίας, οι εφαρμογές αυτές έχουν κι άλλα πλεονεκτήματα. Βοηθούν τον χρήστη να εξερευνήσει το σώμα και τις επιθυμίες του χωρίς κόμπλεξ για την εμφάνιση και την απόδοσή του ή ενδοιασμούς για όσα πραγματικά τον φτιάχνουν και τον εξιτάρουν. Έτσι τονώνεται η αυτοπεποίθησή του και ικανοποιείται στον μέγιστο βαθμό. Ένα ακόμη πλεονέκτημα που συμβάλλει και στη διέγερση της φαντασίας είναι πως οι πρωταγωνιστές ακούγονται σαν να έχουν βαθιά συναισθήματα γεγονός που τους κάνει να χάνονται στον έρωτά τους, να απολαμβάνουν το παιχνίδι κι όχι να επιδίδονται σε μια μηχανική πράξη. Έτσι, προκύπτει ένα υλικό μεταξύ αισθησιακής ταινίας κι ερωτικού μυθιστορήματος που απέχει από τα κλισέ ρομάντζα.

Όλα ακούγονται ευχάριστα και δελεαστικά, όμως, στον αντίποδα αυτών βρίσκεται η δυσκολία της αληθοφάνειας. Όπως συμβαίνει και με πολλά videos που οι ήχοι φαίνονται πως είναι προσποιητοί και ψεύτικοι, έτσι σε μια καθαρά ηχητική αφήγηση είναι πολύ δύσκολο, τα ηχητικά του έρωτα να ακουστούν αληθινά, αφού πρόκειται για κάτι που προκύπτει φυσικά κατά την απόλαυση της πράξης. Ακόμα, όταν η εικόνα λείπει υπάρχουν κι άλλοι ήχοι που πρέπει να ακούγονται πραγματικοί, όπως ο ήχος του προφυλακτικού όταν μπαίνει, ο ήχος την ώρα που δύο στόματα φιλιούνται. Εάν η ένταση είναι πολύ υψηλή τότε σίγουρα θα ακουστεί ψεύτικο, ενώ αν είναι χαμηλή δε θα ακουστεί καθόλου.

Το audio erotica βρίσκει κυρίως απήχηση σε γυναίκες όπως προκύπτει από ποσοστά. Μόλις το 15-20% είναι άντρες, αφού οι άντρες προτιμούν κυρίως το οπτικό περιεχόμενο και την κορύφωση. Πέραν αυτών το οπτικό υλικό σου δίνει τη δυνατότητα να δοκιμάσεις και νέες στάσεις και ρόλους που μέχρι πρότινος δε γνώριζες καν την ύπαρξή τους. Έτσι φεύγεις από τα νερά του συνηθισμένου και τετριμμένου ερωτικού παιχνιδιού και φουντώνεις το πάθος με το ταίρι.

Με ήχο ή με εικόνα σημασία έχει να το απολαμβάνεις και να φτάνεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Μια δοκιμή στο νέο trend δε βλάπτει. Ας διεγείρουμε φαντασία και αισθήσεις.

Συντάκτης: Γεωργία Ιορδανοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γουγούλα