paul1911

Η επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ ακούγεται βαρετή διαδικασία για πολλούς, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα ζευγάρι. Αυτοί οι μικροί, άνευ ουσίας, τσακωμοί, για το ποιος θα πάει για τα ψώνια του σπιτιού και τα γνωστά «Όχι, εσύ θα πας, γιατί εγώ πήγα την προηγούμενη φορά» μπορούν να αποφευχθούν κι η βόλτα εκεί να γίνει η πιο απλή, καθημερινή ανανέωση, με μπόλικο χαβαλέ.

Παίρνεις το ταίρι σου, λοιπόν, και φύγατε για σούπερ μάρκετ. Η λίστα έτοιμη και το καρότσι για τα ψώνια σε λειτουργία. Διάδρομος εδώ, διάδρομος εκεί, πάρε εσύ τα φρούτα να πάρω εγώ τα ζυμαρικά και φέρε κι αυτό γιατί το λιμπίστηκα προχθές που το είδα στη διαφήμιση. «Βρε αγάπη μου, αφού είπαμε, όχι περιττά ψώνια» κι ο αντίλογος: «Όχι, εγώ το θέλω, γιατί το είδα και μου φάνηκε νόστιμο» ή «Θα το πάρουμε, γιατί κάπου μπορεί να χρειαστεί».

Σαν μικρά παιδιά, ξεκινάτε να κοροϊδεύετε ο ένας τον άλλον και να τα γέλια και τα πειράγματα. Μια αγκαλιά μπροστά απ’ τους καταψύκτες θα ζεστάνει την ατμόσφαιρα κι ένα φιλί μπροστά απ’ τη μαναβική θα κοκκινίσει (κι άλλο) τις ντομάτες, αφού βρίσκεις το ταίρι σου τόσο γλυκό, όταν κάνει σαν κακομαθημένο μωρό. Συνάμα, θυμάσαι πολλούς απ’ τους λόγους που σε έκαναν να ερωτευτείς το άτομο που τώρα ζητά επίμονα να αγοράσει κάτι άχρηστο, όπως τα πιτσιρίκια όταν επισκέπτονται το αγαπημένο τους παιχνιδάδικο. Ούτε μιζέρια ούτε βαρεμάρα επειδή πήγατε σούπερ μάρκετ. Ίσα-ίσα, χαρά κι ενθουσιασμός.

Θα σε ρωτήσει τι άλλο χρειάζεστε για το σπίτι, θα χαζεύετε για ώρα μπροστά απ’ τα ράφια, όσο θα παίρνετε ιδέες για τα επόμενα μαγειρικά σας πειράματα κι όταν δε βλέπεις, θα ρίξει στο καλάθι κάτι απ’ τα αγαπημένα σου. Τη σοκολάτα που λατρεύεις, τα πατατάκια που θα συνοδέψουν την ταινία σας το βράδυ ή το σαμπουάν σου, που τελείωσε και δεν το πρόσεξες. Γιατί το νοιάξιμο κρύβεται στα μικρά κι η ρουτίνα, όταν μοιράζεται με κάποιον ξεχωριστό, δεν κουράζει αλλά ενώνει.

Κι η τσάρκα στο σούπερ μάρκετ όταν πάψει να θυμίζει αγγαρεία μπορεί να γίνεται ανεξάρτητα απ’ το αν το ψυγείο ή τα ντουλάπια σας είναι άδεια. Μπορεί απλά ένα απόγευμα εκεί που βαριέστε και δεν έχετε τι να κάνετε, να πεταχτείτε για μια βόλτα, να αγοράσετε κανένα σνακ. Σίγουρα, υπάρχουν πολλά πολύ πιο ενδιαφέροντα και πρωτότυπα πράγματα για να κάνεις με το έτερον ήμισυ, αλλά όταν δεν υπάρχει αρκετός χρόνος, ενέργεια ή ιδέες για κάτι διαφορετικό, το σούπερ μάρκετ θα σας λύσει τα χέρια. Είναι κάτι απλό που, όμως ανανεώνει και δένει το ζευγάρια, δίνοντας και κάτι από υπευθυνότητα και στους δύο.

Χάνεστε στους διαδρόμους κοιτώντας από φαγητά, μέχρι ρούχα και παιχνίδια. Παίρνετε χίλια πράγματα, από αυτά που πραγματικά έχετε ανάγκη μέχρι εκείνα που είναι παντελώς άχρηστα. Μαλώνετε για το αν όντως χρειάζεστε κάτι, παίζετε, γελάτε, διαφωνείτε αλλά και συμφωνείτε. Συμφωνείτε στο ότι κι οι δυο είστε μικρά παιδιά που σεργιανίζετε τον έρωτά σας ανάμεσα σε διαδρόμους με καθαριστικά, φαγητά, είδη ένδυσης και χίλια δυο άλλα.

Να πηγαίνετε μαζί σούπερ μάρκετ. Να κάνετε κάτι μικρό και καθημερινό που όπως φαίνεται μπορεί από μια τρομερά βαρετή διαδικασία να εξελιχθεί σε ένα παιχνίδι υπενθύμισης κι ανανέωσης  όλων όσων ερωτευτήκατε ο ένας στον άλλον, αλλά κι όσων μάθατε ο ένας από τον άλλον.

Συντάκτης: Γεωργία Ιορδανοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!