paul2491

Αυτό που τραβάει την προσοχή είναι αυτό που παίζει με το μυαλό, που σε κάνει ν’ αναρωτιέσαι και να φαντάζεσαι διάφορα κλείνοντας τα μάτια. Κυρίως το καλοκαίρι όπου οι αισθήσεις αρχίζουν και παίρνουν άλλη διάσταση, στο πλαίσιο της γενικότερης χαλάρωσης, αρχίζουν σαν ραντάρ να εντοπίζουν λεπτομέρειες που ο χειμώνας αφήνει απαρατήρητες κάτω από μάλλινα πουλόβερ και παλτά.

Οι λεπτομέρειες αυτές στο σώμα, με τη βοήθεια του ήλιου που συμβάλλει –μεταξύ άλλων– στην ανεβασμένη διάθεσή μας, αρχίζουν να γίνονται ορατές με γυμνό μάτι και πολλές φορές –για να γίνουμε και πιο ρεαλιστές– μέσα από γυαλιά ηλίου, όπου φορώντας τα μπορείς συνήθως να κοιτάξεις οτιδήποτε, όσο επίμονα θες, χωρίς να γίνεις αντιληπτός! Αναφερόμαστε στο σημάδι που αφήνει το μαγιό, όταν το υπόλοιπο σώμα έχει ψηθεί κάτω απ’ τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο που έχει προνοήσει για το πολυπόθητο μαύρισμα με τις ακτίνες του, μα αφήνει κάποια σημεία για να προνοήσει κάποιος άλλος γι’ αυτά με τη φαντασία του.

Το φυσικό χρώμα του δέρματός μας από ‘κει που μας ήταν αδιάφορο, καθώς περιμέναμε πότε θα κάνουμε ηλιοθεραπεία για να το χρωματίσουμε, όταν διατηρείται σε ορισμένα σημεία δίνει μια υποψία αγνότητας και φυσικής ομορφιάς πλάι στο μελαψό χρώμα το οποίο έχουμε αποκτήσει χάρη στον ήλιο. Αυτή η ελάχιστη διχρωμία στο σώμα μας είναι αρκετή για να εγείρει τα βλέμματα, σαν να φοράμε κάποιο κόσμημα που δε βγάζουμε ποτέ από πάνω μας, αλλά το κουβαλάμε μαζί μας καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και το επιλέγουμε ταυτόχρονα με την επιλογή του μαγιό μας. Οπότε, μπορεί κάποιος εύκολα να σε φανταστεί με το μαγιό σου, βλέποντας το σημάδι που σου άφησε, κι ίσως κιόλας να σου πει «ερωτεύτηκα τα σημάδια σου». Θα βγάλει και τον ρομαντισμό και το χιούμορ από μέσα του. Τι άλλο ζητάμε, άλλωστε;

Μιλάμε για αξεσουάρ που συνδυάζεται με τα πάντα και κανένας δε λέει «όχι» σ’ αυτό, αφού αυτόν τον καιρό ντυνόμαστε πιο ανάλαφρα, μια κι η ζέστη έχει βαρέσει κόκκινο, χωρίς να σκεφτόμαστε για κοσμήματα που φοράμε κι αφαιρούμε αναλόγως την περίσταση. Και φυσικά, όπως δε φορτωνόμαστε με τίποτα περιττό, έτσι δεν είναι κι ανάγκη να επιλέξουμε κάποιο περίπλοκο μαγιό, αλλά κάποιο απλό,  ώστε ν’ αποφύγουμε τις περιττές αντιθέσεις και να πετύχουμε τη διακριτική εντύπωση που θέλουμε να δώσουμε. Έπειτα, μπορούμε να βγούμε το βράδυ και ν’ αφήσουμε τα ένα-δυο σημάδια μας να στολίσουν την εμφάνισή μας δίνοντάς της μια πιο τσαχπίνικη και δελεαστική χροιά.

Η μόδα του topless πέρασε και μπορεί και ν’ άγγιξε κάποιες ψυχές που έψαχναν την άμεση απόλαυση με το προφανές οφθαλμόλουτρο, όμως σίγουρα δεν άγγιξε αυτούς που σε είδαν με το μαγιό σου, έκλεισαν τα μάτια κι έπειτα τα άνοιξαν ξανά για να σε ξαναδούν και να σε πλησιάσουν. Δεν ισχυριζόμαστε ότι μόνο ένα σημάδι μπορεί να φέρει κοντά σου όλον τον πληθυσμό του αντίθετου (ή και του ίδιου) φύλου, αλλά μια δροσερή αύρα σε συνδυασμό με μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, μπορούν να υποκινήσουν βλέμματα και να τα φέρουν κοντά.

Μη σε προβληματίζει, λοιπόν, το γεγονός ότι σε κάποια σημεία δε θα μαυρίσεις και μην κοπιάζεις με το να κατεβάζεις και ν’ ανεβάζεις το μαγιό με σκοπό να πάρεις χρώμα παντού. Γενικώς, μην κοπιάζεις! Μείνε χαλαρός πάνω στην άμμο ή στην ξαπλώστρα –όπου σε βολεύει–, πάρε έναν ύπνο κι ονειρέψου αυτόν που θα σ’ ερωτευτεί για τα σημάδια σου, τα εξωτερικά αλλά κυρίως τα εσωτερικά.

Συντάκτης: Φένια Βουδαντά
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!