Ερωτικός άνθρωπος είναι αυτός που φλερτάρει με όλη τη ζωή, όχι μόνο με το αντίθετο (ή και το ίδιο) φύλο. Ο ερωτικός άνθρωπος χαζεύει το ηλιοβασίλεμα σαν να μην το ‘χει ξαναδεί και παίζει σαν παιδάκι με το σκυλάκι του γείτονα. Χαζεύοντάς τον χαμογελάς, γιατί σου ξυπνάει τον ανέμελο εαυτό σου. Πιάσε μαζί μου το μεγεθυντικό φακό και πάμε να κοιτάξουμε λίγο πιο βαθιά αυτό το σπάνιο είδος ανθρώπου.

Ο έρωτας συνδέεται με το ενδιαφέρον και το ενδιαφέρον απαιτεί διάθεση και πρόθεση. Ο ερωτικός άνθρωπος, λοιπόν, επιδιώκει κι αποφασίζει καθημερινά να συνδεθεί με τις ομορφιές της ζωής, μέσα απ’ την περιέργειά του. Βλέπεις, κρατά ακόμα αγκαλιά το πιτσιρίκι που επιβιώνει μέσα του, ή μάλλον δεν το κρατά απλώς αγκαλιά, το τρέφει και το συντηρεί συνειδητά! Στην πονηριά απαντά με αθωότητα. Φλερτάρει απενεχοποιημένα, γιατί η καρδιά του λατρεύει την επιβράβευση που του χαρίζει αυτή η στάση ζωής. Χτίζει και γκρεμίζει, σχεδιάζει κι αμέσως μετά σβήνει.

Δεν ήταν και δεν είναι εύκολο γι’ αυτόν τον άνθρωπο να βγει απ’ το ρεύμα και να διαφοροποιηθεί απ’ τη μάζα. Οι αντίρροπες δυνάμεις του κόσμου τον τραβούσαν –και συνεχίζουν να τον τραβούν– προς τα κάτω. Η μάχη για μια καθημερινότητα που απαιτεί καινούργιους φακούς κάθε μέρα είναι σκληρή. Μέσα σε έναν κόσμο δηλητηριασμένο, που παραπονιέται, συμβιβάζεται και κρίνει πολύ ευκολότερα απ’ το να κρίνεται, ο άνθρωπος αυτός πέφτει συχνά με νοκ άουτ στο ρινγκ. Παίρνει ξανά μια βαθιά ανάσα κι ενώ είναι πολύ κουρασμένος κι απογοητευμένος, κοιτάζει πάλι ψηλά.

Συνεχίζει πιο δυνατός το ταξίδι του και το αδιάκοπο φλερτ με τη ζωή, παρασύροντας με την ενέργειά του κι άλλους στην ίδια συχνότητα. Πόσο ερωτεύσιμος είναι αυτός ο ακαταμάχητα ερωτικός άνθρωπος! Έχεις τόσα να μοιραστείς μαζί του, μην περιμένεις όμως να τον κατακτήσεις παρά μόνο να τον κατακτάς κάθε μέρα, κάθε στιγμή.

Μαζί του δεν πέφτει ποτέ η αυλαία. Όταν οι άλλοι κοιτάζουν αδιάφορα ένα δάσος, εκείνος κλείνει τα μάτια και μυρίζει το χώμα -ή μάλλον το εισπνέει. Μοιάζει σαν να επικοινωνεί συνεχώς με έναν άλλο κόσμο, που δεν είναι απτός και δε συναντιέται με τις αισθήσεις. Αν τον ρωτήσεις πώς το κάνει ή με ποιον τρόπο το καταφέρνει, μάλλον θα σου απαντήσει πως δεν υπάρχει κάποια ειδική μέθοδος, μόνο κέφι χρειάζεται για να θέτεις αυτό το ερώτημα στον ίδιο σου τον εαυτό, κάθε μέρα. «Όποιος ψάχνει, βρίσκει» θα σου πει.

Αχ, άνθρωπε, με πόσο έρωτα μέσα σου για όλα σ’ αυτή τη Γη γεννήθηκες, μα εσύ αντιστέκεσαι!  Τι σε κρατάει απ’ το να γεύεσαι τις απολαύσεις που απλόχερα σου δίνονται; Ξύπνα και κοίτα γύρω σου, μην καμπουριάζεις άλλο, γιατί μόνο πάτωμα θα αντικρίζεις. Βάλε στόχο να βρεις το μεγαλείο που κρύβεται παραγκωνισμένο μέσα σου. Σου κλείνει το μάτι, δεν το βλέπεις; Σε φλερτάρει…

Βγάλε απ’ το συρτάρι το καλό σου φόρεμα ή το αγαπημένο σου πουκάμισο και φόρεσέ το επιτέλους, βάλε μπαχαρικά και νοστιμάδα στο φαγητό σου, βάλε στη διαπασών ένα αγαπημένο σου τραγούδι και χόρεψε, εκφράσου όπως σου βγαίνει, παραχώρησε προτεραιότητα στην καρδιά κι άσε πίσω σου το νου να ακολουθεί, δεν πειράζει…

Όσο περισσότερο θα ερωτεύεσαι τη ζωή, τόσο πιο ερωτεύσιμος θα γίνεσαι για τους άλλους. Όσο πιο έντονα κι αληθινά συνδεθείς με τη ζωή, τόσο πιο έντονα κι αληθινά θα συνδέεσαι με τους ανθρώπους.

 

Συντάκτης: Πάολα Ανδριωτάκη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη