Πέρυσι το καλοκαίρι πέρασα ένα crush με τον Colin Firth. Πρακτικά αυτό μεταφράζεται σε περίπου 17 θεάσεις ταινιών που πρωταγωνίστησε σε διάστημα δέκα ημερών. Κάντε τον υπολογισμό. Εκεί, λίγο πριν το μεταίχμιο που ο ενθουσιασμός θα γινόταν έρωτας, τα βάλαμε κάτω με την αρχισυνταξία και καταλήξαμε ότι χρειαζόμαστε μια γωνία μέσα στο site για αφισοκόλληση. Μια στήλη αφιερωμένη σε όλους εκείνους, που κάποτε άλλοτε, θα κρεμούσαμε σε ντουλάπες και τοίχους. Γι’ αυτό και τώρα που αφήσαμε την ιδέα να ωριμάσει στο μυαλό μας, σας παρουσιάζουμε τη στήλη Men We Love. Κι αν αναρωτιέστε, γιατί πρώτος ο Κόλιν, να αντιστρέψετε άμεσα το ερώτημα.

Αν όχι ο Κόλιν, ποιος;

Ας πάρουμε τους λόγους έναν έναν. Θα προσπεράσω εν τάχει τα δεδομένα και χιλιοειπωμένα περί του Όσκαρ, του ταλέντου και της γοητείας και θα περάσω στα όσα παρατήρησα εκείνο το δεκαήμερο που ήταν ο imaginary lover μου.

Για να τον ακούς. Δεν έχει ουδεμία σημασία τι θα λέει, ούτε καν σε ποια γλώσσα θα τα λέει. Έχω περάσει άπειρες ώρες διαβάζοντας ή χαζέυοντας στο ίντερνετ με δυο youtube tab ταυτόχρονα ανοιχτά στο chrome. Ένα με βιολιά κι ένα με συνεντεύξεις του.

Γιατί βάζει ψηλά τον πήχη στις συνεργασίες του, δεν επαναπαύεται, δε χαρίζει τις κουβέντες του κι έχει πει κι ωραιότατες ατάκες.

Γιατί είναι ο ορισμός του English Gentleman και θα ‘πρεπε μια ολόκληρη γενιά Βρετανών να τον ευχαριστεί για το σουξέ που τους έχει φέρει μετά το Pride and Prejudice.
pride

Γιατί είναι ταπεινός. Και πνευματώδης. Και διαβασμένος. Και σοβαρός. Και καθόλου σοβαροφανής.

Γιατί είναι ένας από εκείνους τους τύπους που θα ‘θελες να σε συνοδεύσουν στον ετήσιο χορό του Λυκείου.

Γιατί είναι με την ίδια γυναίκα εδώ και 25+ χρόνια.
colin_livia

Γιατί κυκλοφορεί στο Λονδίνο και το Λος Άντζελες χωρίς σωματοφύλακες, γιατί δε διαφημίζει/δυσφημίζει την προσωπική του ζωή, γιατί κουρεύει μόνος το γκαζόν του, γιατί ταξιδεύει economy class. Με δυο λόγια ζει σαν άνθρωπος κι όχι σαν κινούμενος αστέρας.

Γιατί λίγα πράγματα σ’ αυτό τον κόσμο είναι τόσο αδιαμφισβήτητα όσο το ότι ξέρει να φιλάει.
kiss_gif

Γιατί απορεί που βρίσκεται διαρκώς στις λίστες με τους πιο σέξι ηθοποιούς του πλανήτη κι ενώ θα μπορούσε (δικαιωματικά) να πλασαριστεί ως τέτοιος εστίασε στα ουσιώδη.

Γιατί αρέσει στη μάνα σου· και στα κρυφά και στη γιαγιά σου.

Συντάκτης: Κατερίνα Κεχαγιά