paneri1243

Τον τελευταίο καιρό –και θα τολμούσα να πω τα τελευταία χρόνια– έχει γίνει πολύ της μόδας το σεξ του χωρισμού. Είναι εκείνο που λέμε ότι ρίχνεις ένα πριν χωρίσετε και τραβήξετε διαφορετικούς δρόμους ή εκείνο όπου ρίχνεις ένα μετά από καιρό, αφού βρεθείτε ξανά προκειμένου να θυμηθείτε πόσο ωραία το κάνατε.

Και συζητήσεις ωραίες κάνατε, αλλά δεν είδα κανέναν να κάθεται να συζητάει με τους πρώην συντρόφους μετά το χωρισμό. Πόσο χαζή επιλογή είναι το σεξ χωρισμού και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις που ανέφερα;

Ναι, οκ, υπάρχουν διάφορα είδη σεξ, όπως εκείνο που γίνεται κατά τη διάρκεια της σχέσης, εκείνο της μίας νύχτας και το περιστασιακό ή αλλιώς αυτό που λέμε να έχεις ένα fuck buddy. Αλλά το σεξ της τελευταία φοράς δεν υφίσταται. Και πίστεψέ με υπάρχουν αρκετά επιχειρήματα να υποστηρίξουν αυτή τη θέση.

Αρχικά, κάνοντας κάτι τέτοιο δείχνεις μια ευκολία στο να παίζεις με τα συναισθήματα των άλλων. Και μη μου πεις όχι, γιατί είτε έτσι το γυρίσω, είτε απ’ την άλλη δε θα βρω κάποιο δίκιο. Υπήρξατε ζευγάρι κάποια στιγμή κι ήσασταν εκείνοι που μοιραστήκατε κάποια πράγματα. Δεν μπορείς να τα πηδάς όλα έτσι απλά και να κάνεις το παιχνίδι σου χωρίς κανένα κόστος.

Δεν είναι δυνατό να ξεχάστηκαν όλα μέσα στις φωνές και τους αναστεναγμούς του γαμάτου σεξ που κάνατε – ή συνεχίζετε να κάνετε. Έτσι χάνεις αυτή τη μαγεία της σχέσης που είχες δημιουργήσει ανάμεσά σας και δείχνεις πολύ εύκολος στο να τα καταστρέψεις όλα. Έτσι απλά, εν μία νυκτί.

Και να σου πω και κάτι; Μην ξεχνάς πως πάντα, ο ένας απ’ τους δύο θα το πάρει διαφορετικά πιστεύοντας πως το γυαλί θα κολλήσει και πάλι και θα είστε γι’ ακόμη μια φορά μαζί. Όπως και να το κάνεις είναι κάτι που δίνει ελπίδες στον άλλον και τον κάνει να πιστεύει και πάλι σ’ ένα χαμένο έρωτα.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, να είσαι σίγουρος πως, αν όχι εσύ, τότε ο άνθρωπος απέναντί σου για να κάνει και πάλι σεξ μαζί σου, μάλλον σε θέλει ακόμη. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Δε γίνεται απλά να βρεθήκατε δυο ψυχραμένα σώματα για να κάνετε κάτι τέτοιο. Λίγο δυσκολάκι το βλέπω, γιατί ο ένας θα είναι εκείνος που γουστάρει ακόμη και θέλει πίσω ό,τι έχασε μετά το χωρισμό κι ο άλλος έχει απλά κάβλες και ψάχνει την πιο εύκολη λύση.

Απ’ την άλλη, κάπως έτσι χάνεται όλο το νόημα αυτής της πράξης και γενικότερα της σεξουαλικότητας. Είναι χαζό να θεωρείς πως μια τέτοια κίνηση θα σε βοηθήσει να θυμηθείς τα παλιά. Κι εκτός απ’ το να υποτιμάς τόσο τον άνθρωπο που είχες απέναντί σου, όσο και τη σχέση που είχες μαζί του, μην ξεχνάς αντίστοιχα πως κοροϊδεύεις και το δικό σου συναισθηματικό κόσμο.

Τόσοι άνθρωποι υπάρχουν εκεί έξω διατεθειμένοι για μία ή πολλές νύχτες πάθους. Οπότε δε βλέπω το λόγο να μένεις κολλημένος σε κάτι που υπήρχε στη ζωή σου κι απλά τέλειωσε.

Γενικότερα, καλό θα ήταν να μάθεις να λες και καμιά φορά «όχι» στη ζωή σου. Ναι, ξέρω, με το «όχι» έχουν γίνει ολόκληροι πόλεμοι στο παρελθόν, αλλά δε θα γίνει το ίδιο και τώρα. Είναι μια καλή ευκαιρία να μάθεις να λες το λες για να γλιτώνεις από άλλα μπλεξίματα.

Άλλωστε η άρνηση σε κάτι εύκολο, θέλει γερά κότσια και κάκαλα. Εσύ τα έχεις;

 

Επιμέλεια Κειμένου Κωνσταντίνου Δρόσου: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Δρόσος