Λένε πως ο έρωτας περνάει πρώτα απ’ το στομάχι. Ναι, δε λέω, αλλά και το σεξ επίσης, γιατί νηστικό αρκούδι δε χορεύει. Και δε μιλάμε να σκάσεις απ’ το φαγητό, γιατί μετά ούτε να κουνηθείς δε θα μπορείς, όχι να χορέψεις κιόλας.

Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνα τα φαγητά κι οι τροφές που όχι μόνο μπορούν να σε βοηθήσουν ν’ «απογειωθείς», αλλά να κάνεις κι ένα κρεβάτι αξέχαστο. Γιατί δε θα σου εξάψουν μόνο την επιθυμία, αλλά και κάθε άλλου είδους διάθεση για διάφορες τρέλες.

Και για να λέμε την αλήθεια, το σεξ παίζει μεγάλο ρόλο στη σχέση κι αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι που μπορεί να την κρατήσει ζωντανή. Όταν όμως βλέπεις πως κάτι δεν πάει καλά κι έχει αρχίσει να γίνεται βαρετό, τότε νομίζω ήρθε η ώρα να επιστρατεύσεις κι άλλα μέσα, που θα βοηθήσουν να γίνει λίγο πιο άτακτο το παιχνίδι. Κι όταν μιλάμε δε και για τροφές, τότε ακόμη καλύτερα.

Πρώτο και καλύτερο, το αβοκάντο. Ναι, ξέρω, περίεργο φρούτο κι όλοι το θυμόμαστε για την πικρή γεύση του. Αλλά το αβοκάντο, πέρα απ’ το γεγονός πως μπορεί να βοηθήσει στην κυκλοφορία του αίματος και ν’ αποτελέσει ένα διατροφικό θησαυρό, μπορεί να βοηθήσει και τη σεξουαλική διάθεση ν’ ανέβει στα ύψη και να γίνει το «έλα να δεις».

Απ’ αυτό το κομμάτι της ερωτικής ζωής, πώς θα μπορούσε να λείπει η σοκολάτα; Μισό λεπτό όμως, δε μιλάμε για την κανονική σοκολάτα, αλλά για τη μαύρη. Μπορεί να λένε πως είναι καλύτερη για την υγεία απ’ την απλή σοκολάτα, αλλά ήξερες πως είναι κι αφροδισιακή; Και ποιος δεν είχε ως φαντασίωση, κάποια στιγμή στη ζωή του, ν’ αρχίσει να τρώει τη σοκολάτα –λιωμένη κατά προτίμηση– πάνω απ’ το σώμα του συντρόφου του; Μη γελιόμαστε, το ‘χουμε σκεφτεί όλοι αυτό, γιατί απλώς μας εξάπτει τη φαντασία.

Παρέα με τη σοκολάτα μπορούν εύκολα να ‘ρθουν κι οι φράουλες. Πώς θα μπορούσαν, άλλωστε, να λείπουν απ’ το ερωτικό αυτό τρίγωνο των φρούτων; Μια γρήγορη μίξη με λίγη λιωμένη σοκολάτα κι ετοιμάσου να γίνει κόλαση. Γιατί ο οργασμός δε θα γίνει μόνο στον ουρανίσκο σου, απ’ αυτόν τον συνδυασμό τροφών, αλλά και σ’ όλο σου το σώμα, ανεβάζοντας για τα καλά τη διάθεση για παιχνίδια. Μήπως να δοκιμάζεις πιο συχνά τις φράουλες, λοιπόν; Λέω εγώ τώρα!

Ένα ακόμη φρούτο που μπορεί να βάλει το χεράκι του για να μας ανάψει και να βοηθήσει στην ερωτική μας ζωή, θα μπορούσε να ‘ναι το καρπούζι. Όπως κι άλλα φρούτα, έτσι κι αυτό έχει τις θεραπευτικές του ιδιότητες, καθώς βοηθάει στο δέρμα, ώστε να διατηρείται στην καλύτερη κατάσταση. Αλλά, ας αφήσουμε τις χαζομάρες! Ποιος σκέφτεται θεραπευτικές ιδιότητες κατά τη διάρκεια των ερωτικών παιχνιδιών; Κανένας είναι η απάντηση. Σκέψου, όμως, πόσο μπορεί να σε δροσίσει το καρπούζι. Ένα βράδυ καλοκαιρινό, που θα κάνει αφόρητη ζέστη, φαντάσου πως το καρπούζι δε θα βρίσκεται μόνο στο τραπέζι σου, αλλά και στο κρεβάτι σου. Κι εκεί να δεις γλέντια μετά!

Για να ξεφύγουμε λίγο απ’ τα φρούτα, τ’ αμύγδαλα αποτελούν κι αυτά μία απ’ τις τροφές που είτε θα τα επιλέξεις μόνα τους να περιφέρονται στο κρεβάτι, είτε θα τα ‘χεις σε συνδυασμό με το γνωστό γιαούρτι. Εγώ θα ‘λεγα και μέλι μαζί, για να υπάρχει μια πιο γλυκιά αλχημεία στην όλη υπόθεση.

Κι απ’ όλο αυτό το μενού, πώς θα μπορούσαν να λείπουν τα θαλασσινά και κυρίως τα οστρακοειδή; Αλήθεια, έχεις σκεφτεί να δοκιμάσεις στρείδια λίγο πριν βρεθείς στο κρεβάτι; Αν το ‘χεις κάνει, τότε καταλαβαίνεις απόλυτα ποια είναι η συνέχεια. Αλλά για ‘κείνους που δεν το ‘χουν δοκιμάσει, δεν ξέρουν πραγματικά τι χάνουν. Όχι, δεν είναι μύθος πως τα στρείδια είναι αφροδισιακά. Και δεν είναι αφροδισιακά μόνο για τον άντρα, αλλά και για τη γυναίκα. Μπορούν ν’ ανάψουν τα αίματα και να τινάξουν την ερωτική διάθεση στα ύψη. Προσοχή μόνο, μην το παρακάνεις, γιατί θα καταλήξεις στο κρεβάτι της εντατικής κι όχι στο δικό σου, από κανέναν πόνο στο στομάχι. Κι άντε μετά να βρεις τα μούτρα, να πας πάλι για θαλασσινά!

Άντε και καλή όρεξη, λοιπόν!

 

Επιμέλεια Κειμένου Κωνσταντίνου Δρόσου: Ιωάννα Κακούρη

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Δρόσος