Κυκλοφορεί πολύ ξινίλα εκεί έξω και ορισμένοι μάλιστα την απολαμβάνουν. Γκόμενοι και γκόμενες που κυκλοφορούν όλη μέρα κι όλη νύχτα με φάτσα μόλις-ψόφησε-κάτι-κάτω-από-τη-μύτη-μου.

Πόση ξινίλα ν’ αντέξει κάποιος; Όσο κι αν σε ιντριγκάρει στην αρχή, φτάνει. Από ένα σημείο και μετά ξενερώνεις.

Δεν αξίζεις την προσοχή και το ενδιαφέρον κάποιου, απ’ τη στιγμή που υπάρχει εκεί έξω κόσμος -και μάλιστα πολύς- που θα σε καλημερίσει με το πιο γλυκό χαμόγελο και θα σου φτιάξει τη μέρα.

Ρίξε μια ματιά γύρω σου και δες πόσοι υπάρχουν που θα σου χαμογελάσουν, θα σου μιλήσουν για να σε βοηθήσουν, θα σου συμπεριφέρονται γλυκά και θα σου ανοίξουν την καρδιά τους. Εκπέμπουν μία θετική ενέργεια μόνο και μόνο από το χαμόγελο που θα σου σκάσουν, χωρίς αυτό να είναι δήθεν και απρόσωπο. Το γέλιο είναι η καλύτερη αρχή για μια φιλία ή μια σχέση.

Ένα χαμόγελο λένε πως γιατρεύει τα πάντα. Και για να βοηθάει στο να λυθούν χειρότερες καταστάσεις –ακόμη και υγείας– τότε σίγουρα θα βοηθάει και στο να διώξεις τον αρνητισμό που σε διακατέχει. 

Έχεις σκεφτεί πως το γέλιο είναι εκείνο που θα σου χαρίσει όλα όσα ζητάς; Θα σε φέρει πιο κοντά με ανθρώπους και καταστάσεις; Αλλάζει η διάθεσή σου, αλλάζει η διάθεση των άλλων όταν σε βλέπουν και προσελκύεις πολύ περισσότερα θετικά vibes όταν είσαι χαμογελαστός σε σχέση μ’ αυτά που προσελκύεις όταν είσαι κατσούφης. Αλήθεια, εσύ που είσαι μες στην ξινίλα, έχεις χαμογελάσει ποτέ στον ίδιο σου τον εαυτό;

Για σκέψου όμως, πόσο μεγάλη αλλαγή και ικανοποίηση θα μπορούσε να σου φέρει ακόμη κι ένα χαζό χαμόγελο, για κάτι που είδες και σου άρεσε. Για μια χαζομάρα, που μέχρι πριν την έβρισκες «ότι να ‘ναι», ενώ τώρα την βλέπεις χαριτωμένη. Και μάλλον την βλέπεις χαριτωμένη, γιατί κάτι έχει αλλάξει μέσα σου.

Ίσως να σε έκανε κάποιος να αλλάξεις. Λένε πως ο έρωτας μας μεταμορφώνει και είμαι σίγουρος πως μπορεί να σε γιάνει από κάθε αρνητικό συναίσθημα. Μπορεί να σε βάλει στον σωστό δρόμο και να σε διδάξει πως ένα είναι εκείνο που αξίζει σ’ όλη την υπόθεση.

Το χαμόγελο με το οποίο θ’ αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις και τους ανθρώπους που έχεις απέναντί σου. 

Η πιο χαμένη ημέρα, είναι αυτή που δεν έχεις χαμογελάσει. Γιατί ο άνθρωπος που ξέρει να γελά με τον εαυτό του, δε θα πάψει ποτέ να διασκεδάζει. Τίποτα δεν αφοπλίζει, όσο το γέλιο.

Για να μην πολυλογώ και κουράσω, σκέψου πόσο πιο ωραία θα ήταν όλα γύρω σου, αν άφηνες αυτή τη μαλακισμένη και κουραστική ξινίλα στην άκρη.

Χαμογελάτε ρε! Κάνει τους άλλους να νιώθουν υπέροχα. Και μην ξεχνάτε πως το γέλιο μικραίνει και τη μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ δυο ανθρώπων.

Συντάκτης: Κωνσταντίνος Δρόσος