Δε σαγηνεύονται από το φλερτ οι άνθρωποι. Κι αν αυτό συμβεί είναι εντελώς παροδικό. Δύο όμορφα και γοητευτικά μάτια είναι ικανά να κλέψουν το μυαλό σου, όχι όμως και να το κατακτήσουν. Γιατί ο νους σου ανήκει σ’ εκείνους που θα καταφέρουν να διαβάσουν το είναι σου και να διεισδύσουν ανάμεσα στις πιο κρυφές σου σκέψεις. Σε όλα εκείνα που δεν εκφράζεις με τα λόγια. Όλα αυτά που ποτέ δε λέγονται. Μα σημαίνουν πολλές φορές τα πάντα. Είναι που θέλεις να βρίσκεσαι δίπλα σ’ εκείνον τον άνθρωπο που ακόμα και στις σιωπές σας θα γνωρίζετε ακόμα περισσότερο ο ένας τον άλλον.

Κι οι συζητήσεις σας κυλούν αβίαστα. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον κι αυτή η πληρότητα που αισθάνεστε είναι ικανή να σου καθηλώσει τις αισθήσεις χωρίς καν ένα άγγιγμα. Προτού ξεκινήσεις να λες κάτι, γνωρίζει τι θες να πεις κι αντιλαμβάνεται με το βλέμμα πώς αισθάνεσαι τη στιγμή χωρίς καν να μιλήσει. Είναι σαν να ξέρει τι σκέφτεσαι. Πιάνει κάθε επόμενή σου έκφραση. Κατανοεί τον συλλογισμό σου χωρίς να χρειαστεί να επεξηγήσεις πολλά. Σε γνωρίζει προτού προλάβει να σε ζήσει.

Όταν συμβαίνει στην αρχή μιας σχέσης προκαλεί ικανοποίηση. Φέρνει τη γοητεία του έρωτα να κατακτήσει το μυαλό και το σώμα σου. Σιγουριά, ένα είδος κορύφωσης που κάνει τον εγκέφαλο να εστιάσει και να διαλέξει αυτόν τον άνθρωπο που σε συμπληρώνει. Πιστεύεις έντονα πως μαζί του θα ταιριάξεις. Κι αυτή σου η εντύπωση αρκεί για να πείσεις τον εαυτό σου πως το μέλλον σας θα είναι γεμάτο από ουσιαστικές στιγμές. Κι αυτό σε οδηγεί στον έρωτα. Γιατί εκπέμπεται ένας ερωτισμός στην αύρα του άλλου που είναι η συνεχεία των δικών σου σκέψεων.

Λίγοι καταφέρνουν να σε κάνουν να νιώσεις αυτό το συναίσθημα. Μία εξαίρεση που ήρθε να σπάσει τον κανόνα και να καταφέρει, όχι μόνο να σε ενθουσιάσει, μα να σε κερδίσει ολοκληρωτικά. Αυτό σας φέρνει ακόμα πιο κοντά. Το δέσιμο αυτό είναι δυνατό, βασίζεται στην εγκεφαλική επικοινωνία, από εκεί που όλα ξεκινούν. «Επιτέλους κάποιος που σκέφτεται όπως εγώ», λες μέσα σου και χαμογελάς από ικανοποίηση.

Μένετε μαζί, όχι μόνο από την ανάγκη σας για συντροφιά. Ο ένας καλύπτει τις ανάγκες του άλλου κι αυτό συμβαίνει αβίαστα. Μία ήρεμη σχέση αναπτύσσεται ανάμεσά σας. Ο ένας εκτιμάει τον άλλον, αντιλαμβάνεται τα χαρίσματά του, θαυμάζει τη λογική του. Ο αέρας της άνεσης που παρεμβάλλεται ανάμεσά σας, κάνει κάποιον βλέποντάς σας να πιστέψει πως γνωρίζεστε χρόνια ολόκληρα, μια ζωή. Κι αυτό συμβαίνει γιατί το εσωτερικό σας ταίριασμα βγάζει προς τα έξω την όμορφη επικοινωνία, έτσι αυτόματα και τα πρόσωπά σας μοιάζουν. Οι εκφράσεις σας πλησιάζουν η μία την άλλη κι η χημεία σας είναι πια ολοφάνερη.

Το μυστικό της έλξης σας κρύβεται στην κατανόηση των συναισθημάτων από τον σύντροφό σας. Η εγκεφαλική δραστηριότητα δύο ανθρώπων που επικοινωνούν συγχρονίζεται για να επιτρέψει τη μεταξύ τους σύνδεση. Όσο και να προσπαθούμε, ο εγκέφαλος είναι αυτός που δίνει τα ερεθίσματα και τα παίρνει, ανάλογα με την κατάσταση. Απ’ τον εγκέφαλο θα περάσουν τα μηνύματα πρώτα, και μετά θα περάσουν απ’ τα υπόλοιπα συστήματα. Εκείνος είναι που αποφασίζει την περαιτέρω εξέλιξη των πραγμάτων και τις αντιδράσεις σου.

Όταν αγαπάς θέλεις πολλά περισσότερα από κάποιον που θα σου κρατάει το χέρι. Λαχταράς την απόλυτη κατανόηση, την ψυχική ηρεμία που κυριαρχεί στη σχέση. Θες οι λέξεις να βγαίνουν αβίαστα, να βρίσκουν ανταπόκριση. Μα κυρίως, θέλεις συναισθηματική κάλυψη. Κι αυτό το κενό δε γεφυρώνεται με κανένα λαμπερό πρόσωπο. Ούτε με μία βραδινή αγκαλιά χωρίς περιεχόμενο. Η ανάγκη αυτή έρχεται να καλυφθεί χωρίς να το ζητήσεις ή να το εξηγήσεις. Χωρίς περιγραφές και διευκρινήσεις. Ένα βλέμμα αρκεί για να ξεκινήσει να μιλάει μέσα σου ο άνθρωπος εκείνος. Κι εσύ τον διαλέγεις ασυνείδητα.

Ένα καλοφτιαγμένο σώμα σωπαίνει μπροστά σε ένα ερωτεύσιμο μυαλό. Αυτή η γοητεία δε χαλάει με τον χρόνο. Σμιλεύεται από τις πιο βαθιές όλο νόημα σκέψεις, σε μαγνητίζει, σε κρατάει κοντά του και σε κάνει να αισθάνεσαι μαγικά. Γι’ αυτό κι αξίζει όσο τίποτα.

Συντάκτης: Μαίρη Νταουξή
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου