Article of the day: 10 τραγούδια που γράφτηκαν για μια Κατερίνα, από την Κατερίνα Μάρου.

%cf%82%ce%b4%ce%b3%cf%84

Ίσως έχεις υπάρξει στην αμήχανη θέση κι ενώ βρίσκεσαι σε single period, να ακούσεις από τη -δεσμευμένη- παρέα εκείνο το «άντε να κάνεις κι εσύ σχέση» προκειμένου να βγαίνετε όλοι μαζί ή να ταξιδεύετε ζευγάρια. Από την άλλη, όταν είσαι ζευγαρωμένος θα έχεις ακούσει και πάλι φέρνοντάς σε σε, σε άβολη θέση, ότι «αυτά δεν είναι για σένα ή δεν τα καταλάβεις, έχεις σχέση εσύ». Κάπως έτσι λοιπόν, έρχεται η ώρα που κι εσύ ο ίδιος απορείς σχετικά με το σε ποια κατάσταση τελικά βολεύει να είσαι, για να μη χωράς σε κανένα στερεότυπο από αυτά που σε στοιβάζουν κατά καιρούς. Αυτή του μόνου ή σε σχέση.

Κι είναι όντως πολλά αυτά που μπορείς να κάνεις μόνος, χωρίς να είσαι σε σχέση, που εντός της σχέσης ίσως να μην είναι το ίδιο εύκολο ή ενδιαφέρον να συμβούν. Είναι όμως κι εκείνα που μπορείς να κάνεις μόνος, ενώ είσαι σε σχέση, τουλάχιστον από πλευράς του πόσο απολαυστικά μπορούν να γίνουν.

 

1. Οι στιγμές που έχεις το σπίτι δικό σου, πριν σου λείψει η σχέση σου

Πρώτο και καλύτερο, το να μπορείς ν’ απολαύσεις τη μοναξιά σου στο σπίτι όταν βρίσκεσαι μόνος σου σ’ αυτό. Θα σκεφτείς βέβαια ότι αυτό, αν είσαι ελεύθερος, μπορείς να το απολαμβάνεις καθημερινά. Τι αξία όμως έχει τότε; Η σκέψη ότι σε λίγες ώρες δε θα έχεις την πολυτέλεια της απόλυτης ησυχίας κι ηρεμίας στο σπίτι, σε κάνει να βλέπεις αλλιώς αυτή τη στιγμή, ενώ ταυτόχρονα, δίνει άλλη αξία στην επανένωση με τον άνθρωπό σου.

 

2. Μιλάς στα σόσιαλ χωρίς το άγχος του φλερτ

Κι αυτό γιατί πολύ απλά «δεν ψάχνεσαι» και φεύγει από πάνω σου το κοινωνικό άγχος, που καμιά φορά στο φλερτ μπορεί να γίνει κι απάλευτο. Έχεις επικοινωνήσει στον συνομιλητή σου ότι δεν είσαι single, οπότε το ενδιαφέρον σου έχει εξ αρχής την κατεύθυνση της απλής γνωριμίας- αν αυτό θέλεις. Έχεις κάνει δηλαδή γνωστό ότι δε μιλάς, γελάς, απολαμβάνεις τη στιγμή με απώτερο σκοπό αυτό του φλερτ, αλλά απλώς γι’ αυτό που ξεκάθαρα φαίνεται.

 

3. Οικογενειακά τραπέζια κατά μόνας και χωρίς αγενείς ερωτήσεις

Τέταρτο και διόλου ευκαταφρόνητο είναι η απόλαυση ενός οικογενειακού τραπεζιού ή μιας οικογενειακής εκδήλωσης χωρίς το άγχος, την πίεση και την αγένεια της οικογένειας σχετικά με το γιατί δε συνοδεύεσαι. Όλοι γνωρίζουν ότι κάπου υπάρχει αυτός ο άνθρωπος κι απλώς δεν κατάφερε να παρευρεθεί σ’ αυτή την οικογενειακή συγκέντρωση. Φεύγεις εύκολα από τη δύσκολη θέση, αν και παραμένει εξαιρετικά λυπηρό πως θεωρείται προνόμιο της σχέσης να μπορείς άνετα να βρεθείς με το σόι σου και θα έπρεπε να μην είναι καν στη λίστα μας. Είναι λοιπόν μια ανακούφιση που προκύπτει από στεγανά και παλιές απόψεις, που θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς να μην υπάρχουν πια, αν όχι να μην υπήρχαν ποτέ.

 

4. Είναι η τέλεια δικαιολογία για ν’ ακυρώσεις έξοδο

Αν μάλιστα είσαι και λίγο αναποφάσιστος από τη φύση σου, μπορείς να εκμεταλλευθείς το έτερον ήμισυ προκειμένου ν’ απαντήσεις ή ν’ ακυρώσεις κάτι τελευταία στιγμή. Το ταίρι σου, σ’ αυτή την περίπτωση, θα λειτουργήσει σαν τον άσσο στο μανίκι σου. Δηλαδή, σε περίπτωση που αποφασίσεις ότι δε θέλεις να παρευρεθείς σε μια εκδήλωση που μέχρι την προηγούμενη μέρα έδειχνες άπλετο ενθουσιασμό, έρχεται ο σύντροφός σου να αποτελέσει τη σανίδα σωτηρίας σου γιατί «έμπλεξε στη δουλειά».

 

5. Η αίσθηση του να είσαι σε σχέση αλλά να βγαίνεις μόνος

Τελευταίο είναι εκείνη η αίσθηση που δεν έχει όνομα κι αφορά στις εξόδους που κάνουμε μόνοι, ενώ είμαστε σε σχέση. Μια πληρότητα, που συνδυάζεται αρμονικά με την ελευθερία κι ανεξαρτησία, που όμως πάει πακέτο με κάποιον που σε περιμένει σπίτι, για να πεις όλα όσα έκανες με την παρέα σου ή και μόνος, τρώγοντας πίτσα και βλέποντας νέτφλιξ. Και δεν προσπαθώ να μειώσω την αίσθηση αυτή άνευ σχέσης, γιατί δε σταματά κανείς να εκπέμπει δυναμισμό ή ανεξαρτησία εκτός σχέσης, ή ξεκινώντας την- έχοντάς την. Είναι απλώς μια διαφορετική αίσθηση, κάτι σαν ένα νέο είδος αυτοπεποίθησης, που έχει μερικά πράγματα να μας δώσει.

 

Τελικά σε όποια φάση κι αν βρίσκεσαι στη ζωή σου, το σίγουρο είναι ότι αξίζει να την απολαύσεις. Να κάνεις όμορφα πράγματα για σένα, είτε single είτε όχι. Αν τώρα ανήκεις στη δεύτερη περίπτωση και για όσο ανήκεις εκεί, μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις και ν’ απολαύσεις αυτά τα μικρά πράγματα που μπορείς να κάνεις μόνος σου, όντας σε σχέση, γιατί είναι μικρές χαρές που σίγουρα αξίζουν την προσοχή σου.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Νατάσα Αυγούστη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου