Πολύπλευρη η ζωή και πολλά τα είδη των κατηγοριών των ανθρώπων ανάμεσά μας. Είμαστε εμείς που ψάχνουμε το άπιαστο, το ξεχωριστό, το όμορφο και διαφορετικό να πορευτούμε μαζί του στην υπόλοιπη ζωή μας, υπάρχουν κι αυτοί που κάπως, κάπου και για κάποιους λόγους έγιναν εραστές κι απέκτησαν δεκάδες ερωμένες, μα και στις δύο περιπτώσεις κι εμείς κι εκείνοι έχουμε κοινά στοιχεία. Είναι το κίνητρο που σε κρατάει φλογερό με το πάθος που διάλεξες να ζήσεις. Σωστό ή λάθος είναι μια άλλη ιστορία, που κάνοντας χρήση της αλήθειας εύκολα βγάζεις συμπέρασμα.

Ας δούμε αρχικά λίγο την ερμηνεία του εραστή. Απ’ τη μια πλευρά είναι εκείνος που με τη φλόγα του υποδηλώνει την αγάπη του σε κάποιο άλλο πρόσωπο, ενώ από την άλλη πλευρά αυτός που διατηρεί παράνομη ή ανεπίσημη ερωτική σχέση και σε κάποιες περιπτώσεις εκτός σχέσης. Κοινό στοιχείο και των δύο πλευρών αυτού του νομίσματος είναι το πάθος και υποκινεί το λάτρη να φτάσει στην άκρη της προσωπικότητας του να δοκιμάσει μέχρι που θα έφτανε για χάρη του έρωτα. Για χάρη του αντίθετου φύλου. Για χάρη των απολαύσεων της στιγμής ή για ένα καπρίτσιο που του έχει ξεμείνει απ’ τα παλιά. Πες το και απωθημένο. Μερικές φορές ταιριάζει στην ταυτότητα ενός εραστή ή μιας ερωμένης.

Κύρια χαρακτηριστικά τους είναι το κυνήγι που πηγάζει από μέσα τους βαθιά κυρίως στο ανδρικό φύλο. Αυτό το παιχνίδι της δίψας ισχύει και για τις γυναίκες αλλά συνήθως αυτές θέλουν να διεκδικούνται από ωραίους άντρες με τόλμη. Εν συνεχεία κριτήριο για τις κινήσεις των είναι η όψη. Η εμφάνιση. Και ενίοτε η προστυχιά. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην επίτευξη των επιτευγμάτων τους παίζει το πόσο πολύ στερήθηκαν στο παρελθόν τους την ολοκλήρωση του εαυτού τους μέσα από εκείνους που συναναστράφηκαν. Έτσι, διαλέγουν ποια φαντασίωση θα τους διεγείρει το εγώ, φοράνε το ρολόι το καλό, το τζινάκι το μοντέρνο, ρίχνουν και μερικά κιλά αυτοπεποίθησης επάνω τους και ξεκινούν για μια διαδρομή λαγνείας.

Στόχοι, τόσο του ανδρικού όσο και του γυναικείου φύλου είναι απώτεροι. Όλοι καταλήγουν στο κρεβάτι με τα σβηστά φώτα και τις ανάσες να δίνουν και να παίρνουν την τυχερή τους νύχτα. Άπαξ και το γλυκό δέσει συνήθως δεν υπάρχει πίσω γυρισμός, η μια νύχτα γίνεται δεύτερη, και ο καιρός περνά σεξουαλικά ανακαλύψιμα, μιας που ο στόμφος που τους υποκινεί, γεμίζει με πικάντικες καταστάσεις, είναι γεμάτος ιδρώτα, στερημένες ή ακόμη και πρωτοποριακές ηδονές που ανακαλύπτουν μεταξύ τους.

Κάτω από το πάπλωμα, πέρα από τα φώτα της πόλης, μέσα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, στα λιμάνια και τις αλάνες συνηθίζουν να γεύονται ο ένας τον άλλο. Δε γίνεται να μιλούν πολύ για τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους γιατί ο χρόνος τους πάντα τελειώνει και οι βραδιές έχουν μεγαλύτερη σημασία. Γι’ αυτό είναι άλλωστε και μαζί. Για την διαφορετικότητα που χρειάζονται. Οι ανάσες τους είναι φλογερές και τα χάδια μετατρέπονται σε χουφτώματα. Είναι η ένταση της στιγμής που πάντα τους διακατέχει και κάνουν τη διαφορά από ένα κοινότυπο ζευγάρι.

Προκαλούν ο ένας τον άλλο με τις ματιές, τις κουβέντες και το μυαλό τους όπου σταθούν και όπου βρεθούν σαν να μη τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο πέρα μόνο από την στιγμή αυτή που τόσο πολύ ποθούν. Γυρνούν το διακόπτη τους στις πρωτόγονες ανθρώπινες εποχές, σκίζοντας έτσι τις ώρες τους μόνο με δόντια, νύχια και φετίχ. Εσώρουχα, αξεσουάρ, και εξαρτήματα υπάρχουν μπροστά τους μόνο για τα πρώτα λεπτά, αν τύχει και υπάρχει φωτισμός, ειδάλλως μπαίνουν κατ’ ευθείαν στο ψητό. Ούτως ή άλλως μέσα τους φλέγονται τόσο πολύ γι’ αυτό και έφτασαν σ’ αυτό το βαθμό επικοινωνίας.

Σε καμία των περιπτώσεων όμως όλη αυτή η ένταση δεν κρατάει για πάντα. Συνήθως, το κλίμα είναι τόσο μαχητικό που κάποιος από τους δύο θα σπάσει. Θα επανέλθει ξανά στην πραγματικότητα της καθημερινότητάς του και θα επαναπροσδιορίσει τις ανάγκες και τις κάψες που τον διακατέχουν. Έτσι, πάντα θα υπάρχουν νέοι εραστές και ερωμένες που θα θέλουν ν’ανακαλύψουν ό,τι κρυφό κι απόκρημνο υπάρχει μέσα τους ζώντας για λίγο ένα φλογερό ή παράνομο έρωτα που θα τους κάνει να νιώσουν αρχηγοί επάνω στο κρεβάτι.

Επιμέλεια Κειμένου Παναγιώτη Κωτσαντή: Κατερίνα Κεχαγιά

Συντάκτης: Παναγιώτης Κωτσαντής