Article of the day:Από Καίτη σε Φώτη: Μια ιστορία φυλομετάβασης, της Ρεβέκκας Κωνσταντίνου.

noel988

Τι κι αν οι επιστήμονες υποστηρίζουν μεγαλόφωνα πως ο χαμηλός φωτισμός στο σεξ διεγείρει όλες τις υπόλοιπες αισθήσεις; Τι κι αν η καθημερινότητα δε σου επιτρέπει να συναντιέσαι με το αντικείμενο του πόθου σου πριν ο ήλιος δύσει; Ακόμα κι όταν ολόκληρη η βιομηχανία του κινηματογράφου προσπαθεί να σε πείσει για το αντίθετο, εσύ ξέρεις πως το σεξ στο απόλυτο –φυσικό ή τεχνητό– φως θα ‘ναι πάντα ένα επίπεδο πιο ψηλά, ένα βήμα μπροστά. Ένα βήμα μπροστά όσον αφορά τη σχέση που έχεις με αυτόν τον άνθρωπο, που δεν έχεις κανένα λόγο να του κρυφτείς, αλλά κι ένα βήμα μπροστά στη σχέση που έχεις με τον ίδιο σου τον εαυτό.

Στην αρχή, ως επί το πλείστον, τα πράγματα είναι κάπως διστακτικά. Το χαμηλό φως δίνει πάντα μια πιο αισθησιακή νότα στην ατμόσφαιρα. Θες γιατί η μεγάλη ή μικρή οθόνη έτσι πάντα το παρουσίαζε ιδανικά; Ε, δε θα κατηγορήσουμε αυτήν πάλι, η τέχνη είναι τέχνη και πάντα πάει πακέτο με το μυστήριο. Θες γιατί πολλές φορές αυτά τα πράγματα γίνονταν στα κρυφά; Πάντα όταν γνωρίζεις κάποιον μια μικρή ανασφάλεια υπάρχει. Κι όσο κι αν προσπαθείς να την κρύψεις κάτω απ’ το χαλί σου, εκείνη θεριεύει μαζί με το φόβο του «θα είμαι αρκετά καλός/η;».

Γιατί όπως και να τον κάνουμε, η απόλυτη οπτική επαφή είναι κάτι που σοκάρει, είτε με τον καλό είτε με τον κακό τρόπο. Όποτε σε πρώτη φάση την αποφεύγεις, μπας και γλυτώσεις και λίγη απογοήτευση -συνηθίζει να καραδοκεί όπου οι άνθρωποι έχουν την τάση να τα προ-κατασκευάζουν όλα στο κεφάλι τους και περιμένουν να τα ζήσουν έτσι ιδανικά όπως τα σκέφτηκαν. Εστιάζεις, επομένως, στο να εξετάσεις τον άλλον με όλες σου τις άλλες αισθήσεις, μέχρι να νιώσεις άνετα, οικεία, πως ένα κομμάτι του είναι πια δικό σου, κι αντίστροφα, για να κοιτάξεις την αλήθεια.

Και τότε είναι που η αποδοχή σ’ αφήνει να πας παρακάτω. Σου ξεκλειδώνει το επόμενο επίπεδο. Εκεί όπου η απόλυτη οπτική επαφή σε διεγείρει εκατό φορές περισσότερο απ’ το απόλυτο σκοτάδι. Κάτι που δεν το πίστευες μέχρι εκείνη τη στιγμή. Αντί για απογοήτευση, συνειδητοποιείς πόση γοητεία κρύβεται μέσα στις ατέλειες. Πώς το να βλέπεις τις εκφράσεις του άλλου αλλάζει πια εντελώς το σκηνικό και τη ροή των πραγμάτων, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τις στιγμές ηδονής. Καθώς οι οπτικοί νευρώνες σου θα πυροδοτούν εκείνα τα σημεία του εγκεφάλου που θα επιβεβαιώνουν κάθε σου κύτταρο ό,τι αυτό που νιώθεις είναι αληθινό. Στο σημείο που μια σαρκική επαφή μεταφράζεται στην απόλυτη επικοινωνία.

Δεν έχει σημασία αν αυτή η μεταξύ σας επικοινωνία είναι κάτι που θα κρατήσει ή αν την επόμενη μέρα θα ‘ναι μια καυτή ανάμνηση, τακτοποιημένη με προσοχή στην άκρη του μυαλού σου. Η ουσία βρίσκεται στο ότι αυτή η απόλυτη επικοινωνία έρχεται σε σένα αγκαλιά με ένα υπέροχο αίσθημα απελευθέρωσης. Στη στιγμή που θα πάψει να σε νοιάζει τι θα μπορούσες να είσαι και θα απολαμβάνεις αυτό ακριβώς που είσαι. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Την ίδια εκείνη στιγμή που θα ξέρεις ότι κι ο άλλος περνά καλά μαζί σου, με αυτό που είσαι. Κι η απελευθέρωση στο σεξ είναι το μόνο συστατικό του φίλτρου που με εγγύηση απογειώνει κάθε επαφή, χωρίς να έχει ανάγκη από άλλα ξόρκια. Αφήνεσαι ολοκληρωτικά και τολμάς φανερά.

Γι’ αυτό μην τυχόν και δειλιάσεις ξανά. Όταν νιώσεις ότι το θες, ότι είσαι έτοιμος να το ζήσεις, άσε τα φώτα ανοιχτά. Άσε την αληθινή εικόνα να τροφοδοτήσει τα παιχνίδια του μυαλού σου και δείξε στον άλλον ότι αποδέχεσαι αυτό που είναι στο 100%. Ότι δε θέλεις να χάνεις ούτε μια λάμψη απ’ τα μάτια του αλλά ούτε και την παραμικρή ατέλεια από το σώμα του. Κοίταξε τον άλλον καλά, κι άσε στη φαντασία σου να πειράζει μόνο το φόντο. Γιατί σε αυτήν την ταινία, πρωταγωνιστές και σκηνοθέτες θα είστε εσείς.

Συντάκτης: Μαρία Δουδούμη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη