Μελέτες δεκαετιών κατέληξαν ότι ανάμεσά μας βρίσκονται γενιές που γεννήθηκαν χαρισματικές. Λέγεται, μάλιστα, ότι αυτές έχουν επιλεγεί απ΄ το σύμπαν ή από μια ανώτερη δύναμη για να συνεχίσουν τον κόσμο, μεταμορφώνοντάς τον σε ιδανικό. Πιο απλά οι γενιές αυτές είναι το φωτεινό μέλλον της ανθρωπότητας, προπομποί ενός νέου κόσμου. Πρόκειται αφενός για τα «παιδιά σε βαθύ μπλε», τη λεγόμενη γενιά “indigo” κι αφετέρου για τα «κρυσταλλικά παιδιά».

Η γενιά indigo πρωτοεμφανίζεται τη δεκαετία του ΄70, όμως η ραγδαία αύξησή της εντοπίζεται κυρίως από το 1985 έως και το 2000, όπου και ξεκίνησαν να γεννιούνται τα κρυσταλλικά παιδιά. Η ονομασία τους χαρακτηρίζεται από το χρώμα της αύρας τους. Ιndigo είναι το βαθύ μπλε χρώμα, που εμπεριέχει μια δόση κόκκινου, κάνοντας το μπλε ακόμα πιο έντονο. Κάποιοι το συνδέουν με το χρώμα του έκτου τσάκρα του τρίτου ματιού. Απ΄ την άλλη η αύρα των κρυσταλλικών παιδιών είναι ιριδίζουσα, σαν το οπάλιο, έναν πολύτιμο λίθο που κρύβει μέσα του απίστευτη ομορφιά. Κοινό χαρακτηριστικό και των δύο είναι τα τεράστια μάτια τους, με το έντονα διαπεραστικό τους βλέμμα. Ειδικά αυτό των κρυσταλλικών παιδιών μαγνητίζει τον άλλον και τον καθηλώνει. Είναι σαν να εισχωρεί βαθιά στην καρδιά και το μυαλό του.

Οι χαρισματικές αυτές ψυχές, που αποτελούν ένα πιο εξελιγμένο ανθρώπινο είδος παρουσιάζουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ξεκινώντας απ΄ τη γενιά indigo θα λέγαμε ότι το βασικό χαρακτηριστικό των παιδιών αυτών είναι ότι νιώθουν παντοδύναμα κι όντως είναι. Διαθέτουν μια ασύλληπτη ποσότητα ενέργειας. Δεν μπορούν να συγκεντρωθούν γι΄ αρκετή ώρα σ΄ ένα συγκεκριμένο αντικείμενο και δείχνουν να βαριούνται αμέσως. Εκνευρίζονται εύκολα και δεν μπορούν να παραμείνουν ήσυχα, εκτός αν κάτι τους κεντρίσει το ενδιαφέρον. Παρουσιάζουν κάποια δυσκολία προσαρμογής στο περιβάλλον ή εμφανίζουν διαταραχές ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας. Όχι, όμως, επειδή όντως πάσχουν από κάποια διαταραχή ή δεν είναι έξυπνα, απλώς αρέσκονται στο να μαθαίνουν τον κόσμο με το δικό τους τρόπο. Και φυσικά χρειάζονται δραστηριότητες που να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον τους.

Κάποια απ΄ τα παιδιά αυτά καθυστερούν και να μιλήσουν. Συνήθως η λεκτική επικοινωνία τους ξεκινά στην ηλικία των τεσσάρων ετών. Αναπτύσσουν όμως άλλους κώδικες επικοινωνίας με τους γύρω τους. Μέσω της ζωγραφικής, του παιχνιδιού ή ακόμα και της μουσικής καταφέρνουν να επικοινωνήσουν όλα όσα αισθάνονται.

Η εσωστρέφειά τους είναι ιδιαίτερα έντονη και γίνεται αντιληπτή απ΄ την παιδική ηλικία. Όσο μεγαλώνουν η γίνεται εντονότερη εάν αισθάνονται ότι οι άνθρωποι που τους περιβάλλουν δεν μπορούν να τους καταλάβουν. Όταν βρουν ένα κοινό κώδικα επικοινωνίας με κάποιους άλλους ανθρώπους, τότε γίνονται τα πιο κοινωνικά άτομα.

Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι. Χρειάζεται να έχουν πλάι τους ενήλικες που να τους κάνουν να αισθάνονται σταθερότητα κι ασφάλεια. Η διαίσθησή τους είναι έντονη και μπορούν ν΄ αντιληφθούν εύκολα και να διακρίνουν το ψέμα απ΄ την αλήθεια. Αμφισβητούν τα πάντα και δεν είναι λίγες οι φορές που γίνονται σκληροί με όσους αισθάνονται ότι αδικούν είτε τους ίδιους είτε άλλους ανθρώπους.

Από την παιδική τους ηλικία αναζητούν συνεχώς το νόημα της ζωής, προσπαθώντας να βρουν έναν σκοπό, ένα ιδανικό, για το οποίο και θα μάχονται. Το βασικότερο, όμως, όλων των ιδιαιτεροτήτων τους είναι ότι μέσα τους γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι. Ένα παράδειγμα που έχει καταγραφεί σε βιβλία για τα indigo παιδιά, παρουσιάζει ένα κορίτσι, γεννημένο το 1988, όπου σε ηλικία τριών ετών προσπάθησε να παίξει στην παιδική χαρά με μεγαλύτερα κορίτσια, που, όμως, όπως της είπαν, δεν την ήθελαν επειδή ήταν πολύ μικρή. Το κοριτσάκι γύρισε στη μητέρα του και με σοβαρό ύφος της λέει: «μαμά, δεν έχουν καταλάβει ακριβώς ποια είμαι».

Απ΄ την άλλη τα κρυσταλλικά παιδιά, της γενιάς του 2000 και μετά, παρουσιάζουν όλα τα χαρακτηριστικά των indigo παιδιών, αλλά σε μεγαλύτερο βαθμό. Είναι πιο εξελιγμένα, φιλοσοφημένα και περισσότερο ευαίσθητα. Έχουν τηλεπαθητικές ικανότητες και μάλιστα λέγεται ότι μπορούν να επικοινωνούν με τον κόσμο των αγγέλων. Διαισθάνονται αμέσως την ψυχική κατάσταση των ανθρώπων που τους περιβάλλουν. Λατρεύουν τις αγκαλιές, τα χάδια και τα φιλιά. Είναι ιδιαίτερα προστατευτικά με τα ζώα και το περιβάλλον.

Αυτά τα ιδιαίτερα μαγευτικά παιδιά πρέπει να γίνουν αποδεκτά, κυρίως απ΄ τους γονείς τους. Κι ο τρόπος είναι τόσο απλός· αγάπη και συζήτηση. Να κουβεντιάζετε μαζί τους, σαν να ΄ναι ενήλικες.  Και ποτέ μα ποτέ να μην τους υποδεικνύετε τι θα γίνουν στο μέλλον. Επειδή τα ίδια το γνωρίζουν καλύτερα.

Έχουν καταγραφεί τόσα πολλά για τα παιδιά αυτά, δεν ξέρουμε κατά πόσο ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αλλά και για ΄κείνα που ήδη έχουν φτάσει και συνεχίζουν να έρχονται· τα παιδιά ουράνια τόξα. Το κοινό όλων είναι ότι έχουν έρθει στον κόσμο για να τον μεταμορφώσουν. Η κάθε γενιά με τον δικό της τρόπο και σκοπό. Ας τους αφήσουμε να το κάνουν, χωρίς να θέτουμε όρια. Δίχως να φοβόμαστε αυτό το διαφορετικό. Επειδή μας έχουν μάθει να κατακρίνουμε ό, τι διαφέρει από το συμβατικό. Οι γενιές αυτές είναι η υπόσχεση για ένα καλύτερο μέλλον, για έναν κόσμο διαφορετικό, ένας συμβολισμός μεγάλης αξίας.

Αλήθεια εσείς πότε γεννηθήκατε;

 

Συντάκτης: Ελίζα Κωνσταντινίδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου