paul1631

One night stand ή αλλιώς σεξ της μίας βραδιάς. Κάποτε αποτελούσε ταμπού. Στην εποχή μας, όμως, τέτοιου είδους αναστολές έχουν ξεπεραστεί. Συζητάμε με φίλους μας για τις πικάντικες περιπέτειές τους (και τις δικές μας, σαφώς), χωρίς να μας κάνει πια ιδιαίτερη εντύπωση. Στις κουβέντες επί του θέματος επικρατούν ερωτήσεις του τύπου «Σου άρεσε;» «Πού πήγατε;» «Πώς ήταν αυτός/ή;» «Ανταλλάξατε τηλέφωνα;» «Θα ξαναβρεθείτε;». Ωραία όλα αυτά, αποδεκτά και κατανοητά. Όμως, σπάνια, βρίσκεται κάποιος που θα προτείνει μερικές ιδέες για το πώς μπορείς να κάνεις σωστά ένα one night stand.

Ασφαλώς και πριν πας να ζήσεις την περιπέτεια της μίας βραδιάς, καλό είναι να αποφασίσεις ότι το θέλεις· αφενός για να την απολαύσεις κι εσύ κι ο/η παρτενέρ σου, αφετέρου για να μην κλαίμε μετά όλοι μαζί παρέα, επειδή το μετάνιωσες ή γιατί η προσδοκία σου να εξελιχθεί σε σταθερή σχέση δεν εκπληρώθηκε.

Άρα, κανόνας νούμερο 1: Ένα ερωτικό βράδυ με κάποιον δε σου εξασφαλίζει ότι θα τον ξαναδείς. Επειδή, όμως, τίποτα δεν είναι απόλυτο, ποτέ δεν ξέρεις. Αν αξίζει, μπορεί να υπάρξει και δεύτερη και τρίτη φορά. Εξάλλου, κανείς δε σου ‘πε ότι πρέπει οπωσδήποτε να υπογράψεις συμβόλαιο της μίας και μόνο νύχτας.

Κανόνας νούμερο 2: Έχε πάντοτε μαζί σου τις απαραίτητες προφυλάξεις. Επειδή μπορεί να συμβεί οπουδήποτε, ανά πάσα ώρα και στιγμή, θα πρέπει να ‘σαι προετοιμασμένος/η γι’ αυτό. Μην το ξεχνάς ποτέ.

Δεν υπάρχουν κριτήρια στην επιλογή του προσώπου για one night stand. Είναι απλό· είδες το πρόσωπο, σου άρεσε, του άρεσες κι η ερωτική χημεία ανάμεσά σας χρειάστηκε μόλις λίγα λεπτά για να γεννηθεί. Το παιχνίδι σας μόλις ξεκίνησε. Κανόνας νούμερο 3: Μην αναλύεις τη στιγμή και τον άλλον. Γουστάρεις και γουστάρει; Αυτό αρκεί. Σκέψεις κι ανασφάλειες, όπως «Τι θα γίνει τώρα, θα του/της αρέσει μαζί μου ή θα ξενερώσουμε κι οι δύο;» είναι απαγορευτικές. Είπαμε, ζεις το τώρα, δίχως προσδοκίες για το μετά, αφήνοντας τον εαυτό σου ελεύθερο. Κι ό,τι ήθελε προκύψει.

Κατά τη διάρκεια του λεκτικού και σωματικού ερωτικού φλερτ μεταξύ σας, που συνήθως προηγείται όσων θ’ ακολουθήσουν, πρόσεξε μην μπεις στη διαδικασία να απολογηθείς, εξηγώντας πως δεν το συνηθίζεις να θέλεις μία βραδιά σεξ, αλλά μόλις χώρισες ή έχεις πολλά στο κεφάλι σου αυτήν την περίοδο και δεν επιδιώκεις κάτι παραπάνω. Θα ξενερώσεις αυτομάτως τον άλλο. Άλλωστε, ποιος σου ‘πε ότι θέλει να γίνει ο ψυχολόγος σου; Σεξ θέλει μαζί σου.

Κάτι άλλο, επίσης, βασικό: Μην προσπαθείς με υπόγειες ερωτήσεις να καταλάβεις αν είναι σε σχέση. Δε σ’ ενδιαφέρει, επειδή πολύ απλά γνωρίζεις κι επιλέγεις μία και μόνο βραδιά μαζί του. Κανόνας νούμερο 4, λοιπόν: Μην απολογείσαι για ό,τι θες να κάνεις και μην προδιαγράφεις τη συνέχεια. Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει.

Μπορεί οι κανόνες συμπεριφοράς κι υγιεινής να ‘ναι βασικοί, όμως εξίσου σημαντικός είναι κι ο χώρος που θα επιλέξετε να πάτε. Επειδή το πιθανότερο σενάριο της γνωριμίας σας είναι σε κάποιο μπαράκι, απόκλεισε απ’ το μυαλό σου τις τουαλέτες. Είναι άβολες, το περιβάλλον δεν το λες ερωτικό, κι εννοείται ότι δε θέλετε να σας τη σπάσει κάποιος που επιμένει, χτυπώντας την πόρτα -κι, εντάξει, δε φταίει κι άνθρωπος να κατουρηθεί στα καλά καθούμενα.

Σε περίπτωση, βέβαια, που δεν κρατιέστε, είναι μια άμεση λύση, όχι όμως ασφαλής από άποψη τήρησης των απαραίτητων προφυλάξεων. Δεν είσαι σίγουρος/η ότι το μπαράκι διαθέτει προφυλακτικά, αν δεν έχετε μαζί σας. Το αυτοκίνητο, αποτελεί επίσης λύση ανάγκης, όμως είναι εξίσου άβολο· αν σκεφτείς ότι κάποιο κεφάλι θα βρει στην οροφή του αυτοκινήτου ή κάποιο εξάρτημά του θα ενοχλήσει σημεία του σώματος που δε θα ‘πρεπε.

Το σπίτι είναι μια σοφή λύση, αν φυσικά ο ένας απ’ τους δυο διαθέτει δικό του χώρο. Απ’ την άλλη, επειδή πρόκειται για one night stand –οι λέξεις μιλάνε από μόνες τους– δεν είναι και πολύ λογικό ο άλλος να μάθει πού μένεις. Σκέψου, μάλιστα, ότι μπορεί το σεξ να μην ήταν και τόσο σούπερ, όσο φαντασιωνόσουν. Αν είσαι στο σπίτι του/της είναι εύκολο· βρίσκεις μια ευγενική δικαιολογία και φεύγεις. Αν, όμως, είστε στο δικό σου σπίτι, πώς τον/τη διώχνεις;

Γι’ αυτό λοιπόν υπάρχουν και πολλά ξενοδοχεία που μπορείτε να επιλέξετε και μετά ο καθένας στο σπιτάκι του. Κανόνας νούμερο 5: Διάλεξε τον χώρο που θα σε κάνει να αισθανθείς πιο άνετα κι ολοκλήρωσε τη βραδιά δίχως δεσμεύσεις και χωρίς φυσικά να φύγεις σαν τον κλέφτη. Ποτέ μα ποτέ μη δώσεις ψεύτικο τηλέφωνο κι όνομα. Αυτά γίνονται μόνο σε ταινίες.

Επειδή, όμως, δεν μπορείς πάντα να ζεις με κανόνες, δέξου μία συμβουλή: Θέλεις one night stand; Κάν’ το, παίρνοντας τις απαραίτητες προφυλάξεις, χωρίς ηθικές αναστολές. Ζήσε το πάθος και την ένταση της στιγμής κι απόλαυσέ το! Υποσχέσεις για συναντήσεις σας στο άμεσο μέλλον είναι περιττές. Κι αν κάποιος απ’ τους δυο το επιθυμεί, θα φανεί. Να θυμάσαι μόνο ότι αν ξαναγίνει μεταξύ σας παύει να ‘ναι one night stand.

Συντάκτης: Ελίζα Κωνσταντινίδου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!