Νέα pillowfighter η Ξανθή Αλετρά! Δες εδώ το πρώτο της άρθρο.

%cf%82%ce%b5%cf%81

Μια ρομαντική σχέση μπορεί να είναι αθώα ή πιπεράτη, να είναι παραμυθένια, τρυφερή και ταυτόχρονα το ερωτικό κομμάτι της να είναι άπαιχτο. Συμβαίνει όμως να υπάρχουν άτομα που τα διαχωρίζουν, ζητώντας συγκεκριμένες πτυχές μιας σχέσης, για να μπορούν να υπάρξουν εντός της. Κι ειναι κι οι fraysexuals, εκείνοι που έλκονται δηλαδή από άτομα που δε γνωρίζουν καθόλου ή δε γνωρίζουν αρκετά. Μάλιστα, η αρχική ερωτική έλξη που νιώθουν για κάποιον άγνωστο, σταδιακά φθίνει, όσο ξεκινούν να τον μαθαίνουν καλύτερα, και βέβαια εκλείπει παντελώς, όταν γνωρίζουν ένα νέο άγνωστο ερωτικό άτομο!

Για πολλούς βέβαια, ακόμη και σήμερα αποτελεί ταμπού το one night stand, ίσως διότι στερεοτυπικά συνδέεται με χαμηλή αυτοεκτίμηση ή ελεύθερα ήθη- κατάλοιπα που μας άφησαν σκοτεινές προηγούμενες εποχές. Αυτά τα ήθη ποιος τα ζυγίζει αληθινά; Απ’ την άλλη πλευρά, οι fraysexuals ενδέχεται ν’ απολαμβάνουν ίσως και περισσότερο τον έρωτα από εκείνους με ρομαντικές σχέσεις, διότι η συνεύρεση με αγνώστους είναι όπως και να το κάνουμε ολίγον τι διασκεδαστικό, εγείρει τη περιέργεια και η αδρεναλίνη είναι πιο αυξημένη, εξίσου κι η ηδονή. Γιατί ως γνωστόν το μυστήριο πάντα ήταν σέξι!

 

All About Sex | eBook


€8,00

-----

 

Παράλληλα, η ύπαρξη ενός fraysexual προσανατολισμού, δεν είναι έμφυλος. Επομένως η έλξη συμβαίνει ανάμεσα σε άγνωστα άτομα, ανεξαρτήτως φύλου. Αν είσαι fraysexual, επίσης, σε καμία περίπτωση δε σημαίνει πως δεν έχεις συναισθήματα, δεν μπορείς ν’ αγαπήσεις, να ερωτευτείς. Φυσικά και μπορούν τα άτομα αυτά να συνάψουν ρομαντικές σχέσεις, απλώς ίσως σ’ αυτή την περίπτωση θα απουσιάζει η ερωτική έλξη κι ως εκ τούτου η επαφή με το μόνιμο ταίρι. Τι συμβαίνει όμως όταν ένα άτομο που έχει αναγνωρίσει, συνειδητοποιήσει κι αποδεχθεί πως πράγματι θέλει να συνευρεθεί με αγνώστους και τίποτα παραπάνω, θελήσει να συνάψει σχέση με έναν άλλοτε άγνωστο εραστή του;

Ενδεχομένως θα υπάρχουν πολλές πιθανότητες και το άλλο άτομο που θα έρθουν σε επαφή να απολαμβάνει τον έρωτα με τον ίδιο τρόπο. Ας πάρουμε όμως την περίπτωση που το έτερον άτομο δε θέλει ν’ αλλάζει παρτενέρ κάθε που γνωρίζει και νέο. Αρχικά, το πρώτο πράγμα που μπορούμε να κάνουμε είναι να μιλήσουμε στον άνθρωπό μας για την ταυτότητα και τις επιλογές μας. Χρειάζεται απ’ την αρχή της σχέσης να είμαστε ειλικρινείς με τον άνθρωπο που επιλέγουμε να έχουμε κοντά μας κι έχει απόλυτο δικαίωμα να γνωρίζει απ’ την πρώτη μέρα την αλήθεια, ιδίως εάν δε συμμερίζεται αντίστοιχες απόψεις μ’ εμάς. Άλλωστε, η fraysexuality είναι αρκετά παρεξηγημένη, γι’ αυτό χρειάζεται να ενημερώσετε τον σύντροφό σας, κι έπειτα να βρεθεί από κοινού μια κατεύθυνση που θα καλύπτει τις ανάγκες και των δυο και δε θα ξεπερνά τα όρια κανενός.

Παράλληλα, η σχέση μ’ ένα fraysexual άτομο μάλλον θα είναι καθαρά ρομαντική και το σεξουαλικό κομμάτι πιθανώς θ’ απουσιάζει, κι αυτό ακριβώς διότι η έλξη παύει να ισχύει όταν γνωρίζουν καλύτερα το άτομο που αρχικά ήθελαν, πόσω μάλλον όταν το άτομο αυτό γίνεται το ταίρι τους. Επομένως, τίμιο θα ήταν εξ αρχής να συζητήσουμε για το μέλλον της σχέσης μας κι όταν το κρεβάτι θα λείπει απ’ αυτή. Εάν ο συναισθηματικός δεσμός είναι ισχυρός τότε δεν είναι δύσκολο ούτε και σπάνιο να δημιουργηθεί ένα ευτυχισμένο ζευγάρι.

Απ’ την άλλη πλευρά βέβαια, πολλά άτομα έχουν ως βασική προτεραιότητα την ερωτική επαφή. Αυτό βέβαια δεν είναι καταστροφικό για μια αμιγώς ρομαντική σχέση, διότι υπάρχουν και οι ανοιχτές σχέσεις. Με άλλα λόγια, εάν είμαστε εξ αρχής ξεκάθαροι με τον σύντροφό μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε μια open σχέση, κατά την οποία οι ερωτικές επιθυμίες και των δυο θα καλύπτονται από τρίτα άτομα. Σε αυτή τη περίπτωση, υπάρχει μια λεπτή γραμμή, κι αυτή είναι τα όρια. Θα πρέπει από κοινού να θέσουμε τα όρια της συναισθηματικής μας σχέσης, για να είμαστε σίγουροι πως ούτε εμείς ούτε ο σύντροφός μας δε θα τα ξεπεράσει, με κοινό σκοπό βέβαια τη διατήρηση του συναισθηματικού μας δεσμού.

Τέλος, δεν είναι κι απίθανο να ξαναφουντώσει η ερωτική επιθυμία μεταξύ δυο ανθρώπων που εξ αρχής έχουν ξεκαθαρίσει πως θα έχουν μια καθαρά ρομαντική σχέση. Αυτό μπορεί να συμβεί με πάρα πολλούς τρόπους, εισάγοντας ιδέες και παιχνίδια στην κρεβατοκάμαρά μας, με σκοπό να εγείρουμε τη φαντασία, την ερωτική μας διάθεση και να έρθουμε σ’ επαφή με τον άνθρωπό μας.

Εκεί που αξίζει να σταθούμε είναι πως στον έρωτα δεν υπάρχουν ταμπέλες. Και μάλιστα, κανείς μας δεν είναι αρμόδιος να καθορίζει ποιος είναι τι και να το κρίνει κιόλας. Αν κάτι δεν ταιριάζει με τα θέλω ή τα πρέπει μας, απλώς απομακρυνόμαστε και βρίσκουμε αυτό που ζητάμε. Ο έρωτας είναι για όλους παιδιά!

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ελένη Ρέκκα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου