Η επιλογή να κάνεις tattoo, συνήθως έρχεται μετά από αρκετή σκέψη. Χρειάζεται να είναι ένα κομμάτι του χαρακτήρα σου, που μ’ έναν διακριτικό τρόπο εκθέτεις στο σώμα σου κι αφήνεις τον κόσμο να προσπαθεί να το αποκωδικοποιήσει Να μάθει την πηγή έμπνευσής σου, την αιτία που σε οδήγησε στο να το αποτυπώσεις πάνω σου. Ακόμη, όμως, πιο σημαντικό ρόλο, παίζει η δική σου βεβαιότητα για να το έχεις πάνω σου για πάντα. Επομένως η επιλογή του tattoo πρέπει να γίνει με απόλυτη βεβαιότητα, ακόμη κι αν αυτό απαιτεί να συμβεί σ’ ένα σημείο του σώματος που εσύ ο ίδιος δε θα έχεις τη δυνατότητα να δεις, παρά μόνο με τη βοήθεια καθρέφτη.

Προτού καταλήξεις στην απόφαση του τατού σου, συγκεντρώσαμε τα επικρατέστερα σχέδια που σίγουρα θα μετανιώσεις αργότερα. Με δυο λόγια, τι να μην κάνεις και γιατί.

 

Ζώδιο

Εντάξει, ανήκεις κι εσύ σ’ ένα ζώδιο. Δεν υπάρχει καμία πρωτοτυπία και δεν έχει κάτι νέο να μας πει. Όλοι έχουμε τις απόψεις μας για τα ζώδια, όμως όσο περνάει ο καιρός μπορεί ν’ αναθεωρήσουμε για τη σημαντικότητα κι ακρίβειά τους. Συν του ότι αλλάζουν και τα δεδομένα -κάτι λένε για 13ο ζώδιο- και μπορεί να βρεθείς ξαφνικά σε άλλο ζώδιο από το πουθενά.

 

 

 

Πεταλούδα

Δε χρειάζεται το σώμα να διακοσμεί όλο τον κόσμο των λεπιδόπτερων. Πόσες πεταλούδες υπάρχουν και σε πόσες εκδοχές, δεν είναι απαραίτητο να ξαπλώνουν στο στήθος, το πόδι και τον αυχένα μας! Πολυφορεμένο και σίγουρα κουράζει στο μάτι. Χώρια ότι το συγκεκριμένο σχέδιο παραπέμπει σε παιδική ηλικία και μεγαλώνοντας, θυμίζει μακρινές εποχές.

 

Butterfly tattoo: 12 meanings, 68 photos and 12 best sketches

 

Όνομα

Είναι λίγο κλισέ τα ονόματα να υπάρχουν στο σώμα. Ok, αγαπάς το παιδί σου, τη μαμά σου, τον μπαμπά σου, το κατανοώ, αυτό όμως δε σημαίνει πως αν πας και χτυπήσεις ένα τεράστιο “ΒΑΣΙΛΙΚΗ” στο μπράτσο, είχες την ιδέα του ενός εκατομμυρίου. Κι αν δεν είναι το δικό σου όνομα κι είναι του αγαπημένου σου, όπως ο Jonny Depp με τη Wynona Ryder, σε βλέπω να αλλάζεις το τατουάζ σου από «Winona for ever» σε «Wino for ever».

 

woman showing body tattoo while holding her face

 

Άπειρο

Μα πόσα τέτοια σχέδια θα δούμε σε κάθε καρπό, αγκώνα, στέρνο και δε συμμαζεύεται; Το καταλάβαμε, ήταν μόδα. Ουσία έχει ή δε μας ενδιαφέρει; Μήπως να βρεις ένα σχέδιο μοναδικό που να έχει στοιχειό του χαρακτήρα σου; Εκτός κι αν είσαι μαθηματικός, που ακόμη και τότε, το Φ το λες πιο ενδιαφέρον.

person raising his hands near tree

 

Στίχοι

Να γράφεις στίχους από ένα τραγούδι που έχει διαχρονικότητα, ενδεχομένως να έχει νόημα. Ενδεχομένως όμως κι αυτό να ξεπεραστεί, ή ν το συνδέσεις αργότερα με μια τραγική εμπειρία, ή να βγει μια τρελή είδηση για τον τραγουδιστή και να πέσει στα μάτια σου και δε θα θες ούτε το όνομα του δίσκου ν’ ακούς. Επομένως, όχι. Κι αν ήταν επιτυχία σίγουρα θα είναι αποτυχία ως σχέδιο!

 

human hand with black tattoes

 

Ομάδα

Αν έχεις σημάδι από ομάδα και μεγαλώνοντας διαπιστώσεις πως ήταν μια έντονη επιθυμία για μια πιο νεαρή σου έκδοση, την πάτησες. Επομένως, πάρε τον μαρκαδόρο, ζωγράφισε όσα σχέδια θες με την αγαπημένη σου ομάδα, βάλε και λίγη λακ να έχει διάρκεια και κάνε το «κομμάτι» σου, όπως θα έλεγε η γιαγιά μου.

 

man standing near tree

 

Λέξεις στα κινέζικα που δεν ξέρεις τι σημαίνουν

Δεν υπάρχει χειρότερο και πιο ηλίθιο πράγμα να κάνεις από το να πας να γράψεις κάτι και να μην έχεις συμβουλευτεί ένα λεξικό, ή κάποιον που γνωρίζει σε βάθος τη γλώσσα. Κάτι, κάποιον που να σου πει αν η λέξη και το μήνυμα που θες να παρουσιάζεις είναι σωστό συντακτικά, ορθογραφικά, τυπογραφικά. Βεβαιώσου προτού χτυπήσεις πάνω στο χέρι σου τη λίστα του σούπερ μάρκετ.

 

person with black and red tattoo on wrist

 

Σημείο

Σημαντικό ρόλο παίζει και το σημείο που επιλέγουμε ν’ αποτυπώσουμε το τατουάζ. Αν δηλαδή το κάνεις στο πρόσωπο, οι πιθανότητες να το μετανιώσεις αυξάνονται. Όπως επίσης και το μέγεθος. Δηλαδή, άλλο είναι να πας να χτυπήσεις ένα κλειδί του σολ σε μέγεθος φακής πίσω από το αυτί κι άλλο να κάνεις τη φάτσα του Μπετόβεν σε όλη την πλάτη.

 

man in black and white striped shirt

 

Θρησκεία

Πόσες φορές έχεις δει το πρόσωπο Αγίου ή οτιδήποτε έχει να κάνει με την θρησκεία. Όλοι πιστεύουμε σε κάτι, σε μια ανώτερη ενέργεια, αλλά υπάρχουν και φορές που απόψεις, οι σχέσεις, οι άνθρωποι διανύουν μια αλλαγή. Υπάρχει κι αυτό το ενδεχόμενο, κάποιος ν’ αλλάξει πιστεύω κι αυτό το σχέδιο να χρειαστεί την απαιτούμενη αλλαγή επίσης.

 

black ink cross arm tattoo

 

Καρδιές

Αρκετά με τις καρδιές. Ωραίος ο έρωτας, ωραίο το πάθος, όλα καλά. Δε χρειάζεται να βλέπουμε την καρδούλα που έχει δυο αρχικά και το βέλος να τη διαπερνάει και να στάζει αίμα για να καταλάβουμε πόσο ερωτευμένοι είστε.

 

black and white tattoo on persons leg

 

Σίγουρα, η επιλογή του τατουάζ είναι άκρως προσωπική. Χρειάζεται να υπάρχει σύνδεση με τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα, αλλά κι αυτό είναι κριτήριο επιλογής επίσης. Υπάρχει κόσμος που επέλεξε κάτι επειδή ήταν ένα ωραίο σχέδιο χωρίς καμία περαιτέρω εμβάθυνση. Κάπως έτσι, ίσως να είναι κι οι επιλογές για όλα όσα μας περιβάλουν. Τουλάχιστον, όμως, στα μόνιμα σχέδια, ας δώσουμε μια ακόμη σκέψη.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Τσότσου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου