Article of the day: Πώς θα είναι ο Δεκέμβριος για κάθε ζώδιο; Διάβασε εδώ.

pillow1239483

Λένε πως ο έρωτας ομορφαίνει τον άνθρωπο και τον αλλάζει. Τον γεμίζει αστείρευτη ενέργεια, διάθεση να δημιουργήσει -ή καλύτερα να μεγαλουργήσει- και να αναδείξει όλο αυτό που υπάρχει μέσα του και αναβλύζει σε αφθονία.

Βλέπεις πρόσωπα ερωτευμένα με το χαμόγελο μονίμως ζωγραφισμένο στα χείλη. Θαυμάζουν καθετί που βρίσκεται στο οπτικό τους πεδίο. Αγαπούν οτιδήποτε κινείται, αιωρείται και υπάρχει στο περιβάλλον. Χαζεύουν τους περαστικούς και το πάρκο με τα περιποιημένα λουλούδια που ανθίζουν. Παρατηρούν σχολαστικά την κίνηση σε κάθε γειτονιά, καθετί που μαρτυρά τη ζωντάνια της πόλης. Είναι ανάμεσά μας οι ερωτευμένοι, τους συναντάμε στην καθημερινότητα, κοιτάζουν απ’ το μπαλκόνι.

Ο ερωτευμένος φτιάχνει έργα τέχνης. Θαυμάζει κτίρια, πλοία, πίνακες, αυτοκίνητα, μέρη, κατασκευές και άλλα τόσα που έγιναν στο όνομα του έρωτα. Πόσα δημιουργήματα έχουν μείνει στην ιστορία για δυο ανθρώπους που αγαπήθηκαν πολύ κι ερωτεύτηκαν δίχως αύριο. Πόσα μνημεία μείναμε να τα κοιτάμε και να αναρωτιόμαστε το μέγεθος και την ένταση του συναισθήματος που αισθάνθηκε ο δημιουργός όταν προχώρησε στην κατασκευή τους ή τη στιγμή που του γεννήθηκε εκείνη η ιδέα. Ένα συναίσθημα που αποτέλεσε «καύσιμο» για κάποιο φοβερό έργο τέχνης που έμελλε να μείνει κληρονομιά στις επόμενες γενιές. Σκέψου πόσο θα ‘θελες να γίνεις η μούσα κάποιου, πηγή έμπνευσης, να νιώσεις έστω για λίγο μοναδικός.

Έμπνευση είναι ο έρωτας, μια αστείρευτη πηγή που σε γεμίζει δύναμη να προχωρήσεις παρακάτω, να κάνεις κι άλλα, περισσότερα, να φτάσεις πιο κοντά στη δημιουργία. Ανοίγει ορίζοντες, αφήνει τη φαντασία σου ελεύθερη, σε βοηθά να σκέφτεσαι για πάνω από έναν, να κάνεις όνειρα. Κι ας μην ξέρεις για πόσο θα κρατήσουν, ούτε πόσο μακριά πρέπει να φτάσεις σ’ εκείνα που φαντάζεσαι για σένα και το πρόσωπο που σου ‘χει πάρει το μυαλό.

Καλύτερα να αφήσεις για λίγο στην άκρη τα σχέδια για μακροχρόνιες δεσμεύσεις, όσο κι αν θες έναν άνθρωπο δίπλα σου να σ’ αγαπά, να σε στηρίζει, να σου εμπνέει εμπιστοσύνη. Άσε το αύριο και το χθες και κοίτα να νιώθεις ευγνώμων που ξυπνάς και στριφογυρίζεις στη θαλπωρή του κρεβατιού σου, βλέποντας μήνυμα απ’ τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Σ’ εκείνες τις τυπικές και βαρετές «καλημέρες», στην τυποποιημένη ερώτηση «είσαι καλά», κρύβεται το σήμερα κι είναι λιγάκι πιο όμορφο όταν η καρδούλα σου χτυπά δυνατά για έναν και μόνο άνθρωπο.

Όλοι βλέπουν και θαυμάζουν έργα που έχουν μείνει στην ιστορία, μα λίγοι είναι αυτοί που θα δώσουν έμφαση σε αυτό που κρύβεται πίσω απ’ αυτά. Στο τι ονειρεύτηκε ο δημιουργός τους, στο πόσο χρόνο του πήρε να το σκεφτεί, στο πόσες φορές έφαγε τα μούτρα του και ξεκίνησε πάλι απ’ την αρχή την όλη προσπάθεια. Αρκεί ένας άνθρωπος να γίνει το καύσιμό μας. Εξάλλου όλα ξεκινάνε από ιδέες που τις περισσότερες φορές έρχονται εκεί που δεν τις περιμένεις, όταν έχεις τα μάτια σου ανοιχτά για να παρατηρείς, τις αισθήσεις σου σ’ εγρήγορση για να αφουγκράζεσαι.

Έναν έρωτα να γίνει η έμπνευσή μας. Αυτό θέλουμε! Να πάει λιγάκι μπροστά, να βγάλει στην επιφάνεια τη δημιουργικότητά μας, να ταράξει ευχάριστα το σήμερα και να σπάσει τη ρουτίνα. Ακόμα να ‘ρθει;

 

Θέλουμε και τη δική σου ιστορία!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Τσότσου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.